Produktiv dag. NOT. (detta var igår men datorn kapajsade så här kommer det)

Nej, idag har jag inte gjort många knop vill jag lova men ett par saker har jag hunnit med. Grundmålat några av toalettluckorna och målat de andra luckorna i den nya fina färgen! Jag har även löst korsord och hjälpt Sambo att tvätta bilen.
Ytterligare en viktigt sak som jag har gjort idag är att färgmatcha mina klädnypor. Ja, nu kommer det bilder igen. :)

Bort med furu - in med färg!!
Solkräm är ett måste för ett blekansikte som jag.
Denna bilden är till mamma. Se så fina rosorna har blivit!


ROSA


GRÖNA


BLÅA


ORANGE/RÖD/VIT


Att jag är lite knäpp har jag redan fått veta så det är lugnt! :)

Ha en fin dag mina vänner!


Midsommar och ormar.

Tjohej, vad tiden försvinner när man har roligt. De senaste dagarna har vi varit hundvakt åt en livlig, slafsig, rolig och mycket snäll golden. Vi har gått promenader och lekt på trädgården. Så fort Sambo eller jag har varit utom synhåll har han ylat och skällt ynkligt.
Å just det, igår på promenaden så gick vi förbi en brun huggorm. Sambo och Izor gick före mig och spatserade helt obekymrat förbi ormen som låg mitt på grusvägen och solade sig. Sambo var säkert bara två decimeter från ormen med foten!!! När jag passerat ormen försökte jag lite nonchalant säga "Jaha, och ni bara promenerar förbi huggormar utan att reagera!! Då fick Sambo lite hjärtklappning och var tvungen att gå och kolla om det verkligen var en huggorm - det var det! OTÄCKT!! 
Här serveras lite bilder på de dagar som gått. Tänkte passa på att visa mina blomlådor som äntligen är klara men blommor planterade! :)

Sambo och jag fikar ibland lite olika.
Ze dog.
Angående det här Jesus-diset.. Gissar på solkräm på linsen.
Såhär ser arbetsfördelningen ut. Himlagrisen räfsar gräs i högar, Izor provrullar varje hög.
Gurka, morötter, ärtor och ringblommor växer det i mitt lilla land!
Sötaste solrosen ever.
Med risk för att låta som en tant så måste jag ändå säga att färgen på denna lilla blomma är spektakulär!
Midsommar (dock inte min tallrik - sill = blä.)


Pussokram på er!

Semesterångest.

Jag får lite ångest när jag har semester ibland. Jag känner att det är så mycket jag måste göra att jag liksom glömmer bort att det är okej att bara ligga ner i solen och njuta. Jag får verkligen säga till mig själv på skarpen "nu är det så här Himlagrisen att ni ligger du har på den sköna dynan och läser en bok och KOPPLAR AV!". Då gör jag det. Men inte så länge men en stund. Detta går också bättre och bättre ju längre semestern går och lagom tills den är slut så är man lite sådär lagom förslöad.
Än så länge på min semester så har jag/vi gjort klart mina blomlådor, d.v.s målat och plastat dem, grävt upp jord så att jag kunnat fylla blomlådorna, planterat blommor i en av dem (sen tog blommorna slut), skrapat bort gammal färg från balkongen, tvättat balkongen, tvättat badrumstaket, målat på färg på kvistarna i taket, skruvat bort badrumsdörren och tvättat den, rensat blomlandet samt burit in en hel grundsats till garagebotten in i uthuset. Soffan, om du vill träna mer i naturen någon dag så är du välkommen ut till oss, det finns alltid något tungt att lyfta! ;)
Sen måste jag erkänna att jag saknar jobbet litegrann också.. antagligen beror det på mina fantastiska kollegor, kunde inte ha bättre! Det är nog första gången jag har semester och faktiskt saknar jobbet lite. Jag har varit på mycket bra arbetsplatser innan men då kanske med en eller ett par personer som man haft extra bra kontakt med men på nuvarande arbetsplats så är så gott som ALLA underbara...
Jaja, nog dravlat.. nu ska jag nog titta på TV en sväng! Hejs!

Inte så oskyldig!

Idag har min söta lilla kisse fångat en bäbisorm, bitit huvudet av den och smaskat i sig det samtidigt som den sargade kroppen fortsatt att åla omkring på marken.

Jag såg Bubblan komma ifrån ängen med något hängande från munnen. Jag tog för givet att det var ännu en näbbmus och för att slippa se den stackars musens lidande gick jag därifrån. Men jag slängde ett öga åt Bubblans håll bara för att kolla läget. Då ser jag att hon äter på något (katter äter nämligen inte näbbmöss). Jag blir såklart så nyfiken på vad det är hon mumsar i sig så jag går dit och hittar då den lilla slingrande kroppen på marken. Den var kanske en decimeter lång och inget sick-sack-möster på (tack och lov). Men nu är jag naturligtvis orolig för att hon ska bli ormbiten och dö. Sambo sa till mig idag: "Du måste sluta oroa dig för allt, det finns inget du kan göra ändå! Hon är ju en katt!" Och jag vet, han har rätt men det är ju svårt att inte vara orolig för den lilla fröken när hon är ute på sina äventyr.


Mums med bäbisormar!

Bröllop och Basshunter.

Okej, jag har varit hjärtligt trött på det här bröllopet mellan Daniel och Viktoria men kära sambo skulle minsann kolla på vigseln och då kollade jag med. Jag måste erkänna att det var vackert, fick minsann nästan en liten tår i ögat. Fattar inte vad det är med bröllop, det är så vackert att man bara vill gråta. Sen var ju Viktoria vacker, klänningen vacker, blommorna vackra, talen var vackra, dansen var vacker...o.s.v, o.s.v... Så jag fick mig en rejäl dos monarkism igår, räcker nog för resten av året faktiskt.

Det här med Basshunter då? Jo, min söta kollega Helén skulle spela en ny låt för mig. Jaha, jag traskar över till hennes arbetsplats och hon slår in Basshunter på youtube... Jaha, (kräks lite i smyg)... Basshunter, tänker jag. Men jo, den är faktiskt ganska bra påstår Helén. Okej, hans nya singel är ju inte Boten Anna men jag vet inte om jag tycker att den är bra precis däremot är han så SNYGG! (Sambo du kan sluta läsa nu men om du inte gör det så tjatade du om hur vacker Viktoria var igår så vi är even). Jesus, vart har den där tönten i trampebåten tagit vägen och vem är denna vackra man som påstår sig vara Basshunter? Jösses amalia! Låten kommer kanske inte att hamna i min MP3-spelare men däremot kommer den nog att spelas en del på youtube där man kan titta på bilderna.... :)

Min kängurukatt.

Enjoy! :)

Superwoman.

Just nu skriver jag en blogg, lagar mat, budar på Tradera, målar blomlåda och gör negerbollar på samma gång.
Who am I?
SUPERWOMAN!

Blöh.

Är sjuk. Åkte till jobbet en sväng igår bara för att konstatera att det här går ju inte och sedan åka hem igen. Är dock inte sådär sjuk så att det enda man vill är att sova. Har pytte, pyttelite feber, snorar som värsta bebisen och halsen är tjock och jag hör mig själv inne i huvudet när jag pratar (öh, låter jag galen nu?).  Efter en alvdeon och en ipren har dock huvudvärken och nackvärken för tillfället gått över. Skönt! Idag kunde jag t.o.m känna liiiite, liiite jordgubbssmak av provivan jag drack till frukost, i motsats till att jag inte kände tandkrämsmaken igår kväll när jag borstade tänderna så det är ju en framgång.
Jag hoppas att jag är tillbaka på jobbet imorgon, har ju mycket att stå i veckan innan SEMESTERN!!!! :)Veckan som gått.

Ja, herregud va tiden bara försvinner. Jag hinner inte uppdatera bloggen så mycket som jag önskar men här kommer en liten redovisning i bilder för de senaste väldigt busy veckorna.

Städa upp efter 30-årsfest kan ta lång tid. Storasyster hjälpte dock till och gjorde ett fint ballongarrangemang.

Solglasögon hade jag behövt dagen efter. Provar ett par snygga (?) på den väldigt chica affären Clas Ohlsson.Bubblan och jag har chillat (okej sovit) lite också.Jag har underbara kollegor! En del klipper ut serier till mig! :) Andra är underbara ändå!Fått en skorsten på taket!!Och en murstock inne i huset!


Och när man har fått en murstock inne i huset och hantverkaren har tvättat sig och gått hem, har man helt plötsligt scrubfunktion på tvålen.


Sedan har någon (jag misstänker starkt Bubblan) lagt en död fågel på verandan.Jag har också varit lite händig och sytt. (den söta nåldynan har min mamma virkat till mig!!)Klätt om stolar från det här....


...till det här.Ja, det var i korta drag vad som har hänt i mitt liv de senaste veckorna. Får se när nästa bildorgie kommer! :)

Hejs!

Det bästa med fredagar...

Jag brukar tycka att det bästa med fredagar är att man kan gå och lägga sig sent utan att behöva oroa sig för att vara trött när klockan ringer kl. 05.55. Det bästa med den här fredagen är att jag kan gå och lägga mig nu. Och det ska jag göra också. Tio i tio en fredagkväll - lovely!
Godnatt!

Pow.

En tanke slog mig nyss:

Vad hände med svininfluensan?

Sommar?

Okej, helt plötsligt har det blivit sommar och jag har så mycket att göra att jag blir snurrig. Förra veckan var fantastiskt rolig men man hinner ju inte med någonting hemma. Nu finns Sveriges, kanske Europas, största vika-tvätt-berg hemma hos oss. Maskinen går dessutom varm och det hänger mer ute på torkvindan. Det är gräs och tegelbös i hela huset, efter fest och hantverkare (dock inte samtidigt), det är skräp i garaget som ska slängas, pant som ska pantas och alla lådor med återvinningsmaterial (plast, metall, glas) är fulla och måste tömmas. Häcken måste tas ner inför kommande uppgrävning, nya busken måste planteras, altanen ska oljas, balkongen skrapas och målas om och ja, någonstans i allt detta sitter jag och bloggar... :)
Nej, nu ska jag ut och gräva i mitt "land". Back to work Himlagrisen!
Nej, inget slöande i hängmattan idag inte!

RSS 2.0