Okidoki.

Söndagens städning förträngdes ytterligare en dag idag. Jag och Sambo storhandlade, rensade kylen och åt rester, sedan städade han bilen och jag tog mig en lång promenad med grannen och hunden. Mycket trevligt och skönt!
Här kommer lite bilder från ditt och datt.
Mitt land.
Löjtnantshjärtan
Stockar som Mr Patrol har dragit fram.

Blomlåda
Bubblan.

Fin blomma.


Våtmarker. (känsliga läsare, typ mamma, varnas. Innehåller könsord m.m)

Jag har precis läst klart boken Våtmarker. Det är den sjukaste bok jag någonsin har läst och det vill inte säga lite då jag har läst många böcker. Jag vet inte hur jag ska beskriva den. När jag hade läst sista sidan var jag lite "full i skratt", generad, arg, illamående, förfärad, imponerad, chockad och ändå på något sätt tömd på känslor. Boken är rå på ett sätt som jag tidigare inte har upplevt, författaren skriver om analsex, bajs, onani, mens, fitta, horor, venusberg och kukar samtidigt som hon lite i förbifarten berättar om sin trasiga familj, relationer, självmordsförsök och avokadoplantor. Man kastas fram och tillbaka av alla möjliga känslor, allt från fysiskt illamående till varm medkänsla.
Författaren tar fram allt som är tabu (bajs, mens, analex o.s.v) och ställer det på scenen i det starkaste strålkastarljuset hon kan hitta och sätter sedan ett förstoringsglas framför det. Man ser verkligen allt in i minsta detalj, trots att man "bara" läser om det. Jag har inte läst något som ens liknar detta tidigare. Alla saker man inte "får" eller inte "bör" göra enligt samhället gör huvudpersonen och därmed krossar hon många av de normer vi lever vårt liv efter. Ibland blir det lite syntax error i skallen då jag upplever att huvudpersonen går över så många gränser att jag har svårt att ta in det. Tankarna "sådär gör man bara inte" eller "Herregud hur kan hon bara med att göra så" dyker upp i huvudet mer än en gång vill jag lova och ibland kände jag mig som en riktigt moraltant. Det är en brutal bok, inget förskönande what-so-ever, det är mycket könsord och sexuella beskrivningar, det är en tragisk historia i bakgrunden som dock ibland glöms bort p.g.a allt förfasande man (läs jag) måste göra samt de motbjudande beskrivningar som gång på gång dyker upp.
Ärligt talat vet jag inte om jag ska rekommendera er att läsa boken eller bränna upp den. Avtrycket den lämnar är som sagt splittrat men jag kan inte neka till att det ändå var en intressant bok att läsa. Är ni känsliga för detaljerade beskrivningar om bajs och kön så läs den inte, är ni villiga att få alla era normer krossade och bli fysiskt illamående så varsågod och läs!
Välj själv och lycka till! :)
Som lite kul info kan jag meddela att anledning till att jag lånade boken var för att den var knallrosa. Jag väljer ofta böcker efter hur de ser ut.


Translation.

I all uttråkning här hemma provade jag Sambos översättningsapp på Iphonen. Kollade lite random ord på engelska men det blev ju snabbt tråkigt. Då kom jag på att en kompis en gång hade en tröja från Tiger där det stod "Je suis an Tigre" och trots att jag inte läst franska så vet jag att det betyder "Jag är en tiger". Jag är inte supersäker på franska uttal men har ändå mycket lätt för att lära mig nya språk, speciellt uttal så jag gjorde ett försök. Resultatet blev inte riktigt vad jag hade tänkt då Iphonen bara krossade mitt självförtroende gällande uttal och föreslog att jag hade sagt:
"Jag knullade Antikrist"
Vad kan man då dra för lärdom av detta? Jo, antingen att denna app inte är speciellt bra eller att jag behöver öva på min franska... Jag har ännu inte bestämt mig för vilken lärdom jag ska välja.. :)

Sjukdom har alltid dålig tajming.

Ibland när det är mycket/jobbigt/stressigt/tråkigt på jobbet så tänker jag att "oj, va skönt det skulle vara att bara vara hemma lite... kanske känner jag mig lite sjuk?". Naturligtvis har jag inte samvete att fejka en sjukdom så dessa dagar infinner ju sig aldrig. Idag vaknade jag upp hyfsat svettig och med huvudvärk och halsont. Efter lite velande hit och dit bestämde jag mig för att meddela arbetsplatsen att jag inte kommer idag (vad jag velade om vet jag inte egentligen, tycker ju nu när jag är mer vaken att det inte är ett alternativ att gå till jobbet när man vaknar på det sättet jag vaknade).
Så, nu hade jag ju iaf en sjukdag hemma..... MEN SATAN VA TRÅKIGT DET ÄR!
Efter ett par timmar har jag sovit ut, läst bok och tittat på TV. Har försökt att tvätta lite för att bli av med lite rastlöshet men även tvättupphängning gör mig matt.
Och vet ni vad det värsta är? Att imorgon skulle jag VERKLIGEN vilja gå till jobbet. Jag och min fina kollega L har avslutning av det grupp vi har lett under våren. Skulle bli så mysigt och roligt men högst troligtvis blir jag inte mirakulöst frisk till imorgon. Jag har övervägt alternativet knarka alvedon men har ännu inte avgjort om det är ett bra alternativ eller ej...
Nu ska jag äta lite. Dagens kost har bestått av en macka, några chilinötter och en korv... min kropp kanske skulle behöva något med näringsrikt tänkte jag...

Kvällens plan.

Är mycket simpel. Pizza, soffa och film... eller Big Bang Theory....eller eventuellt både och..

Fantastiskt väder för en inne-TV-tittar-myskväll..
Härligt!!

Garagefest.

Ja, jäklar vilken garagefest det var. Mycket skratt, mycket lek, mycket alkohol, skulle man kunna sammanfatta det med. Underbara människor som var där, tack för en galet rolig kväll!
Nattgästerna har nu lämnat oss, efter frukost ordnad av Jake och därefter skogspromenad och våfflor, och jag sitter ute i solen och äter godis och mår oförskämt bra. Livet är härligt!

Solsken igen.

Japp, nu känns det lite bättre. Solsken i mitt hjärta igen.Så här, ungefär, känns det.

http://video.se.msn.com/watch/video/den-dar-mandagskanslan/1jjffearf?src=v5:EndSlate^NarrowAd:related^play:related_0&from=dest_sv-se

Not so big.

Nej, idag är en sån där dag när jag känner mig liten, ensam och rädd i en alldeles för stor och skrämmande värld. Det känns svårt att prata om och det känns ändå som att ingen kommer att förstå. Vet inte varför denna känsla har slagit klorna i mig men det har säkert sina orsaker. Just nu försöker jag förtränga det genom att måla garagetaket och det går ganska bra. Om det inte har varit så förbaskat tråkigt så hade det nog gått ännu bättre.
Jag har dock fått ett bra besked idag. Brev från Södra Älvsborgs Sjukhus; "Cellprovet som nyligen togs var normalt." Puh.

Kärlek.

Kärlek kan vara så mycket. Blommor, vackra ord och röda hjärtan. Nallebjörnar, månskenspromenad eller ett vykort. Att köpa sin darlings favoritgodis eller smygboka en bio som man vet att ens kärlek kommer att gilla (Tack Sambo <3) eller att åka 20 mil till sin dotter för att hjälpa till med att gräva land och såga ner träd.
Idag är jag extra tacksam över att ha såna fantastiska föräldrar som jag har. Mamma som har varit här hela helgen och hjälpt mig med en hel massa saker såsom gardiner, draperier, rensa land, ge råd om buskar och plantor, ta hand om Bubblan, hjälpa till med disken och tvätten. Allt detta gör hon med ett glatt humör och säger att hon är så glad att få vara här.. Och pappa som idag körde 40 mil (ToR) för att hjälpa oss att ta ner fyra träd trots att jag vet att han otroligt mycket att göra nu, jag uppskattar det verkligen. Trädfällningen gick superbra och granarna och tallen åkte i backen med rejäla dunsar men med en precision som bara kommer av hårt arbete och många års erfarenhet. Jag tror att min pappa skulle kunna tävla i trädfällning och vinna! :)
TACK FINA MAMMA OCH PAPPA FÖR ALL HJÄLP, VI UPPSKATTAR DEN VERKLIGEN!Jag älskar Er! <3


MYS.

Mys med sötiskatt, lätt på min topp 3 lista över mysiga saker!

Jobbiga beslut.

Att ta svåra beslut är inte kul. Speciellt inte när man vet att andra kommer att bli arga/besvikna/ledsna.

Jag har nyligen beslutat mig för att sluta rida. För en hel massa orsaker. Främsta orsaken är att jag inte har råd, sen tar det också mycket tid, sen har jag också då och då ont i ryggen vilket inte blir bättre av ridningen och sen har jag också märkt att mitt intresse har svalnat. När jag tog mitt beslut tänkte jag ändå att jag på något sätt skulle vilja rida lite då och då. Islandshästturer eller kanske hitta något stall i närheten som behöver hjälp.

Jag läste i vår lilla lokala annonstidning att det var en tjej som sökte en medryttare till en islandshäst 1-2 ggr/vecka. Perfekt!, tänkte jag och ville ringa på en gång. Osäker på om det var ok att ringa kl. 08.00 la jag ner tidningen i väskan och tänkte ringa under dagen. Men nu sitter jag här och ifrågasätter om jag verkligen vill rida 1-2 ggr/vecka? Att ha det ansvaret? Att lägga den tiden? Och svaret är att jag nog inte vill det. Jag känner ett lugn när jag tänker på att jag "bara" kommer att vara bokad en gång per vecka efter sommaren (barngymnastik). I hela mitt liv (känns det som) har jag haft fullt upp med aktiviteter av olika slag. Gymnastik, klarinett, aerobic, orkester, volleyboll, trampett, barngymnastik, kör, ridning. Massa roliga saker men nu orkar jag inte mer! Jag behöver lugn och ro, jag behöver tid för huset och katten, jag behöver umgänge med sambo, jag behöver tid för ogräsrensning och promenader i skogen.

Så trots att det var kräksjobbigt att behöva säga detta till fina vännen/extrasystern/extramamman JDR så känns det rätt. Jag tror att jag behöver detta, lite lugn och ro. Och har jag fel så får jag väl helt enkelt börja igen! :)

Bubblan bloggar.

Hej!
Bubblan här, Himlagrisens katt. Just nu sitter jag instängd i husetoch tänkte passa på att berätta för er om min dag hittills.

8.30 - Hurra! Jag hör ett alarm, snart får jag gå ut. Jag stirrar på sovrumsdörren.
8.32 - MEN GÅ UPP NÅN GÅNG DÅ! Bäst att sätta sig i trappan och se söt ut.
8.35 - Jag hör ljud.
8.40 - Dörren öppnas, HEEEEEJ Matte... jag gör mitt bästa för att se söt ut.
8.45 - Sätter mig vid dörren för att markera att jag vill gå ut. Blir ignorerad.
8.47 - Svansar runt fötterna på matte, blir upplyft och dränkt i pussar - blä!
8.50 - ÄNTLIGEN! Nu fattade hon att jag ville gå ut, det går lite långsamt för matte ibland.
8.51 - Friheeeeeeet!!!! Oj, en fågel. Va fan har de satt fågelholken så högt upp för? Åh!
8.52 - Jag ska stirra ihjäl fågeljäveln.
8.59 - Stirrar.
9.00 - Stirrar.
9.01 - Stirrar.
9.02 - Stirrar.
9.03 - Matte kommer ut och frågar vad jag gör. Fågeln flyger iväg. Fan!
9.04 - Lägger mig i gruset och rullar mig. Mmmmm, så skönt.
9.05 - Ute i skogen och jagar möss, löv och annat smått.
10.15 - Hör att de där mupparna är ute. Går och kollar läget.
10.16 - Går med flit i det nysådda gräset - Because I´m bad, I´m bad, you know it..
10.20 - Planerar att skrämma matte. Sätter mig bakom ett hörn och väntar.
När jag hör att hon kommer hoppar jag fram med framtassarna i luften.
Haha, hon är så lättskrämd, låter roligt gör hon också! Blir dock infångad
och åter dränkt i pussar - blä!
10.25 - Hjälp en hund! Dumma stora fluffiga hund - stick!
10.27 - Puh, han blev kopplad.... funderar på om jag ska gå fram och retas nu..
10.30 - Sticker till skogen istället, wohoo freedom!
11.03 - Solar på en sten.
12.04 - Solar på altanen.
12.10 - Stör husse och matte när de ska lägga på något slags lakan över det nysådda
trädgårdlandet. Blir bortschasad...hmpf!
12.15 - Går in och äter torrisar.
12.20 - Går in i garaget och kollar läget. Allt ok. Rullar mig i dammet på golvet. Snygg blir jag!
12.30 - Nä, dags för skogen igen! Run to the hiiiiiills...dudududum dudududum, run for your liiiiife!
13.15 - Fångar en ödla som jag visar för matte. Först skriker hon lite igen men sen
får jag beröm. Klapp på huvudet och massa pussar. Naturligtvis hinner ju ödlan
smita men det gör inte så mycket. De är så äckliga att äta ändå.
13.20 - FÅNGENSKAP! Detta händer oftast inte mitt på dagen. Vet inte vad de har för sig
men nu har de iaf bestämt att jag inte får gå ut. Lägger mig i min fåtölj och tjurar.
Blänger på matte när hon kommer in och ska fjäska.
13.52 - Bloggar och tittar längtansfullt ut genom fönstret. Hoppas att jag får gå ut snart igen.
Peace out!
Här är förresten en bild på mig när jag stirrar.

Ze Dezert.

Ja, alltså desserten.. inte öknen som jag insåg att man också kunde läsa det som.
Här är den iaf!

Pics och bakning.

Idag börjar jag dagen med lite bakning. I flera veckor har jag gått och tänkt (och tjatat) om en efterrätt som underbara A-K gjorde en gång. Det var den godaste efterrätt jag någonsin har ätit! Digestivekex, smör, vit choklad, vaniljkesella och jordgubbar. Kan det bli annat än gott? Jag har inte vetat hur man gör den och i vilka proportioner det ska vara men igår tog jag mig i kragen och mailade A-K för att få receptet. Hon hade det inte tillgängligt men skulle leta efter det. Otåligheten tog dock överhanden nu i morse och jag har freestylat ihop min efterrätt nu. Botten står i ugnen och jag hoppas att den blir supergod! :)
Här kommer också lite random bilder från tja... lite allt möjligt.
Mycket ved har det blivit.
Många vedmonster har bekämpats.
Bubblan har mest chillat i solen. 

Grönsakslandet är påbörjat. Nu är det bara att vänta!VEEEEEED!

Så här trött blir man av att sitta i en tall en hel natt.


Pussokram på er!

Idag är det fredag.

Om nu någon hade missat det så är det fredag idag. Förutom att jag har tryckt i mig för mycket frukost (varför fortsätter jag äta när jag är mätt?) så är det sååååååå skönt. Det har varit en jobbig vecka, det mesta har varit motigt och tråkigt och oengagerat utan någon tydlig anledning. Kanske är det vädret? Det kan ju vara behändigt att skylla på?!
Veckans höjdpunkt var ju helt klart att få träffa underbara A-K och hennes lille L. <3
Nu får vi se vad helgen har att bjuda på. Ikväll blir det nog städning och kanske lite vedklyvning. Hurra! :P

PAIN.

Min smärta är total. Jag kan inte gå, inte stå, inte sitta utan att det göra ont. Att gå nerför trappor är tortyr. Jag skulle inte springa 1 km om jag så fick betalt.

Bästa (värsta) träningsvärken jag kan komma ihåg att jag någonsin har haft.


RSS 2.0