Humor.

Jag lyssnar på radio varje morgon när jag åker till jobbet. Något av det bästa jag vet är när namn eller efternamn (haha, till er som är invigda) passar ihop med vad personen gör.

Idag intervjuade de t.ex en vapenexpert från SKL som hette Stenkula i efternamm. Va? Hur bra är inte det? Och om jag inte har hört fel så finns det också en sportjournalist som heter Tennisberg i efternam!! Hur kan det bli så bra liksom??

Ja, det är min morgonhumor det.


Slemmah.

Slemmah, jag är så glad att ha dig som vän. Tack för att du finns, tack för att du lägger en filt över mig när jag är uppgiven, klappar mig på axeln, säger there, there och som final sjunger soft kitty <3


Fina vännen.

Jag fick en bok av en fin vän i julklapp. Det var massa olika ordspråk och citat som handlade om lycka.
Förutom den fina text hon själv hade skrivit på insidan av bokpärmen blev detta mitt favoritcitat:

Mystiskt.

Först ligger Bubblan väldigt avslappnat brevid kaminen och provar någon ny yogaposition.
Sen går jag på toaletten och när jag kommer tillbaks så...
...har hon snabbt och väldigt mystiskt vaknat till och tagit "min" plats...

Havrekakor.

Jag har tänkt mycket på farmor den senaste tiden. Inte ledsna, sorgsna tankar utan glada och ljusa. Igår kom jag på en sak som farmor brukade göra, som jag nästan hade glömt bort. När jag fyllde år fick jag en hel burk (en sån där stor som det hade varit lingonsylt i) med mina favoritkakor - havrekakor med russin. Fattar ni vilken lycka det var att få en HEL BURK MED EGNA KAKOR? Det var verkligen bara mina kakor också. Jag behövde inte bjuda någon utan kunde äta upp alla själv utan dåligt samvete. Sen var det ju naturligtvis lite mindre kul när storasyster fyllde år och fick en hel burk av sina älsklingskakor (drömmar) och samma sak med lillasyster (kokostoppar).
Jag blev så himla glad när jag kom på detta med kakorna. Jag kom ihåg farmor som hon var då, pigg och glad och full av energi. Sen blev jag akut sugen på havrekakor med russin och var tvungen att prova på att baka en omgång. Det gick inte så bra. De flöt ut för mycket och smakade inte alls som farmors. Men jag har inte gett upp hoppet. Har tre gamla kokböcker som jag ska leta i, jag är mycket hoppfull!
Bollar som ska bli kakor.
För platta och dessutom brända (de var rätt goda ändå dock)


Tjuvlyssnat.nu

Hört i omklädningsrummet, två medelålders kvinnor.
Kvinna 1: "Jaha, hur länge stannade du i fredags då?"
Kvinna 2: "Jaa, jag var väl hemma runt 12"
Kvinna 1: "MEN så roligt det var!"
Kvinna 2: "Jaaa, verkligen! De där tävlingarna var ju roliga också!
Kvinna 1: "Ja, men den där första alltså. Jag trodde att det var Timbuktu men sen var jag det Whitney Houston. Tänk att de var så lika!"
Jaaa...tänk att de var så lika!

HA!


Glad att betala.

Jag är aldrig så glad som när jag får betala 320 kr på Bilprovningen efter att ha fått blankt papper. Då ler jag stort när jag lämnar över kortet och tackar så hjärtligt när jag får kvittot och mitt tomma papper.

Stort tack till svärfar som i helgen lagade Mr Patrol och som i sin tur genererade detta fina tomma papper.

Denna dagen som startade med att jag ville gå och lägga mig känns nu lite bättre.


Du fattas mig!

Farmor.. lilla älskade farmor. Idag när jag lyssande på den vackra tonsatta dikten började tårarna trilla. Farmor, jag saknar dig! Det är konstigt att tänka att en människa som har funnits med i hela ens liv helt plötsligt är borta. Det är det jag inte gillar med döden, den är så definitiv.
Farmor, du fattas mig!

Ladda.

Jag har haft en fantastisk ledighet. Har försökt att lägga ner så mycket måsten och borden som möjligt och fokuserat på att ladda upp mig själv med ny energi.
I fredags började vi med att frosta av frysen (JIPPIE!). Det var ju ett par minusgrader ute och då gäller det ju att passa på. Sedan fortsatte vi att städa huset, inte speciellt kul men det är ju skönt när det är gjort. Sen var vi ute i garaget en stund. Jag har äntligen börjat slipa och måla de fina pinnstolarna som har väntat i ett år eller så.. Kändes härligt att få börja med dem! På kvällen var det naturligtvis På Spåret och mys som gällde... elller jag På Spåret och sedan data-och tvspel i varsin del av huset men det kan vara myigt det med.
Lördagsförmiddagen bestod av spännande hustittaräventyr. Inte för vår del men vår vän H hade ångest över ett husbeslut så vi åkte dit med honom och gick några varv. Därefter snabbt hem och käka och duscha för att snygga till oss inför kvällen. Vi var bjudna på middag och spelkväll och som vanligt blev det mycket spel, skratt och babbel.
Idag har lillasyster varit här. Vi har pratat, gått en låååååång promenad, myst med Bubblan och ätit pannkakor (ja, jag har ätit pannkakor också).
Som sagt, en bra ledighet men jag kan inte påstå att jag är laddad för att jobba imån. Nej, då hade jag behövt några dagar till! :)

Bildkavalkad - "Vintern 10-11" - so far.

Julmys hemma hos föräldrarna. Bubblan trivs och jag med.

Mys i Tomtelyan med hundar och fina människor.
Klappar!
Tittade på Världens bästa film - Skönheten och Odjuret
Ätit pizza och haft myskväll med världens bästa storasyster
Myst i världens finaste pjamas som jag fick av världens bästa lillasyster.
Busat med Bubblan
Kom hem till ett grönt landskap. Bubblan ogillar detta.
Packat upp julklappar (tack, minxx.blogg.se för den fina elefanten)
Tack Kicki för den fina strumpan och dess innehåll.
Sen kom Gertrud (eller vad hon nu hette?) och blåste bort (ner) julen.
Hon skapade iofs vackra mönster på takfönstret.
Suttit inne och läst inredningstidningar, chicklitt och fantasy.
Å myst lite till med Bubblan.
Å nu, alldeles strax, är det dax att säga adjö till julen.

Lyssna på din kropp?

Min fina vän Soffis som även är mer eller mindre träningsnarkoman (http://soffansblogg.wordpress.com/) säger att man ska lyssna på sin kropp. Så denna veckan har jag försökt att göra det. Efter nyårshelgen och misslyckat sovförsök var min kropp trött - tröttare - tröttast. Därför tränade jag inte som planerat på måndagen utan gick en promenad. Jag vilade och bara myste på tisdagen men igår sa mitt samvete att nej, nu MÅSTE jag träna. Kroppen kändes fortfarande seg och trött men mitt samvete sa åt mig att röra på fläsket. Det blir nog bra när jag väl har kommit igång, tänkte jag. Ack, vad jag bedrog mig. Det blev inte bra någonstans. Trött var jag och arg och sur. Ett riktigt skitpass blev det. Jag var inte heller på bra humör efteråt. Jag blev ju dock lika svettig som vanligt så rent fysiskt var det väl bra men för mitt psyke -nja.

Frågan som uppstår i mitt huvud är: Ska man köra trots att man inte vill, är trött och sur och på så sätt eventuellt få ett skitträningspass? Eller ska man strunta i det träningspasset och köra när man istället känner sig lite mer på G? Vilket är bäst?


Päls.

Jag såg en päls på stan idag. Jag förstår mig verkligen inte på päls. Här kommer anledningarna:

- Oavsett hur smal man är så ser man alltid tjock ut i en pälskappa
- Man ser ut som en björn (och folk kan bli rädda för en)
- Massa (ofta supersöta) små djur har fått sätta livet till för en enda sketen kappa
- Det finns idag inget egentligt behov av att bära päls. Det finns utmärkta varma syntetmaterial om man fryser
- Det är fult
- Det luktar illa
- Folk kan bli allergiska mot en
- Det är otympligt
- Det är dyrt
Ja, som ni kan se är anledningarna till att inte bära päls nästintill oändliga...
Motargument någon?

Två mycket braiga tips.

Tips 1: Tänk dig att du har varit uppe länge, typ till fyra på nyårsmorgonen. Tänk dig sedan att du sover ca fem timmar och vaknar förvirrad av att massiva mängder vatten öser över dig (eller att du upplever det så då det spöregnar ute och samtidigt spolar i toaletten). Ponera sedan att du inte kan somna om utan spelar Frogbert i 1,5 h och sedan slumrar i en halvtimme innan det är dags för frukost. Därefter fortsätter dagen i sakta mak och framåt åtta på kvällen är du så trött att du skulle kunna somna stående. Dock är det ju söndag och då vill man inte sova klockan åtta. Istället fixar jag asgott perkulatorkaffe och dricker nästan tre koppar. Nu till tipset: GÖR INTE DET! Då kan man inte sova sedan och måste gå till jobbet som en halvdöd sill.
Tips 2: Om du har upplevt det ovan och inte är på humör för att träna som planerat (Jillian) när du kommer hem. Tänk om innan du lägger ner. Jag och Sambo tog en promenad istället och det är absolut inte samma träning men det är bättre än att ligga i soffan.
Så, nu får det räcka med tips för idag!

2012.

Dåså, då har startskottet för 2012 smällt. Jag sitter här vid kaminen och myser. Efter pad thai, pepsi och kaffe börjar ordningen att återställas. Det nya året firades in med vänner, skratt och bubbel. Mycket härligt men nog är jag lite trött idag och jag har svårt att förstå hur jag ska orka jobba imån? Jag säger som en kollega till mig sa "Det borde finnas en annandag nyår". Jag kunde inte hålla med mer! :)

RSS 2.0