10 dagar av oro + 30 dagar av sorg = 40 dagar av gråt

Ja, jag har gråtit varje dag i 40 dagar. Nu när jag skriver det så låter det helt galet men det är sant. Ibland har jag fulgråtit, ni vet sådär när hela kroppen skakar och snoret rinner och man vill kräkas och skrika och slå och ibland har jag fingråtit (lite mer samlat liksom). Oavsett vilket så har jag sörjt, saknat, tyckt synd om mig själv, tänkt tillbaka på minnen, förbannat livet (och en eventuell gud), tyckt synd om Bubblan och haft dåligt samvete. 

Men Bubblan är och förblir död. Ingenting kan ändra på det. Idag är det 30 dagar sedan vi sa farväl. Det känns som igår och evigheter sedan på samma gång. 

Jag har varit vid hennes grav varje dag sedan vi begravde henne. Tänt ett ljus, ibland bara stått där en stund och gråtit, ibland berättat hur mycket jag saknar henne, ibland bett om förlåtelse. Jag inser att även detta kan få mig att kvala in i crazy cat lady-kategorin men så får det väl vara i så fall. Det har känts bra att gå dit om än ledsamt. Jag kan inte bara gå här hemma och låtsas som om allt är som vanligt när det i allra högsta grad inte är det. Bubblan har varit med oss sen vi flyttade in i huset. Hon har varit en del av vår familj och vårt hem och nu är hon borta. Klart att det är tomt och konstigt när hon inte är här.

Det finns ju små skyltar som man kan köpa där det står "Ett hem är inget hem utan en katt". Jag har alltid lett åt det där och nickat instämmande. Det är dock inte förrän nu jag förstår att det verkligen är sant.

Som jag saknar dig, min lilla sötkorv!

Hur går det?

Ja, det är en fråga som jag har fått ett par gånger. Jag förstår att det är en fråga i all välmening och jag uppskattar att mina vänner bryr sig om mig. Det är bara det att jag inte vet vad jag ska svara. På ett sätt går det väl "bra". Jag jobbar utan att bryta ihop, jag sover och äter typ normalt och jag kan umgås med folk och vara social. På ett annat sätt är det fortfarande för jävligt. Jag vill slå på någon för att det är så jävla orättvist, jag vill slita ut mitt hjärta för att det ibland gör så jävla ont, jag vill lägga mig ner på golvet och gråta för att jag  saknar henne så fruktansvärt mycket. 

Jag vill med detta inlägg inte uppmana er att sluta fråga, bara förklara att det är svårt att förklara. Jag är så tacksam för mina omtänksamma vänner och familj, tvivla aldrig på det. ❤

Fint kollage som vi fick av vänner. ❤

Samvetet.

Min pappa sa åt mig att lägga ner det där med att känns skuld. Att vi hade gjort allt vi kunde och gett Bubblan det bästa livet hon kunde få. Jag har verkligen försökt tänka på detta och försökt att inte skuldbelägga mig själv. Det går ganska bra. Jag tänker på allt roligt Bubblan har fått göra och hur mycket jag har lekt, busat och myst med henne. Det känns bra i hjärtat.

En tanke vägrar dock försvinna ur mitt huvud. En tanke som först dök upp hos veterinären efter att hon hade somnat in. "Skulle vi ha försökt i en dag till? Kanske hade hon repat sig? Kanske hade hon många lyckliga och friska år framför sig? Gav vi upp för fort?" 

Jag försöker resonera med mig själv om hennes hälsotillstånd, smärta, egoism och pengar men kommer ingenstans. Fastnar bara i ett klet av gråt, känslor och oerhörd skuld. Det är tungt.

Min lilla sötkorv - jag saknar dig så! 


Bubblan was here.

Jag vet att det som jag kommer att skriva nu låter sinnessjukt. Jag är medveten om att det är jag som på något sätt försöker trösta mig själv men fuck it och so be it för det kändes fint.

Imorse när jag skulle åka till jobbet fick jag gå några vändor till bilen för att få med min träningsväska, matkasse och handväska. När jag stuvat in det i passagerarsätet gick jag runt bilen och skulle precis sätta mig i förarsätet när jag ser små tassavtryck i snön. Aouch och knip i hjärtat, blinka bort tårar och ta ett djupt andetag. När jag samlat mig får jag för mig att jag ska följa spåren. De går runt bilen och vid kofångarn fram försvinner de (antagligen in under bilen men där var det ingen snö). När jag tittar upp från marken så ser jag att jag har glömt att dra ur sladden till kupévärmaren, hade inte varit kul att åka iväg med den ipluggad.

Jag tolkar detta som att Bubblan har lite koll på mig och hjälper sin förvirrade matte i sorgen. Det tröstar på något sätt. 

Tack för hjälpen Bubblan och fortsätt gärna ha koll på mig, det känns tryggt.

Min vaktkatt.

Blä.

Idag har varit en dålig dag. Känslorna har åkt upp och ner och fram och tillbaka. 

Tänk att en rörelse, en väl inövad rörelse att stoppa toalettdörren innan den stängs helt, kan göra så ont i hjärtat. Eller rättare sagt, en millisekund efter att man har utfört rörelsen då man inser att den numera är meningslös.

Jävla skit! 

Skratt.

Igår skrattade jag. Hjärtligt och mycket. För ett par veckor sedan kändes det som att jag aldrig skulle kunna skratta och vara glad igen. Det var skönt att bli motbevisad. Ibland kan jag bara inte förstå hur jag kan ha så fina vänner som jag har. 

Tack! ❤

Adjö älskade lilla Bubblan.

Idag har vi haft begravning för Bubblan. Det var jobbigt, fint, sorgligt, regnigt, jobbigt, gråtigt, fint och jobbigt. Att begrava sin älskade lilla gråa pälsboll är ju så definitivt och slutgiltigt men samtidigt på något sätt skönt. Nu är hon hemma hos oss igen och även om det är på ett sätt som jag aldrig önskat så vet jag var hon är och att jag kan gå och hälsa på henne när jag vill.

Vi begravde henne vid vår stenmur, under den krokiga tallen. Det är en fin plats och hon har gått många gånger på den där muren. Det kändes så hårt att stoppa ner hennes lilla fina träurna i ett smutsigt hål så vi virade in urnan i hennes rosa fleecefilt som hon brukade ligga på i fönstret i trappan. Hon fick också med sin älskade lilla leksaksmus som nästan inte har någon päls kvar pga intensivt lekande. Sen tackade jag henne för all glädje och alla skratt hon har gett oss och sa adjö. När jag skriver detta så rullar tårarna nerför mina kinder och det känns som om hjärtat ska gå sönder. Älskade, älskade lilla katt, om du bara visste hur mycket glädje du har gett mig och hur stor min sorg och saknad är! 

Vila nu i frid, Bubblan. Jag hoppas så innerligt att du har det bra där du är och slipper ha ont. 


Jag kommer aldrig att glömma dig. ❤

Tacksam.

Det är svårt att vara tacksam just nu. Känslan av orättvisa cirkulerar mycket i mitt huvud och jag är nog lite bitter för tillfället. Som tur är så har jag så himla många kloka människor omkring mig. Min lillasyster skrev så ett så bra inlägg på sin blogg om tacksamhet (http://minxx.blogg.se/2013/december/vila-i-frid-bubblis.html) och jag försöker tänka så. Att jag är tacksam över alla dagar jag fick med Bubblan. 

Det var även idag mycket jobbigt att komma hem utan att bli mött av en glad katt. Men idag tänkte jag på hur mycket glädje Bubblan har skänkt mig "bara" genom att komma och möta mig när jag kommer hem från jobbet. Oavsett om jag har varit arg, ledsen eller trött så har jag blivit glad när Bubblan har kommit. Jag har tagit upp henne i famnen och tvångsmyst lite, eller klappat henne under hakan en stund, eller gett henne en puss på huvudet. Tänk vad många leendet det blir på fyra år! Och vem kan undvika att le när man ser en sötkorv? 
Smärta x 2.

Jag överlevde första dagen på jobbet. Lipade bara två gånger. Det får väl vara godkänt.

Att komma hem till huset efter jobbet gjorde precis lika ont i hjärtat som jag anat. Ingen Bubbla som mötte mig ute och ingen som satt precis innanför dörren och laddade för att springa ut. Saknaden går inte att beskriva. Jag ser henne överallt.

Idag har jag dessutom också ont i käken. Eller ja, någonstans i munområdet. Efter en sömnlös och  smärtsam natt åkte jag till tandläkaren. Han konstaterade att det var en visdomstand på väg upp och att jag fick borsta ordentligt och ta värktabletter. Tack så mycket men värktabletterna biter inte och det gör ont från tanden, ut i kinden/käken och upp i örat. 

Ja, idag tycker jag faktiskt lite synd om mig själv.

En sötkorv.

En surkorv. Så här ser jag för övrigt ut på mitt passfoto. Typ.

No name.

Visste inte vad jag skulle skriva som rubrik idag. Det är så mycket olika känslor som rusar runt i kroppen. Sorg, skuld, saknad, skam, oro och så lite glädje mellan varven. Idag har vi varit ute och grejat lite. Jag har bl.a rengjort Bubblans toalett. Jobbigt men också lite skönt att få stå ute i trädgården med diskborste och gno medan tårarna rinner och blandas med regnet. 

Jag har också upptäckt det jobbigaste stället i huset - soffan. När vi sitter och tittar på TV, så sneglar jag ideligen mot gästrummet i hopp om att höra en duns från när Bubblan hoppar mer från sin säng och sedan små tassande steg och till sist ett litet huvud som sticker ut och plirar på oss. Som jag saknar det!! Trots att jag är brutalt medveten om att det aldrig mer kommer att ske så kan jag liksom inte sluta snegla och hoppas.

Jag kan för övrigt inte förstå att jag ska börja jobba imorgon. På ett sätt tänker jag att det är bra att jag kommer hemifrån men på ett annat sätt undrar jag hur jag ska kunna möta och bry mig om andra människors bekymmer. Men det lär väl visa sig imorgon. 
Tack.

Min sorg, min saknad och min skuld. Alla känslor som jag uttrycker här i bloggen är egocentriska. Jag skriver om hur jag känner och upplever saker och ting. 

Tro inte att jag för den skull inte uppskattar er som läser och kommenterar. Som orkar sms:a och fråga hur det går, som bara finns där och stöttar när man behöver, som skickar en vänlig och omtänksam hälsning på fb, som ger mig en kram utan att behöva förklara varför och som säger att dörren alltid står öppen för mig/oss. Jag är så glad och tacksam för att jag har er i min omgivning.

Ett extra varmt tack till min familj som har ställt upp så otroligt mycket för oss. Jag vet inte ens hur jag med ord ska kunna förklara hur mycket jag älskar er! ❤

Skuld.

Bakom den stora sorgen börjar nu skulden komma och tränga sig på. Med hög röst deklarerar den att vi tog fel beslut och avlivade Bubblan utan orsak. Den meddelar också att Bubblan är ledsen och arg på oss och dog oförstående över hur hennes två omhändertagande kunde göra så här mot henne. 

Hur tacklar man dessa tankar?

Jag vill ju bara ha henne tillbaka! 2014.

2014 kommer att bli ett bra år. Det bara måste bli ett bra år. 2013 har inte varit helt igenom kass men med tre begravningar, älskade personer som blivit sjuka, jobbigt jobb och slutligen Bubblan som fick lämna oss så lämnar jag gladeligen 2013 bakom mig och ser fram emot ett bättre 2014.


Tänk att jag aldrig kommer att få uppleva detta igen. Mitt hjärta går sönder, saknaden är enorm. Älskade lilla Bubbla. 

RSS 2.0