Bra dag.

Igår var en bra dag trots spöregn och lite mer regn. Jag, sambon, Jeanettan, Inannan, Matthiasen och Erican var ute på en islandshästridtur. När jag och Sambon åkte hemifrån regnade det så mycket att jag fick hålla andan på väg till bilen för att inte drunkna. Typ. När vi kom fram till pållarna regnade det ingenting och det var istället varmt och kvavt. Efter utdelning av hästar ( jag fick den sötaste - Killian) så red vi iväg på ett fint led. Vi red genom vackra skogar och på öppna fält. Vi töltade och galopperade och fikade, det var helt underbart! Efteråt blev vi bjudna på middag hemma hos Jeanettan och Matthiasen - perfekt och mycket gott! Där kollade vi också på kort som tagits under dagen varpå Jeanettan kommer med dagens bästa kommentar: Erican: Oj, va brun jag ser ut att vara! Jeanettan: Ja, det blir gärna så när man står bredvid mig! :)


Bubblan bloggar.

Mjau mjua bloggen!

 

The Bubble is back - yeah! Ja, jag vet det var längesedan jag bloggade men jag har varit lite busy, okey?

 

Nu är det ju äntligen sommarväder ute så igår kväll vägrade jag gå in. Matte och husse ropade och ropade men jag satt i det höga gräset och fnittrade och låtsades som om jag inte hörde dem. Det tråkiga är ju att jag inte får gå in alls då. Matte och husse låser ju huset när de ska sova (så himla känsliga) så då fick jag sova i uthuset. Det går bra men det är ju inte riktigt samma komfort som i min leopardfärgade igloo. När matte öppnade dörren imorse och ropade på mig blev jag jätteglad och ville genast springa in men för att inte verka alltför needy (vem gillar det liksom?) så drog jag ut på det lite. När jag hade kloat färdigt på min klöspelare och ätit mina pörler (torrfoder på blomkvistiska) så satte jag mig på fotpallen och tittade gulligt på matte för att bli klappad. Det funkade! Fick ligga i mattes knä och blev både klappad och kliad - det va gött!


Förra veckan förresten hände något hemskt! Det kom ett litet djur till huset. Det såg ut som jag fast med massa fläckar och och lite mindre. Jag morrade och fräste för att visa vem det är som bestämmer här, jag menar, jag är ju ändå Drottningen av Svaleslätt liksom. Djuret blev helt platt så det fattade nog men jag vågade inte riktigt lita på det så jag höll mig avvaktande. Matte fattade ingenting. Hon klappade och pratade med djuret som om det var helt ofarligt. Hmpf, hon är allt bra naiv ibland. Dessutom hade djuret tagit min extramatte i besittning! Vem ska nu fjäska med mig och ge mig massa skinka när husse och matte överger mig? Va? Extramatte var iofs snäll som vanligt men jag tyckte ändå att det där djuret var lite onödigt, det räcker väl med mig? Men vi får se, kanske jag kan acceptera djuret framöver, om det inte gör anspråk på min tron.


En annan sak som hände i veckan var att jag i förrgår tog jag in en levande fågel i huset. Jag tänkte visa husse och matte hur duktig jag är på att fånga fåglar. Det gick dock inte riktigt som beräknat. Dumfågeln flög ju in i en ruta och fick panik. Husse fick också panik och stod förskräckt och tittade på spektaklet. Matte däremot är ju en handlingskraftig matte (hon hämtar mig i träd och så när jag inte vågar gå ner) så hon öppnade fönstret och släppte ut fågeln. Jag hoppade, som en smidig panter, också ut genom fönstret men dumfågeln smet. Efter denna incident blev jag instängd i säkert en timma. Jag tror det var mitt straff men jag vet inte riktigt. Därefter är jag säker på att att jag blev bestraffad då det kom massa människor som pratade konstigt och skulle hälsa på mig. Jag försökte bita dem men matte lät mig inte göra det så då sprang jag och gömde mig i skogen istället.

Nä nu är det nog dags att gå ut.. Ska nog rulla mig i gruset en stund eller lägga mig i min favoritbuske, vi får se.

Peace out.

 

Naw, visst e ja söt? 

 

 


Balans.

"Att hitta sin inre balans", Ja, hej på dig din lilla floskel, säger jag och flinar hånfullt. Tyvärr är det dessvärre en viktig sak. Den inre balansen. Jag erkänner, jag har svårigheter med min balans. Lugn och ro vs. socialiserande och fest. Utifrån ställda krav vs. mina krav på mig själv. Förväntningar vs. att vara sann mot mig själv. Det är ett jävla virrvarr av normer och borden samt en kamp för att våga stå upp för mig själv. Ibland gör det mig trött som nu till exempel, när det gör så att jag inte kan somna.


Grattis lilla farmor!

Idag skulle min lilla farmor ha fyllt 93 år. Tänker lite extra på henne idag. Sibirisk vallmo och löjtnantshjärta står i en vas på köksbordet idag. Blommor förknippade med henne och vackra känslor. Farmor, hoppas att du har det bra där du är och grattis på födelsedagen!


Var bara tvungen.


Jag är starkskör.

Läste precis en väldigt intressant artikel. Det kändes som om jag läste om mig själv och mina känslor. Läskigt men befriande att någon smart människa har satt ord på hur jag så ofta har känt mig! http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/existentiellt/viktigt-hitta-balansen-mellan-stark-och-skor_7123507.svd


Sjuk.

Idag är jag hemma för vård av mig själv. Har fruktansvärt ont i halsen och så lite feber på det. Det värsta (eller bästa?) med halsont är att man inte kan tröstäta ;) Det är jetesynd mig idag. Min sjukdom kommer mycket olägligt (som alltid) då helgen var tänkt att spenderas i goda vänners lag med massa skratt och skoj. Bajskorv. Mitt sällskap idag går dock inte av för hackor. Katt, kopp och Kathrine Kerr.


Dålig känsla.

Har just nu en dålig känsla i magen. Att något dåligt snart kommer att hända, att inget är riktigt kul och ingen är riktigt på min sida. Är känslan bekant? Jag vet inte varför men jag antar att det bara är så ibland. Det är väl bara att vänta ut det dåliga och vänta på det braiga. Lite tråkigt är det dock.... Meeeeeen... "Man kan inte bromsa sig ur en uppförsbacke", som Sally säger..


Bröllop.

Alltså, herregud vilket bröllop jag var på igår! Fantastiskt vackert brudpar, fin cermoni, underbar fest, roliga människor, rörande tal och massa skratt och dans! Jag vet inte när jag hade så här roligt senast! Tack, S & C för att vi fick dela den här dagen med er! <3


Sööööööööta!

http://video.se.msn.com/?mkt=sv-se&vid=a209e6d4-e042-48ae-8941-46b382d5042c&from=sharepermalink&src=v5:share:sharepermalink:

 


RSS 2.0