Semester!

Jäääs! Idag har jag börjat min semester - wunderbar!

Mitt skitjobb är slut och efter semestern börjar jag ett jobb som jag verkligen vill ha - Jippiejej!

Today is a good day!!


Värme+jobb= falskt

Okej, det är superskönt med värme MEN inte när man jobbar. På vårt jobb har vi knappt ngn vanlig ventilation som fungerar och nu denna värme!

Nä, jag tycker att vi instiftar en ny lag som säger att är det över 25 grader ute så behöver man inte jobba.

En kollega till mig berättade faktiskt att i nordligaste Finland (där hennes föräldrar kommer ifrån) där fick man stanna hemma från skolan om det var - 35 grader.... Så ni ser, en lagstiftning om temperatur är inte omöjlig!
Drama! Drama! Drama!

Ja, jag vet inte hur jag ska kunna beskriva gårdagen genom ett sansat blogginlägg men jag ska göra mitt bästa.

Så här var det. För några veckor sedan hade vi återförening för alla nior som gick ur min skola för 10 år sedan. Detta var mycket trevligt. Eftersom det var så trevligt bestämde sig mina vänner BS och IZ för att dra ihop ytterligare en träff men med bara vår klass. Denna träff inträffade (haha) alltså igår.

Det började mycket fredligt och trevligt. Vi drack vin, skrattade och mindes gamla lärare och incidenter. Kvällen fortsatte i samma anda och det var mycket, mycket roligt!

Sen, plötsligt, blev det drama överallt!

Min forna klasskamrat TT visade sig inte kunna supa ordentligt. Ursäkta mig men när man är snart 26 år så däckar man faktiskt inte i ett hörn. ;) Men joho, det gjorde man tydligen och skrämde skiten ur mig gjorde han också (vi hotade att ringa hans mamma och då kunde han iaf resa sig upp). Men vi lyckades efter mycket om och men (och en del fniss) få ut honom på altanen, sätta honom på en stol med ett glas vatten och en kräkspåse i händerna. (IZ, du är fan min idol för du höll påsen när han kräktes, goldstar till dig!)

Samtidigt på ett annat håll fick min fina vän BS jobbiga tankar och känslor med gråt som resultat. Som tur är var jag där och muntrade upp henne med lite skvaller om snoppar. Dessutom hade hon en lång och ståtlig man vid sin sida så hon klarade sig ändå.

Sedan kom lite skvaller... det var en romans på G... hm... ser man på...

Sedan bestämdes det att det kanske är bäst att gå hem... Jag räddade TT från att ramla ner från ett räcke genom att grabba tag i byxlinningen dra upp honom på fötter och förbannat vråla "Nu får du för i helvete skärpa dig!". Hemskt ledsen för denna aggressivitet, TT, men du var jävligt jobbig då. :)

Jaja, tillslut var alla församlade förutom romasparet som mystiskt hade försvunnit. Jag och snälla IZ vallade TT hem trots att han enligt honom själv "var helt kapabel att hittat hem själv". Vi trodde honom inte utan följde honom hela vägen hem och stannade och såg till att han kom in genom dörren.

Väl hemma stöp jag i säng och vaknade idag och hade ont i håret men konstaterade att jag hade haft en rolig kväll, trots allt DRAMA! :)


Ingen fingertopp.

Sambo säger just något om att "så länge jag inte är dummare än jag ser ut så får jag väl vara glad".

Precis ska jag säga något halvelakt tillbaks typ "jag säger inget, så har jag ingenting sagt".

DÅ ger sig Gud in i leken och straffar mig.

Ooops, jag skar visst av en bit av min fingertopp.

Där ligger biten mellan brödskivorna och blodet sprutar och Gud skrattar.

Okej, okej, blodet kanske inte sprutade direkt men jag var iaf verkligen tvungen att sätta på ett plåster - ett rosa Hello Kitty plåster till och med.

Min tur fortsätter i oändlighet, eller kanske var detta bara ren klumpedunsighet från min sida. Jag är ganska klumpig i allmänhet och synnerhet. :)

Angående gårdagen.

Jag vill bara meddela att efter min misslyckade morgon höll jag också på att bli överkörd. När jag kom hem funkade inte internet och när internet sedan skärpte sig och jag skulle betala räkningar så var det fel på bankens hemsida. Bara så ni vet.

IDAG = Mycket bättre dag pga:
- Det är fredag
- Solen skiner
- Jag har 2 (!) dagar kvar till semester
- Jag har fått en blomma av mina arbetskamrater
- Jag har bjudit på äppelpaj som var jättegod
- Jag har inte blivit överkörd (inte ens nästan)
- Jag luktar inte inlagd gurka
- Jag och Sambo har ätit mysig lunch
- Nu ska vi grilla och mysa

Jaaaaaaaaaaaa!

En morgon med i-landsproblem.

Först ockuperade kära sambo badrummet och störde därmed mina morgonrutiner.


Sen visste jag inte vad jag skulle ha på mig.


När jag väl hade bestämt kläder så pajade det värdelösa locket till leverpastejen.


Sen skulle jag öppna en ny burk med inlagd gurka. Sqwasch!, sa det och jag hade gurkor pch gurkspad på golvet samt endast gurkspad på mig. Jag sprang in till badrummet, slet av mig byxorna och försökte få bort fläckarna.


Hängde byxorna på tork på balkongen och gick byxlös tillbaks ut i köket. Väl tillbaks tänkte jag att nu kan jag väl få äta frukost men nej! Då har mina små mackor blivit helt svarta i brödrosten....


I med nya mackor och tänka sig, nu kunde jag äta mina små mackor.


Byxorna hann naturligtvis inte torka så jag fick föna dem.

Kunde inte byta kläder eftesom jag redan slösat bort värdefulla minuter på att hitta en outfit.


Puh, nästan klar för avfärd.
Kommer på att min telefon inte har ngt batteri eftersom att jag glömt ladda den under natten, slänger ner en laddkabel i väskan.

Ut genom dörren, nerför trapporna, shit glömde hjälmen där uppe.
 
Upp igen, hämta hjälm, puh varm, av med koftan - cyklar iväg. Brr, kallt utan kofta.

Puh, vilka i-landsproblem man kan ha!

Se hela bilden


Delar av samtal.

När man går på stan är det lätt att höra bara delar av samtal t.ex när någon pratar i mobil. Idag hände detta mig. Jag gick förbi en tjej i 20-årsåldern som stod och väntade på bussen. Ganska upprört säger hon:
- Men fråga någon då!
Personen i mobilen svarar något.
- Jamen fråga vem som helst, en ungdom! Eller vänta, fråga ett barn! Barn vet ju fan allt!

Jaa, eller inte? :)


Vem fan är Dahpne?

Sitter på balkongen och läser en skvallertidning. I skvallertidningen finns en del, ett helt uppslag fakstiskt, där en tjej som heter Daphne rapporterar vad hon har gjort i sitt spännande överklassliv.

För det första: Vem är hon?
För det andra: Vem bryr sig om vad hon har gör?
För det tredje: Vad är Dahpne för konstigt namn?
För det fjärde: Hur kan hon ha råd att köpa en rosa Louis Vuitton väska bara för att "jag inte kunde stå emot begäret"..

Inser att jag har ägnat ett helt inlägg åt något som jag egentligen inte bryr mig om... eller gör jag kanske det i smyg...eller är det den där väskan som stör mig mest?


Hm....

Oj, nu bränner Sambo något i köket. Bäst att kolla vad han håller på med så man får någon falukorv med stuvade makaroner! Fast han ropar smått hysteriskt att inget händer... hmm - igen.... :)

MVG.

Vårt fina hus fick minsann MVG av besiktningskillen (inte gubben)!! Så himlans bra! 

En sak hittade han som han kunde anmärka på: Det var bös i hängrännorna på taket och därför kunde det eventuellt bli stopp i röret.... Förstår ni hur desperat han ville hitta något att skriva i sitt protokoll!??!

Så nu kan vi utan att oroa oss flytta in i vårt perfekta hus (jaja, de andra ska flytta ut först, jag vet).

HUSET =

Se hela bilden

Midsommar i korthet.

Vi var på landet och firade midsommar. Med två vänner, två hundar, två katter och två hästar. Det var mycket trevligt (förutom vädret). Det var sill och potatis, jordgubbsbakverk, grillning och kubb, kanske en och annan drink.

Midsommardagen spenderades mest i slöhetens tecken. Iofs en promenad med två galna hundar men sedan var det flygspanarläge som gällde. Var hemma hos föräldrarna (igen!) och blev lite ompysslad och bortskämd - skönt!

Idag ska vi besiktiga vårt hus. Eller vi ska inte göra det men vi ska vara med vid besiktningen medans en auktoriserad gubbe besiktigar det. Hoppas att det inte är för många fel på det!! Men nä, det är det säkert inte, det är ju perfekt! :)

Återkommer med besiktningsprotokoll!


Postkodlotteriet.

Idag ringde Postkodlotteriet till mig. Jippie! Jag har vunnit flera miljoner, tänkte jag. Nope - 150 spänn...

Det var dessutom inte därför de ringde. De ringde för att pracka på mig mer lotter för att "just nu har du en väldigt bra vinstchans". Eh, jaha, hur vet dom det? Är inte dragningarna slumpmässiga?

Iaf så fick tjejen som sa "precis" säkert 25 gånger på dryg Stockholmsdialekt inte sålt en endaste liten lott. Vinner man inte mer än 150 kr så blir det liksom inget köpande. Då får de minsann komma med bättre erbjudanden... Vinner jag 3 miljoner så kanske jag köper en lott till...


Mmm, man får inte vara dum här i livet!

Jag har ett problem.

Ja, jag har ett problem. Ett stort problem. Jag tycker om människor. Ibland försöker jag säga till mig själv att jag inte tycker om människor men det går inte. Om jag träffar en ny människa så tycker jag oftast om den och jag vill gärna tro gott om den.

NAIV! Ja, kanske men hellre det än cynisk.

Att jag tycker om människor och vill tro gott om dem i sig är inte det som ställer till problem. Det är mitt jobb. Mitt jobb går endast ut på kontroll. Kontroll av att människor sköter sitt jobb och följer lagen. Detta innebär att jag stöter på människor som gärna vill försöka visa att de följer lagen men i själva verket inte alls gör det.

Då kommer mitt "vanliga jag" och mitt "jobbjag" i konflikt. Inkongruens, tror jag att det kallas med ett fint ord men jag kanske bara har hittat på det. I alla fulla fall så blir det jobbigt. Mitt "vanliga jag" vill naturligtvis tro på människan som berättar att alla papper finns och är riktiga men just nu är de hemma medans mitt "jobbjag" intar en mer misstänksam attityd till detta påstående.

Det hela blir ju inte bättre av att jag är en snäll människa. Jag vill inte såra människor, jag vill inte stå där med en pekpinne och visa alla fel de har gjort, jag vill inte säga "tyvärr, detta duger inte"....

Nä, mitt nuvarande jobb passar mig inte alls. Tur att det bara är 9 arbetsdagar kvar till semestern!!

Se hela bilden

Gummera.

Idag pratade jag med en kollega. Hon berättade då att hon hade fått gummera stora delar av en redogörelse hon hade fått in. Jaha, nickar jag instämmande medans jag febrilt funderar på vad hon menar. GUMMERA?? Jag hade ju för tusan MVG i svenska i varenda betyg sedan 8:an, när gick man igenom ordet gummera och dess betydelse?

Genom att diskret titta lite på redogörelsen i hopp om att få en ledtråd så ser jag att stora delar av den är utsuddad. Hon har alltså suddat med suddgummi, eller raderat med radergummi eller som sagt gummerat.

Så var det klarlagt: Gummera = att sudda ut blyertstext med suddgummi.


Hoppning.

Idag var sista gången på ridningen och det gick inget vidare. Vi hade hoppning och jag var inte riktigt fokuserad och sen blev jag lite nervös för vi skulle hoppa en jättelång bana! Hallå?? Jag är nybörjare och har fullt sjå med att ta mig över ett hinder i taget... Helt plötsligt ska vi hoppa över sju, i ett svep och dessutom komma ihåg i vilken ordning!! Jag fixade inte allt detta men jag tog mig runt. Lite tråkigt att det gick så dåligt idag då både Sambo, lillasysteryster och MR var och kollade. Jaja, jag fick massa bra tips av syster iaf, så jag får väl klappa mig på axlen, ta ett djupt andetag och gå vidare...

Nu längtar jag till semestern!!!

Kotten och Kotten.

Idag är jag hemma hos päronen. Det ska firas födelsedagar.

Igår lekte jag med Kotten, min systers kanin. Han är jättesöt. Då upptäckte vi att sniglarna hade årsmöte eller något på gräsmattan. Massor av små snäckor var samlade på ett ställa på gräsmattan. Ganska slemmigt.

En liten stund senare upptäckte vi ännu en kotte, men denna gång en igelkotte. Jag förelsog att vi skulle mata honom med bröd men det fick jag inte för mamma. Hm.... äter inte igelkottar sniglar??? Jojomänsan, det tror jag att dom gör. Glad i hågen springer jag till årsmötet och hämtar en frivillig snigel. Springer till igelkotten, som blir jätterädd för mig och springer i en cirkel runt mig bara för att upptäcka att den inte har någonstans att gömma sig och därför återgår till sitt ursprungsläge men med piggarna utåt, och placerar lilla snigeln framför lille kotten. Jag vet att det var ganska elakt mot snigeln men kotten var faktiskt hungrig och när jag efter en stund gick ut och kontrollerade om snigeln var kvar så låg det bara ett tomt skal på gräset.

Sån är naturens gång (med lite hjälp).

Nu ska jag baka tårta!!!


Korrigering.

Läkerolsorten heter inte Golden Grape utan Golden Grapefruit. Så slapp jag fundera på det! :)

Snickerkakorna blev förresten SUPERGODA!! Mmmm...Golden Grape.

Idag köpte jag en ny läkerolsort - Golden Grape. Mycket godare än Salvi fast jag vet inte om den smakar grapefrukt precis. Dessutom, betyder inte grape också vindruva??

Stora funderingar som vanligt.

Blev dessutom lite galen innan när jag var o handlade på Coop. Jag skulle göra Snickerskakor och då ska det vara flingor i. Men när jag står där på flingavdelningen så tar jag istället ett paket Branflakes, såna där stavar. Detta var inte ett patetiskt försök för att få Snickerskakorna nyttiga (ha!) utan jag fylldes av något slags hat mot Branflakesen. "Jaha, här står ni och ska vara så jääävla nyttiga! Det ska vi nog se till att ändra på minsann!" Ja, ungefär så tänkte jag av någon konstig anledning. Som om de stackars Branflakesen hade gjort mig något ont?!

Ja, det blev iaf Snickerskakor med Branflakes i och jag har ännu inte vågat provsmaka dem! :)

Greys.

Trodde du verkligen att Izzie skulle vakna upp och var helt frisk och allt var frid och fröjd? grälar jag på mig själv.

NÄ! Det trodde jag kanske inte men jag kanske faktiskt hade hoppats på det i mitt lilla TV-seriehjärta, skriker jag tillbaks.

Gah! Jag blir galen på mig själv ibalnd alltså, så himla naiv!


Hus.

Tänk, jag äger nästan ett hus. Det är helt fantastiskt. Jag kan inte bli på dåligt humör. Jag tänker bara på vårt fina röda hus med vita knutar, den stora gräsmattan och alla fina växter jag ska odla. Det är underbart! Jag längtar såååååå!

GLAAAAAAAAAD! :)

Wiiiiiiieeeehooooooo!

Idag har jag:

- Fått ett nytt jobb

- Skrivit kontrakt på ett hus

Är så glad att jag inte vet vad jag ska göra!


WAAAAAAAAAAAAAAAAAHOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Idag är en spännande dag.

Jag ska nämligen på intervju för mitt framtida jobb idag OCH sen ska jag och Sambo till mäklaren och kanske skriva kontrakt på finaste huset som finns!


AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHH!

Jag har lite ont i magen...


Tapas.

Mmm, ikväll har jag ätit tapas - massa tapas, det var så gott, så gott och nu är jag så mätt, så mätt.


Helgen gick så snabbt, alldeles för fort var det måndag.

Träffade ju bästa vännen i lördags och vi gick på stan hela dan och hade det bra och roligt. Sen var frågan om vi skulle gå ut och partaja eller stanna hemma och prata. Vi stannade naturligtvis hemma i våra mysisar och drack vin och pratade. Tråkigt, säger vissa, Aj lööv, säger jag. Vi grillade kyckling i två timmar men den blev ändå inte klar men vi åt den ändå, sen kollade vi på en dålig film samtidigt som vi åt och drack ännu mer vin. En lyckad kväll helt enkelt!

På söndagen sov vi tills vi vaknade, gick en promenad till båtarna (och jag hittade tillbaks igen!!!) åt frukost och sen fick vi överraskande nog besök. Av innehavaren till lägenheten vi lånade. Det var roligt men oväntat! Sen åkte vi in till stan och satt och myste på ett café och sen tog vi bussen åt skilda håll.

Jaa, det var väl min helg, något kortfattad men jag är så mätt att jag knappt orkar skriva så det får duga helt enkelt.

Tjipp och hej!

Blommor på en söndag!

Oh my god!

Jag höll på att glömma ju! Idag när jag kom hem från Göteborg fick jag blommor av min söits. Jag blev så glad i hjärtat! Jättevackra rosa liljor står nu i vardagsrummet!

I am very happy in my heart! :)


Se hela bilden

Dålig uppdatering.

Jepp, och jag är hemskt ledsen över detta men jag kan iaf berätta att helgen har spenderats i Göteborg med bästa vännen och det har varit så roligt!!

Eventuellt kommer det mer utförlig info senare men nu ska jag iväg och rida. Näst sista innan sommaren :(

Konstig dröm.

Inatt drömde jag att min kära sambo red på en elefant, i lägenheten ovanför. Det var 4 fördjupningar i vårt tak, där elefantens fötter var. Undra vad det betyder?

Brumbrum

Ja, jag kör mycket bil i mitt jobb, alltså möter jag dagligen alla sorters trafikpuckon.

Det som irriterar mig mest är ändå att folk inte blinkar. Mest för att det är en sån oerhört lätt sak att göra, bara att peta till en spak och ÄNDÅ så är det så jävla svårt på nåt sätt!!

Igår stod jag och väntade i en korsning på att en bil skulle köra förbi. Då svänger helvetesbilen (naturligtvis utan att blinka)  i "min" korsning, vilket innebär att jag väntat i onödan. Jag blir så galen så jag vet inte vad jag ska göra!! Det jag vill göra är följande:

- Förvandla mig till hulken
- Springa ifatt bilen som inte blinkade
-MOSA bilen som inte blinkade
- Ta föraren i nackskinnet och vråla "HUR JÄVLA SVÅRT ÄR DET ATT FLYTTA VÄNSTERHANDEN TVÅ FUCKING CENTIMETER!"
- Spotta en stor loska på föraren
- Förvandla mig till mig igen
- Sätta mig i bilen och köra därifrån

Jag får ut mycket aggressioner i den här bloggen :)

Tuggummimannen.

Igår var jag och tränade på gymmet. När man är på ett och samma gym ett tag så känner man ju liksom igen en del människor. Igår var det en man i 50-årsålder som jag ser typ varje gång jag tränar. Antingen har vi samma vanor (vilket inte är troligt eftersom jag tränar sporadiskt och helt oregelbundet) eller så är han där jämt.

Den här mannen är i allafall speciell. Man behöver nämligen inte se honom för att veta att han är där, man känner det på lukten. Nu tänker ni säkert, uuuuuääää, äcklig svettlukt, men icke! Han luktar godis!! Japp, godis. Anledningen är att han alltid, ALLTID, tuggar något slags frukttuggummi. Spelar ingen roll om han springer på löpbandet eller tränar armar i en maskin så tuggar han frenetiskt på sitt tuggummi.

Jag skulle så gärna vilja fråga varför...

Att köpa hus.

Att köpa hus är förbannat svårt och jobbigt.

Jag har ont i magen för detta jävla krångel med mäklare och papper och räntor och faan och hans moster.

Kan vi inte bara vinna 3 miljoner och sen är det bra!? Eller finns det någon frivillig som vill skänka en slant till oss? En miljon eller så? Bara att skriva telefonnummer i kommentarrutan så hör vi av oss...

Någon??
What the f*ck!?

Solen skiner, himlen är blå, det fläktar friskt, jag har klarat av en jobbig jobbsak och ändå så känner jag mig inte glad, nöjd eller ens tillfreds.

Usch, vad jag blir trött på mig själv ibland! Varför kan jag inte bara vara glad och uppskatta vad jag har?


Peta i näsan och köra bil = osynlighetsformel?

Jag vill bara klargöra en sak:

Trots att man sitter i en bil med säkerhetsbälte och airbags så ser människor utanför vad som händer inne i bilen!

Jag har på kort tid sett många som peter i näsan när de sitter i bilen och t.ex väntar på grönt ljus. Jag förstår inte? Vad tror de händer när de sätter sig i bilen? Det är ju liksom fönster typ överallt!

Hm, ännu ett av världens stora mysterier.

RSS 2.0