Tjurig barnrumpa.

Ja, igår var jag en bortskämd tjurig barnrumpa. Det finns faktiskt folk som får lämna sina jobb så jag ska vara glad att jag blir erbjuden ett.

Jag måste dock säga att jag fortfarande tycker att det känns jobbigt och det är inget jag ser fram emot men jag kommer att göra ett lika bra jobb som jag brukar. Punkt och slut.

Idag har jag varit ledig. Jag har tvättat, rensat garderoben och packat. Imån åker jag och sambo till Stockholm. Vi ska ha en myspys helg och bara gå på stan i solen, äta glass, åka båt och gå på Gröna lund. Ska bli underbart!

Så om ni saknar mig så är jag i Stockholm!

Ajöken!

Saknad.

Idag är det en månad sedan min lilla kaninis fick åka till kaninhimlen. Jag saknar henne.


Jag har tänkt mycket på henne. Inga glada tankar om alla roliga saker hon och vi har gjort utan bara på alla saker jag har gjort fel. Att jag har tvingat henne att åka bil rätt mycket trots att hon hatade det. Att hon flera gånger var ensam hemma alldeles för länge. Att jag inte rengjorde buren tillräckligt ofta. Att jag inte gav henne tillräckligt med uppmärksamhet medan hon fanns där. Alla dessa tankar plågar mitt samvete och nu är det för sent. Jag kan inte gottgöra henne på något sätt. Jag hatar att jag har gjort allt detta mot henne!


Några av er som läser tänker säkert "det var ju bara en kanin". Ja, det var kanske bara en kanin men det var MIN kanin och jag hade ansvar för hennes välmående! En annan sak som jag knappt törs tänka på är beslutet vi tog angående avlivning eller ej... Varför valde vi avlivning? Bäst för kaninen eller bäst för oss? Inget mer meck med att åka till veterinären, ingen oro angående hur operationen ska gå, ingen mer oro angående vad räkningen ska sluta på, inget fixande när man ska åka på semester. Jag vet att det låter hemskt men jag måste bara få ut alla mina tankar. Samtidigt som dessa tankar far runt i hjärnan finns den logiska delen av hjärnan som har andra argument. Kaninen var mycket nedsatt, åt inte frivilligt, drack inte frivilligt, skrek när man lyfte upp henne, var inte sitt vanliga "jag" alls, operationer är mycket riskfyllda även för helt friska kaniner, hon var ganska gammal... Trots detta kan jag inte släppa tanken på att jag på något sätt avlivade henne för att jag inte orkade oroa mig mer! Samtidigt kan jag inte tro att det är så för jag älskade min kanin och det gör fortfarande ont i hjärtat när jag inser att hon aldrig mer kommer att sitta på köksgolvet och ivrigt vänta på sin morot.


Usch, jag vet inte vad jag avslutningsvis ska säga om detta inlägg. Visst är det självömkan och ångest - ja, men också en otrolig saknad och sorg. Att ta beslut om liv eller död suger hästballe, helt enkelt.


Dessutom blir det inte alls något nytt jobb på måndag utan i augusti. Så nu ska jag göra något skitjobb som jag inte alls vill i två månader.

Detta är ingen rolig dag.Det blir fan aldrig min tur.

Nä, jävla helvetes förbannad skit!

Nu ska jag inte börja på mitt nya jobb förrän om 2 månader! 2 månader!!!!

Vad får jag göra tills dess? Jo, nåt jävla skitjobb som jag inte ens kommer att hinna lära mig på 2 månader!

GAH! Jag hatar detta!

AAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kläder!

Idag ska jag fynda kläder!

Ska till ett ställe som har utförsäljning så jag hoppas, hoppas, hoppas att det finns ett par rosa jeans till mig där!

Jippijej!

Kyrkrally.

Min storasyster sjunger i en kör. Idag skulle de uppträda i en kyrka i närheten. Jag får infon av min kära syster att de ska sjunga i B kyrkan kl. 18.00. Eftersom jag inte tycker att det är superroligt att gå i kyrkan så förväntar sig systra mi inte att jag ska infinna mig. HAHA!! Idag ska jag minsann chocka henne och vara där, tänker jag och gnuggar händera.

Följande inträffar då. 

- 17.30 - Jag sätter mig i bilen och åker till Kyrka B.
- 17.45 - Ankomst till Kyrka B.
- 17.46 - Upptäcker att det är helt dött (haha) runt samt i Kyrka B.
- 17.47 - Slänger mig in i bilen för att åka till Kyrka B2. (kanske har missuppfattat)
- 17.53 - Helt dött vid Kyrka B2 också.
- 17.54 - Sista chansen, Kyrka A.
- 17.58 - Dött vid Kyrka A.
- 18.00 - Parkerar bilen i garaget - ger upp.
- 18.01 - Kommer på att jag kan kolla min syster almanacka.
- 18.02 - På språng mot Kyrka M.
- 18.07 - Sladdar in på parkeringsplatsen framför kyrka M.  
- 18.08 - Sitter i kyrkbänken och kan inte fatta varför jag stressade så för detta! Men syster blev glad så det var det värt! :-)

Nu: Robinsson!


Bajs.

Jag har haft en rätt hyfsad dag idag. Jag har skrattat och haft kul.

Och nu känns det bajs. Jag vet inte varför.

Jag saknar Sambo. Jag saknar min kaninis. Jag är trött. Jag har ont i hjärtat. 

Troligen därför. 

Ska gå och sova nu.

"Det är nästan lite kokett...

... att går fram till pulpeten och hålla ett anförande. "

Ja, exakt så sa en människa idag. Nej, inte till mig, jag tjuvlyssnade. Jag har ingen aning om vad han pratade om, jag blev bara så chockad över att han pratade som han gjorde.

Kokett?
Hallå 1700-talet? Vad vill ni? Jaha, ni vill ha tillbaks ert gammeldagsa ord? Javisst, skickar det med Fedex på en gång.

Pulpet? Eh... vad är det?

Anförande? Va? Jag hör inte? Du är så högt upp? Kanske om du klev av din höga häst skulle jag förstå vad du säger?Inte nog med att jag var tvungen (eller det var jag inte) att lyssna på den där idioten, det har dessutom varit en "såndär dag". Jag vet inte om ni känner till dessa dagar men det är dagar då inget går smidigt men inget går heller käpprätt åt helvete, det är helt enkelt småjävlighetens dag.  

För att nämna några exempel:

- När man cyklar till jobbet, fastnar öronhänget i scarfen så att man får cykla med huvudet lite på sne eftersom man inte vill stanna och tappa all fart.

- Dörren till jobbet går igen precis framför näsan och man måste leta efter passerkortet som ligger längst ner i väskan.

- Kopiatorn muppar sig när det är din tur att kopiera.

- Häftklamrarna är slut.

- Du spiller ut ditt vattenglas över viktiga papper. 

-  Du går alla trappor upp till jobbet bara för att komma på att du glömde låsa cykeln i källaren.

- Pga av förlamande trötthet av allt trappgående snubblar du i trappan och ramlar ner 4 våningar och dör.

Okej, okej, den sista var helt och hållet ljug. Förlåt!

Nu ska jag måla naglarna och pga att det är en "såndär dag" kommer de säkert att bli fula, men det skiter jag i.
Jag hjärta gay.

Ja, eller jag äääälskar vår gayiga ridlärare D iaf.. eller kanske inte älskar precis, jag ville bara vara lite dramatisk. MEN det är en sån skillnad mellan hans lektioner och lektionerna med vår "vanliga" lite elaka ridlärare.

Efter varje lektion vill jag bara spinga fram och krama honom och säga tack för att du är så bra och säger att jag är en stjärna trots att jag vet att jag inte är det. Det spelar liksom ingen roll om han ljuger lite om våra framgångar, man blir peppad och jag är säker på att jag rider bättre än när häxan, oj ursäkta, jag menar vår andra ridlärare står och skriker på mig.

Jag vill ha D och hoppning varje vecka!


Se hela bilden


Mamma

I helgen har min lilla mamma varit och hälsat på mig och min syster. Eftersom lillasyster S och jag bor så nära varandra så brukar mamma göra två flugor på smällen och ta en helg och hälsa på båda två. Det har iaf varit supermysigt. Varför är det så att vissa saker bara blir så bra när mamma är i närheten? Allting känns liksom lättare... Mamma är bra!

Idag har vi varit i djurparken. Det var kallt men mysigt. Det är så roligt att titta på aporna, de är inte riktigt kloka. Men den riktiga sensationen idag var att jag vann på en lott!!! Fantastiskt! Iofs så vann jag ett pluttelitet gosedjur men ändå!

Nu har mamma åkt iväg med bussen och jag är själv hemma. Jag ska ta det lugnt och vila mina små fossingar inför hoppningen ikväll! Tjoho!!! :)

Se hela bilden

Fint-väder-ledigt

Det finns en dam på mitt jobb som jag tycker väldigt mycket om. Vi kan kalla henne B. Hon säger så mycket kloka saker. Idag föreslog hon t.ex att när det var så fint väder som det är idag så borde man få en ledig dag. Hur smart är inte det?
Alla mår liksom bättre då, tänk vilka besparingar företagen kan göra om de bara lyssnar på B!

Mmm... så är det!


Är jag folktandvården?

Nyss kom det in en liten skröplig gubbe till mig och sa/skrek (han skrek nog mest för att han själv hörde illa).

"Vad har ni gjort här? Allt är ju omgjort?", säger han ganska upprört.

"Jaha", svarade jag intelligent.

"Jaa, innan var ju Folktandvården här!", säger han nu lite irriterad över att behöva förklara sin föregående replik.

"Folktandvården ligger en trappa ner", säger jag och hoppas att han ska sluta vara irriterad.

"Jaha, men det finns ju inga skyltar!", svarar han då aningen lugnare.

"Om du tar hissen ner så står det på vilken våning du ska av", svarar jag käckt.

"Men hissen var svart, den funkar inte, jag fick gå upp", säger han då.

Herregud nr 1: Han var typ 85 och GICK uppför trapporna till våning 5. Jag som ska föreställa ung och vital tycker att det är jobbbigt.

Herregud nr 2: Klart att hissen är svart när själva hissen inte är där... så är det väl alltid?

Det hela avlöpte väl iaf. Jag följde med lilla gubben ut till hissen och tryckte på rätt knapp. Förhoppningsvis fick han sina löständer lagade... eller vad det nu var han skulle göra hos dem.

Ansamlingar.

Varför händer saker i klump? Det kan gå jättelång tid utan att något speciellt händer och sen - vips - så händer allt samtidigt.

Just ni i mitt och Sambos liv:

- Nytt jobb på G (för mig)
- Hus på G (det är inte alls säkert att det blir ngn affär men man måste ändå tänka och ta ställning, det är liksom det klurigaste)
- Kaninen som åkte till himlen (inte så mycket att göra åt men det är ändå känslor att bearbeta)
- Påsk (okej, den är över nu men allt detta fanns liksom under påsken också)
- Sambos födelsedag
- Sambos systers födelsedag

Är det inte lite konstigt?                      
                                                                                                                                                                                           Se hela bilden


Insikt kan göra ont.

Idag tittade jag på vårt köksgolv och konstaterade att det var ovanligt rent. En sekund senare slog det mig varför - ingen kanin som bösar ner. Aouch..

Dumma gubbar och Betty

Jävla dumma gubbar det finns alltså! Försökte prata trevligt med en gubbe i telefonen igår men han var bara otrevlig. Ville slänga luren i örat på honom men nej, så får man inte göra när man är väluppfostrad och jobbar på kommunen. GAH!

Var iaf hurtig igår och både cyklade och promenerad i skogen. Kanske måste meddela att vi har en tävling på jobbet som innebär att man måste gå 10 000 steg per dag, annars skulle jag aldrig ha varit så hurtig men man kan ju inte vara sämst i laget. Ja, man registrerar alltså sina steg på en sida på nätet och alla kan se hur många steg man har registrerat. Detta ska fortsätta ett antal veckor framöver...

Sen tittade jag på Ugly Betty. Jag gillar verkligen Betty, hon gör mig glad!

Se hela bilden

Hurtig.

Nu skulle jag vara sådär hurtig och gå ut och gå en sväng i det fina morgonvädret MEN (som Tony säger) då visade det sig att det på något mystiskt sätt inte fanns något batteri kvar i min MP3-spelare! Hur är detta möjligt?

Vem tar slut på mitt batteri?

Det undrar jag...

Att bli gammal

Var och hälsade på min farmor idag. Hon är gammal och senil. Det känns ju jobbigt att hon inte vet vem jag är men samtidigt känns det skönt när hon med ett leende på läpparna sjunger psalmer ur sin lilla, lilla psalmbok och jag sjunger med så gott jag kan. När vi är klara konstaterar hon glatt "Du kan ju!"

Så att få godkänt av sin farmor att man kan sjunga psalmer känns riktigt bra... kändes bättre än på länge när jag kramade henne och sa hejdå..

Nu hoar mamma om att korven är klar så det är väl bäst att gå och äta.

Glad påsk!


huvudvärk.

Ofta när jag har huvudvärk så kisar jag med ögonen (vad skulle man annars kisa med?).

Varför?

Jo, det har nu framkommit att jag ibland inte kommer ihåg att tvätta mina glasögon varje dag. Alltså, går jag runt och försöker se ut genom ett par skitiga glasögon. Detta är väldigt jobbigt för ögonen och jag måste "spänna" dem för att kunna se... Då är det ju inte så himlans konstigt att jag får huvudvärk av all "spänning" och "kisning" jag måste göra!

Komma-ihåg-notering-till-mig själv: Lär Sambo att tvätta glasögonen varje morgon.

Måndagsfest?

Igår kväll när jag gick och la mig kl 22.40 så kunde jag inte somna. Varför? Jo, för att min grannes dotter och hennes fjortiskompisar tyckte att det var kul att ha lite fest sådär på en måndagkväll. Nej, de spelade inte hög musik och skrek inte i trappuppgången, de satt ute, på gräsmattan...kl. 22.40 en måndagkväll, + 2 grader.....

HALLÅÅÅÅÅÅ????!!!!

Tankar och reflektioner från igår kväll:

1. Det är för fan måndagkväll, då har man inte fest!
2. Det är för fan kallt ute på kvällen, då är man inne!
3. Så fort jag kom i närheten av att somna (för fan) så kom det ett fjortisskrik som gav mig en smärre hjärtattack.
4. Jag kom under denna tiden på att flickor mellan 14-19 år skulle ha en mute-knapp.

Eftersom vårt sovrumsfönster vetter mot baksidan (där monstren höll till) så hördes deras skrik och skrän väldigt väl. Eftersom vår säng naturligtvis står med huvudändan mot fönstret så hörs alla ljuden ifrån baksidan ännu bättre! Så, efter en stunds morrande och muttrande kom jag fram till att det bästa jag kan göra är att vända på mig. Alltså, lägga huvudet vid fotändan och fötterna i huvudändan. Så det gjorde jag och somnade med en kudde över huvudet. Vaknade några timmar senare och undrade var fan jag var - sen vände jag på mig och somnade igen.

Victory för den uppfinningsrike!

En vecka

Idag är det en vecka sedan min lilla ninis fick åka till kaninhimlen. Jag känner ett slags lugn nu, jag är ledsen över att inte ha henne hos mig men har samtidigt insett att vårt beslut var det bästa för henne. Nu har vi packat ner alla hennes tillhörigheter, mat, godis, bur, filtar, sorgligt som tusan men det måste göras. Eller nu ljög jag faktiskt. Hennes lila favoritfilt har jag inte kunnat stoppa ner i ngn påse. Den ligger på en köksstol som en påminnelse från kaninen och det känns bra på något sätt.

Förhoppningsvis kommer mina bloggar att bli aningens ljusare veckan som kommer men jag lovar inget.

Kommer aldrig att glömma dig, Lilla Gråsan!

Hus

Idag har vi tittat på ett hus. Det var fint. Vi ska nog lägga bud. Det känns roligt.

Idag har det gått bra, inte gråtit något, inte ens när moster ringde och jag pratade om Lilla Grå jättelänge. Men det gjorde lite ont i hjärtat när jag hämtade ut de bilder jag framkallat på henne och när jag satte in bilderna i de fina ramarna jag har köpt och provhängde dem på väggen ovanför den plats där hennes bur tidigare stod. Aj!


Hon fattas mig!

Ja, jag stjäl Mattis uttryck och skäms inte för det. För det är det hon gör - fattas mig. Hela tiden hör jag henne, eller rättare sagt så hör jag ljud som jag tolkar som ljud från henne. Hur kan hon vara borta?
 
Samtidigt känns det lättare, har inte smyg-gråtit något på jobbtoaletten idag. Jag skrattade till och med hjärtligt när min vän S berättade att hennes 3-åriga dotter på fullt allvar hade frågat sin 5-åriga killkusin om han bajsade med snoppen.

Däremot frågade min söta kollega R-M hur kaninen mådde och när jag var tvungen att säga att hon var i kaninhimlen så kom ju lite tårar. Tur att R-M är snäll och förstående, hon kramade om mig och sa att hon förstod. De hade haft en liten tax som de också var tvugna att avvliva och det var jobbigt sa hon.

Samtidigt som det känns bättre så känns det också jobbigt, speciellt då vi plockar bort hennes saker. Sak på sak försvinner in i skåp eller ner i kassar. Blir det inget kvar av henne? Men vi kan ju inte ha en filt liggandes på golvet utan anledning eller ha pelletsbyttan stående på köksbordet hur länge som helst. Men jag vill påminnas om henne, jag vill sakna henne... jag vill att hon ska komma tillbaks...men nu önskar jag henne ro. Av hela min själ önskar jag att hon har det bättre där hon är nu än vad hon hade i slutet i detta livet.

Så så ligger det till. Fortsatta dystra bloggar kan förutspås en tid framåt men det blir bättre....

RSS 2.0