Loppis och andra fynd.

Idag har jag och Sambo varit på Loppis. Jag älskar loppmarknader!! Det var en ganska stor loppmarknad men mycket folk så trångt var det. Hade förhoppning om att hitta en liten hylla till köket men det fanns ingen. Dock gjorde jag tre fynd. En liten trälåda som antagligen tjänat som syskrin, den var röd med en fin blomma målad på locket, gammalt julgransglitter och en hemlis... en julklapp till far nämligen. Varför har jag då köpt gammalt glitter kan man fråga sig? Enkelt svar, det är helt enkelt finare än det glitter som säljs nu.


Efter loppisen åkte vi in till stora staden Bb. Jag skulle bara lägga ett brev på lådan men efter lite fjäsk så kom vi överens om att Sambo skulle åka och tanka och jag skulle gå i de två fina affärerna som finns där. Blommor, krukor, prickigt, rosa och vitt....aahh, det är en fröjd att gå i dessa affärer.

Men då det lackar mot jul (okej, kanske lite tidigt men min lillasyster har redan köpt ALLA julklappar) så försöker jag hålla i pengarna och gick ut ur affären utan påse. Sambo var inte tillbaka så jag tänkte att jag går och kollar lite i skoaffären. Sagt och gjort. 15 minuter senare kommer jag ut med en påse. Varma och praktiska vinterstövlar inhandlade. Sambo hittade mig på vägen till skoaffären och ville nu gå in på konditoriet och köpa wienerbröd. Jag stannade utanför (för att försöka hålla mig till min diet) och kollade förstrött på kläderna utanför Görels damkläder. Till min förvåning var det snygga, moderna kläder. Jag vet inte hur många gånger jag har gjort narr av Görels damkläder men nu fick jag minsann äta upp detta då jag faktiskt handlade en kofta där! Sambo var inte sämre han utan hittade en gosig strickad tröja som han köpte (ja, på herravdelningen). Så i den lilla byn Bb, där det finns typ 10 affärer shoppade jag och Sambo loss ordentligt. 


Nöjda och glada åkte vi hemåt. Nu har vi druckit kaffe och ätit kanelbullar (ja, wtf mina och slemmas kanelbullar är för goda att avstå) och är laddade för att gå ut och jobba i träfgården/garaget. Hittills har min lördags varit ytterst bra. 

Tjing, tjing som Hjördis, jag menar Hanna säger.  


Magen glad.

Ja, mitt lilla matexperiment går sådär. I söndags åt jag chips och sabbade veckans ansträngningar och magen. Fram tills idag har min mage varit uppsvälld och dum. Jag skyller allt på chipsen. Så när jag vägde mig och ballongmagen i tisdags så hade jag gått upp 3 hg... Suck! Jaja, jag ger inte upp ännu. Däremot har jag märkt att min mage mår väldigt bra av den här kosten.. vet inte vad det är men den är lugn och fin. Sockersuget har också minskat och jag är väldigt pigg (eller ja, så pigg man nu kan vara i oktober i Sverige).


I övrigt händer det dramatiska saker här på landet. Igår brann grannens ladugård ner. Tjoff bara, så var den borta. Inga djur i och inga skadade men otäckt ändå. Bubblan kom inte in på kvällen heller så jag var ju mer eller mindre övertygad om att hon hade brunnit upp. I morse kom hon dock högljutt mjauande runt husknuten och var megahungrig. L ä t t n a d.

Så, nu ska jag äta.... Fisk, broccoli och morötter... Mums! (som Maria Montazami säger)

Bo Kaspers och lillasyster.

Ja, denna kombo är något oväntas, det vet alla som känner lillasyster S. Men varje gång jag lyssnar på "Brev" med Bo Kaspers så tänker jag på S... kan inte hjälpa det. Så ni där ute; lyssna och njut och lillasyster S; lyssna och håll ut! ;)Tant H.

Min kollega H, säger ofta "Hej med dig" när hon går. Detta tycker jag är starkt sammankopplat med mormödrar och farmödrar. Då tänker ni kanske att min kollega antagligen heter Harriet eller Hjördis och närmar sig pensionen men ICKE.

H heter Hanna och är 25 år.

Det här måste få ett slut.

Nisse pisse päronpung.

Så sa en gång en liten pojke om sin morfar Nisse. Men det var inte den historian jag skulle berätta nu.

Nu skulle jag berätta att jag idag har hoppat med hästen Nisse. Han heter egentligen Nietchze men alla kallar honom Nisse. Hoppningen gick iaf bra. Vi hoppade fram, det kändes tryggt och bra. SEN skulle vi hoppa en liten bana. När jag står där och väntar på min tur blir jag bara mer och mer nervös och när jag ska börja hoppa, börjar jag med att nästan hoppa över fel hinder. Jag får black-out och kommer inte ihåg vilken väg vi ska rida. Nisse är dock gammal i gemet och styr mig mot rätt hinder och vi flyger över de två sista räckena. Med en puls på 220 saktar jag av och ler glatt och lättat - puh, jag klarade det! :)


Dagens fråga lyder; Varför utsätter jag mig för detta?  O.S.A.


Skadeglädjen är den enda sanna glädjen?

Idag, alldeles nyss, fick jag reda på att min finfina kollega E inte fick det jobb hon sökt och varit på intervju på... Och jag blev SÅ GLAD! Jag vet att man inte får säga så men det är ju sanningen. Jag vet också att jag borde vara ledsen för hennes skull men det går inte. Sanningen är att jag är lite egoistisk när det kommer till mina kollegor. Kollegor är det viktigaste av allt på jobbet och när man har såna pärlor som jag har så vill man inte mista en enda!

Så E, jag försöker vara lite ledsen för din skull men mest av allt är jag glad för att du stannar!

In the ghetto.

"...people don´t you understand, the child needs a helping hand. Or he´ll grown to be an angry young man some day. Take a look at you and me, are we too blind to see? Do we simply turn our heads and look the other way?"


Dolly sjöng för mig i bilen hit, hon är så klok hon.

No carbs, no fun?

Ställde mig på vågen förra måndagen.... inte så kul men heller inte så oväntat. Har inte tränat på evigheternas evighter. Problemet just nu är TID. Jag skulle vilja träna, styrketräning och något pass på Gymmix skulle vara kul men NÄR? Om jag ska träna på de dagar då jag inte har någon annan aktivitet så försvinner all tid hemma. Och det är massor att göra hemma och då får jag ångest och panik över det. Så NEJ, just nu får träningen vänta. Min plan är att fortsätta med mina ryggövningar hemma (som jag fått av sjukgymnasten), jobba mycket hemma (inga problem) och på fredagar (helst på morgonen) försöka hinna med lite träning på gymmet.


Min andra plan är att ändra min kost. Min kollega E har tappat många kilon genom att mer eller mindre skippa kolhydraterna. Jag började förra veckan att tänka på detta och försökte anpassa mina måltider. När jag vägde mig idag så var det 0,5 kg ner... Jippie! Så nu gäller det väl bara att hänga i, försöka komma på substitut och hitta andra konstellationer som är goda och kolhydratsfria... Mottager gärna tips!

Med Vilja, Våld och Vaselin, går det mesta. Så även detta... hoppas jag! :)


Over and out.

Himmel och pannkaka.

Idag var jag på jobbet klockan 07.20. Hur i hela himmelens namn gick detta till?

I don´t know.Guldmedalj.

Idag har Sambo och Pelle minsann kört folkrace. Hej va det gick! Av 18 tävlande vann sambo och sken ikapp med solen och sin guldmedalj :) Pelle var duktig och fick en medalj han också, dock i brons vilket lika gärna kunde ha kvittat enligt Pelle. :)


Rolig dag idag!! Bra dag idag! Precis vad jag behövde!!

RSS 2.0