Dumma mig!

Igår såg jag filmen "Dumma mig" eller "Despicable Me" som den heter på engelska och blev helt förälskad. Idag såg jag den igen tillsammans med min Sambo. Jag tyckte att den var fantastisk (igen!), Sambo tyckte att den var "lite söt". Men nog skrattade han ett par gånger under filmens gång, det hörde jag nog. Nedan kommer ni att få se mitt absoluta favoritklipp, hur dundersöt kan en teckand flicka bli?


"It´s so fluffy!" Hur kan man inte älska detta?

Jag älskar presenter.

Ja, jag älskar presenter. Helst inslagna i fint glittrigt papper. Idag fick jag en present. På den nya vardagsrumsmattan. Någon som vill gissa vem som gav mig denna fina present?

Världens bästa lillasyster.

Jag vill bara säga att jag har världens bästa lillasyster. Hon är snäll, omtänksam, rolig, intressant att prata med, smart, duktig, söt, bra på att baka, ställer alltid upp som kattvakt och moraliskt stöd, hjälper mig att shoppa och är helt enkelt bäst.

Ville bara att ni skulle veta det.

Himlagrisen - Jävla rådjuren 2-2.

Jag säger bara en sak;
In your face, jävla rådjursmofos!

Due date.

HAHAHA, vilken rolig film, säger jag bara. Jag gillar inte Robert Downey Jr men jag älskar numera Zach Galifianakis. Jag skrattade högt många gånger och kved av skratt ett par gånger. När eftertexterna börjar rulla vänder jag mig mot Sambo och säger; Den här var ju skitrolig! Sambo tittar på mig och säger; Jag som precis skulle säga att den var väl okej. Vi har väl inte precis samma filmsmak, kan man säga! :) JAG tycker iaf att den är mycket sevärd!

Två gånger på två dagar.

Har jag slagit i mitt huvud riktigt hårt och har således två bulor. Hur har jag då lyckats med detta?
Jo, första gången låg jag under bilen. Ja, under bilen vilket, jag förstår, kräver sin förklaring för varför skulle jag ligga under en bil? När jag besiktigade min bil i år så gav mig besiktningsfarbrorn tipset att jag skulle rostskydda balken till mitt drag. Okej, sa jag och åkte hem till Sambo och frågade vad i herrans namn det betydde? Tydligen betyder det att man ska skrapa bort alla rostflagor och bös som sitter på balken, blåsa rent med tryckluft, torka rent med thinner och sedan måla på någon svart sörja som heter Hammarlack. Så det gjorde jag alltså nu under bilen. Vi tillfället höll jag på att skrapa dän (dän=bort på småländska) rostbös och jag hade ett par hiskeligt fula skyddsglasögon på mig för att inte på metallflisor i ögonen. För näsan hade jag dock inget skydd och rätt som det var så fick jag in något litet bös i näsan. Det var väldigt obehagligt och för att bli av med näsböset sätter jag mig snabbt upp och PANG!! Aj, det var visst en bil ivägen. Böset försvann (eventuellt drog jag ner det i munnen och åt upp det) och istället fokuserade jag på den pulserande smärta som nu fortplantade sig i mitt huvud. Det var nummer ett.
Andra gången var under städningen. Jag och Sambo och skjutit på vår städning av hemmet i X antal dagar (hm, veckor?) men nu var det dags. Vi städade och fejade och hej vad det gick. Jag skulle ställa in mina gummistövlar som har sin plats intill väggen under någon mackapär som gör något med golvvärmen. Runt den här mackapären finns ett skydd, det är en plåt som ja liksom skyddar den och den ser ut som en fyrkantig kartong utan botten. Anledningen till att jag fick ytterligare en bula var att jag liksom inte drog ut huvudet tillräckligt långt efter att ha ställt in mina stövlar och därmed slår i huvudet i kanten på skyddet (som är vass och ond då den är utav stål och inte kartong).
Japp, så två gånger på två dagar. Det är inget att rekommendera.
Här kan ni se balken både med och utan svart mojs.

Förena nytta med nöje.

Idag är jag stolt över att förkunna att jag har hittat det ultimata sättet att förena nytta med nöje;
Måla balkong och lyssna på spännande ljudbok!
Tiden flyger iväg och jobbet blir snabbt gjort utan gnäll.

Borta bra men hemma bäst.

Ja, det är nog det mest sanna ordspråket jag kan komma på. Jag och Sambo har varit iväg på en liten tur i några dagar. I lördags började vi med att åka och lämna Bubblan hos moster S och sedan bar det iväg hemåt päronen. Jag var och hälsade på lilla farmor och sedan var det Diggiloo på kvällen. På söndagen bar det iväg till Sambos familjs stuga där vi skulle fixa och greja. Vädret var på sitt bästa humör och jag kunde olja utemöbler i strålande solsken och sedan ta en liten simtur i sjön. På kvällen åkte vi hem till mina föräldrar och storasyster där vi satt ute i den ljumna sommarkvällen och åt chips och snackade skit. Mycket mysigt! Sen blev det visst måndag och då åkte vi till Sambos morfar och hälsade på. Efter diverse krämpor verkade han ändå må hyfsat bra, han är en imponerande liten farbror. Därefter åkte vi vidare mot Linköping för att hälsa på ett par vänner. Där bjöds det på god mat, vi spelade äventyrsgolf, vi var ute i det fina vädret och satt på deras altan och pratade, mycket trevligt. På tisdagen påbörjades hemfärden. Det blev ett stopp på IKEA för att inhandla en fåtölj som vi efter mycket om och men fick in i bilen och sedan hem och lasta ur den fullproppade bilen och sedan iväg igen och hämta en dampig Bubbla. Igår när vi satte oss i soffan och slog på TV:n var vi trötta men belåtna kan jag lova.

Det var lite varierande åldrar på Diggiloo. :)
Vad är nu detta?
Kossor på vägen!
Enda gången det blir bilkö på landet!
Fåtölj i bil. Inget att rekommendera.

Diggiloo, Diggeley, alla tittar på mig, när jag går i min gyllene kaftan?

Ja, igår var jag på Diggiloo. Min kära storasyster fick två biljetter när hon fyllde år och jag blev tillfrågad att bli hennes +1. Naturligtvis blev jag väldigt glad över detta och svarade glatt "ja" då jag hade förra årets show i minnet, http://himlagrisen.blogg.se/2010/august/kar-i-livet.html. I vilket fall så var det en underbar sommarkväll och människor var glada.

Linda Bengtzing, Magnus Carlsson, Charlotte Perelli, Jessica Andersson och Lasse Holm.... Gäääääsp! Inget fart, inget drag, bara tråkig schlagermusik. Min kväll hade två hjältar; Thomas Di Leva och Magnus Johansson. Thomas Di Leva var ju som bara han kan vara. Jag tyckte att det kändes lite märkligt att han skulle vara med i Diggiloo men tack och lov att han var det! Röd kaftan, vit kaftan, guldig kaftan med prat om solar och frukt. Kan man annat än att älska honom? Magnus Johansson är en fantastisk trumpetspelare. Förra året spelade han ledmotivet till Gudfadern och det var MAGISKT. I år spelade han Anthem och det var underbart men den där härliga atmosfären som fanns förra året saknades nu. Men allvarligt talat, när han spelar så är det som om att mina öron suger i tonerna och skriker efter mer, mer, mer!!

Storasyster var nöjd (då hon gillar Jessica Andersson väldigt mycket) och jag var lite mindre nöjd. Dock försökte jag tänka på Magus silvertrumpet och de ljuvliga toner han frammanar. No man, no madness....

 


Min spikmatta.

Jag fick (enligt önskemål) en spikmatta av min svärfar förrförra julen. Jag använde den flitigt i början men sedan mattades intresset av och den låg mest i garderoben. I höstas åkte den fram igen och har använts till och från när jag har haft besvär med ryggen. Under de senaste veckorna (månaderna? tiden går så fort!) så har den börjat användas mer frekvent och jag tror nu att jag har skapat ett beroende. Varje kväll ligger jag på min spikmatta. Jag har även börjat lägga benen på den om jag är lite trött i benen, eller lägga mig på mage på den om jag har lite ont i magen. Jag tror att min spikmatta är magisk! Kanske är det placebo eller tron på att det funkar som gör att det funker men jag skiter i vilket. Jag har mindre ont = glad himlagris som kommer att fortsätta använda spikmattan och vara stolt över det!
HEJA SPIKMATTAN! :)

Happy birthday to you!

Grattis söta lilla älskade Bubblan på din 2-årsdag! <3
Jag är glad att du faktiskt är hemma på din födelsedag! (till skillnad från förra året då du hade sprungit bort och jag var utom mig och oro!)
Jag vet att jag är som en galen mamma som visar alla, alldeles för många bilder på sina barn (oavsett om de vill eller inte). Men just nu är Bubblan mitt enda barn och då får jag väl vara en galen mamma också! :)

127 timmar.

Jag och Sambo har precis tittat på filmen 127 timmar. Den var obehaglig, spännande, äcklig, triumferande, ifrågasättande och ja, faktiskt rolig på sina ställen. Jag tittar helst på Disneyfilmer eller andra lättsmälta filmer med lyckliga slut. Det är de filmer jag gillar mest men då och då slinker det in en sån här. Som känns ända in i hjärtat, själen, magen..
Någon som har sett den?

Pimp my ride.

Yepp, idag har Mr Patrol blivit pimpad som bara den. Jag kallar transformeringen för Mr Patrol goes gay. Ta en titt på bilderna och se vad ni tycker! :)
Före

Efter

Före
Efter

Före

Efter

Före

Efter

Ny "lukta-gott-grej"

Och matchande bältesmjukisar

I AM VERY HAPPY NOW! :)
Dessutom är hela bilen tvättad, dammad och dammsugen. FINFINT!

S E M E S T E R.

Ja, det är semestertider nu och det är underbart att vara ledig. Jag har dock kommit fram till att jag är dålig på att vara ledig och bara slappa. Jag får myror i baken om jag bara sitter och läser och måste gå upp och göra något "duktigt". På detta sätt blir ju saker och ting gjorda men jag känner ju ändå på något sätt en stress. Jag jobbar dock på att släppa detta och börja slappa på allvar.
Efter fyra dagars semester så är jag inne på min tredje bok. Det är ändå ett bra tecken. Att jag orkar läsa böcker i en rasande fart. Jag har också köpt en korsordstidning, den bästa, Knep & Knåp, det är ett säkert semestertecken det också. Det jag har producerat so far är två nya överdrag till våra utedynor och fler ska det bli. Sen ska Mr Patrol också få sig en omgång och en total makeover invändigt.
Igår var vi på besök hos bästa Sara och Anders och deras två små busfrön. Vi spelade fotboll (eller la straffar eller nåt) tills vi var svettiga, åt god mat, busade, pratade och spelade spel. En underbar kväll tillsammans med underbara människor.
Idag hoppas jag att det blir lite målning gjord. Tråkigt som fäääään men det måste ju göras.
Angående den gula plastblomman så säger jag bara att jag har gjort kommunen en tjänst och kommer att fortsätta uträtta tjänster varje gång tillfälle ges.
Vilken är före och vilken är efter tror ni?
Den mystiska gula plastblomman



Bubblan bloggar, part II.

Tjatja bloggen!
Nu är jag här igen och bloggar. Idag är det lite dåligt väder så jag försöker vara inne så mycket som möjligt. Det blir blött och äckligt om tassarna när det har regnat. Igår fångade jag en ödla. Det var bara en liten men de är rätt roliga att leka med faktiskt. Visade matte också. Hon klappade mig på huvudet och sa "duktig katt" och gick sedan därifrån. Jag förstår mig inte på henne. Varför ville hon inte vara med och leka? Ibland leker matte med mig. Hon gömmer sig bakom en sten eller ett träd och jag smyger tyst och hoppar fram precis vid hennes fötter. Det är rätt kul trots att matte är så dålig på att gömma sig, jag ser henne alltid.
Blev förresten jagad av den där jävla grannkatten igen. Hon tror att hon är nåt den där Maja. Som om jag inte kan rå på henne. HA!, vänta du bara säger jag. Jag ska bara äta lite mer torrisar så ska jag nog ge mig på henne.
Idag har jag förresten åkt bil med Husse. Jag gillar inte att åka bil när jag måste vara i den där töntiga rosa buren. För det första, varför måste typ allt vara rosa? För det andra, jag vill väl se vart jag åker! Inte sitta där instängd som en annan apa. Då brukar jag jama så högt jag kan och titta med stora sorgsna ögon på husse och matte.  Tyvärr funkar det inte. Matte har verkligen stålsatt sig mot mina bedjande ögon, ibland är det som om hon vet precis vad jag tänker. Läskigt! Ja, iaf så har jag åkt bil fri idag. Husse hade den gröna bilen på gräsmattan och då passade jag på att hoppa in och kolla läget. Det är så himla sköna säten i den bilen så jag la mig där och tog en liten tupplur. När han sedan skulle köra in i garaget så fick jag åka med. Först var det lite otäckt men sen hittade jag en asskön plats på hatthyllan där jag kunde ligga och chilla. Det var kul!
Nä, nu skiner faktiskt solen så nu ska jag ut igen. Hoppas att jag hittar en liten mus att jaga idag!
Tjingtjing!
Jag och husse.
Jag på den asasköna hatthyllan.

Älska hata rea.

Åh vilken hatkärlek jag har till reor. Jag älskar att handla saker billigt, jag avskyr att trängas med andra snåla människor. Jag blir lyrisk när jag ser skyltar med 50, 60, 70 % REA, jag avskyr oredan bland ställ, lådor eller hyllor.
Idag blev det dock en del fynd som jag är mycket nöjd med;
10 st blommor för 75 kr! (KAP!)

Grytlappar, diskahanddukar, ljus, fat, skålar. Åhléns rea - Halleluja!
Fina va?

RSS 2.0