A <3

En vis kvinna frågade på bloggen i vilken av kategorierna i ovan inlägg min sambo befann sig. Well, det är lite svårt att säga då jag anser att han befinner sig i båda. Han är snygg OCH passionerad! :)
Ibland kan man ha kakan och äta den, helt enkelt!
<3

It´s getting hot in here?

Uppenbart vackra och attraktiva karlar:
1) Johnny Depp
2) Brad Pitt
3) David Beckham
Icke uppenbart vackra men ändå attraktiva karlar:
1) Ola Salo
2) Jamie Oliver
3) Mikael Persbrandt
Jag behöver väl knappast förklara vad jag menar i kategori 1. De är apsnygga helt enkelt.
Men varför är männen i kategori 2 attraktiva trots att de inte är lika bildsköna som Johnnyboy? Jag vet inte riktigt men jag har funderat på det många gånger. Det som är en gemensam nämnare för i alla fall de tre ovan nämnda är - passion! De brinner för någonting musik, mat, film (eller vad Gunvald känner passion för? oprovocerat våld?)
Är det måhända det som jag tycker är sexy? :)

"Do, do, do, do...

... what you wanna do. Don´t think twice do, what you have to do. Do, do, do, do, let your heart decide, what you have to do, that´s all there is to find."


No more konserter med The Ark. Sorgligt. Dock blev det ett fantastiskt avslut med fina vänner och guldkonfetti. Vad mer kan man önska? (att The Ark skulle fortsätta?)

Gråååååååt.

Upp tidigt, träna, intensiv och lång jobbdag, kick-off på Gymmix, hem, leta efter Bubblan, Bubblan vägrar låta sig hittas, välta ut glas med dryck på luddig matta, mens = GRÅÅÅÅÅT.
Jag borde verkligen gå och lägga mig men hur ska jag kunna göra det när Bubblan är ute i regnet och mörkret?
Bajskorv.

Pippilottor.

Alltså, jag älskar underbaraclara men pippilottor är (enligt mig) strängeligen förbjudet på alla som är över 12 år. Eventuellt, kanske men mycket mycket tveksamt kan man få ha det när man tränar men annars - NEJ!

Inatt jag drömde något som, jag aaaaldrig dröööömt förut.

Jag drömde att jag var på ett sjukhus och alla misstog mig för att vara sjuksköterska/kökspersonal för att jag hade en vit skjorta på mig. Det var jobbigt. Varför jag var på sjukhuset (och mestadels åkte hiss upp och ner och aldrig hittade rätt) förtäljer inte historien. När jag vaknade var jag mitt uppe i en konsert med M.I.A. Det var asbra och jag önskar att jag hade fått sova en stund till.
My brain works in mysterious ways.. :)

The Kräftskiva.

Igår var det kräftskiva här på landet. Kräftor, snaps, sånghäfte (fantastiskt fint!), pynt i mängder (även detta fantastiskt hrm....fint), god paj, mumsig efterrätt och framförallt - underbart sällskap. Jag måste återigen få förundras över hur många fina människor som jag har fått privilegiet att lära känna. Människor som bara är sådär bra så att man tycker om dem så mycket att det gör ont. Det är verkligen ett privilegium. Tack för att ni finns!
Nåväl, med dessa underbara människor spenderade jag kvällen. Vi åt och vi drack och vi sjöng och vi skrattade. Vi lekte lekar och gick tipspromenad i totalt jävla mörker. Men kul var det. Kvällen avslutades med kvällspromenad till sjön då en festdeltagare promt skulle bada. Han fick med sig ytterligare två modiga (idioter) som tog sig ett dopp i mörkret.
Tack alla fina vänner för en fantastiskt rolig kväll! <3

Ambivalent.

Å ena sidan är solen försvunnen och det är kallt,
å andra sidan är det mysigt att sitta inne i värmen och dricka te.
Å ena sidan är det faktiskt bara augusti och fortfarande sommar,
å andra sidan vill jag tända ljus och plocka svamp.
Å ena sidan vill jag inte bli av med mina fräknar,
å andra sidan slipper jag raka benen.
Å ena sidan saknar jag ljumna sommarkvällar på altanen,
å andra sidan är det ju fantastiskt kul att koka sylt.
Hösten vs. Sommaren. Vem vinner?

Arrrgh.

Vet ni vad som är otroligt störande?

...

Att efter att ha gått upp 5.30, jobbat, gått på terminens första body combat-pass och därmed svettats ca 10 liter, kommit hem, ätit, kört ved och borstat tänderna... INTE KUNNA SOMNA!

Tur att det är lördag imorgon.

Husmor.

Idag har jag bakat två olika sorters vinbärspaj och sex stycken äppelpajer. Japp, I´m good. Dessutom passade jag på att sy en liten sväng innan... bara sådär. Planen var att jag även skulle ha gjort äppelmos men när klockan började närma sig nio kände jag att det kanske inte var lönt att börja med det idag. Kanske blir det det imån? :)


Resultatet:
Spoiled?

Sambo kommer ner från övervåningen och jag frågar honom:

"Är Bubblan där uppe?"
"Ja, hon ligger i sin säng", svarar Sambo.
"Sin säng?", undrar jag.
"Jaaa, gästsängen", svarar Sambo som om det vore själklart att alla katter behövde en nittiosäng att sova i.

Är våran katt lite bortskämd tro?

En önskan slår in.

Ibland slår faktiskt ens önskningar in. Igår när jag åkte hem i min lilla bil så var det ett program på radio där man fick önska vilka låtar som skulle spelas. Någon hade önskat en asdålig låt (typ någon med Shania Twain - krääääks). Jag sitter och tänker på vilken låt jag skulle önska om jag skulle ha ringt in. Jo, det hade nog blivit Timbuktus nya "resten av ditt liv". Ja, det hade det absolut blivit. Ungefär där får jag nog och popcountryn och byter radiokanal och gissa vad? På den kanalen spelade de Timbuktus nya låt "Resten av ditt liv"!

Ja, vissa önskningar slår faktiskt in! :)

Busig.

Igår skulle jag åka och träna efter jobbet. Precis när jag skulle åka från jobbet kom jag på att jag inte har packat ner några rena trosor. Jag övervägde i några sekunder att strunta i det och köra hang loose (eller vad det nu heter för oss tjejer?) men nej, det gick inte. Så jag åkte till Cubus och handlade ett par rätt fina svarta trosor för 19 kr. Kap!
Efter träningen och den välförtjänta, välbehövda duschen så kände jag inte för att sätta på mig bh:n. Så jag struntade i det och jag kände mig såå busig. Som om jag hade gjort något som var lite förbjudet. Just nu undrar jag hur tråkigt och händelselöst mitt liv är om jag blir upplivad och pirrig av att inte ha bh på mig. Det blev faktiskt ännu bättre i och med att jag stannade på den lokala ICA-affären och gick in och handlade - UTAN BH!
Sen när jag kom hem och tänkte på att OM jag hade struntat i att köpa trosor så hade jag varit och handlat på ICA utan BH OCH TROSOR.
Ja, jösses, det var la tur att jag hade trosor på mig annars hade väl tant Himlagris svimmat av all spänning!

Fail i tygaffären.

Igår var jag i en stor tygaffär för att handla tyg (no kidding?). Jag stod väl där och såg allmänt bortkommen ut för det kom fram en trevlig kvinna till mig och frågade om jag behövde hjälp. Ja tack, svarade jag och vi började rumstrera runt bland tygerna. När jag hade valt tyger och fått dem tillklippta frågade jag efter lite tillbehör. "Ja, alltså jag behöver en stor stoppnål också....och vlisofix. Jag har nämligen ett...eh.. (helt blankt i min hjärna)... ja, sånt där recept hemma", klämmer jag fram till slut. "Mönster", menar du säger den vänliga tanten nu aningen sur. "Ja, just det, mönster heter det såklart", sa jag generat och ville upplösas i vattenatomer och dunsta.
Hallå?? Recept??? Ibland undrar jag om jag är 85 år och håller på att bli dement...

En liten fråga...

Finns det någon påse som skulle passa mig bättre?
Min mamma känner mig mycket väl. Tack för presenten, käraste, sötaste mor!

Skeptisk.

Jag är skeptisk idag. Till allt. Skeptisk till mitt jobb, skeptisk till om jag ska orka träna, skeptisk till framtiden, skeptisk till vädret.

Spektisk är helt enkelt dagens ord.

Vackert till vardags.

Luktärtor och en ros i en skål. Vackert på mitt köksbord och det doftar underbart!

Mohaha!

Hahaha, alldeles nyss prickade jag ett rådjur......med en tärning. Jag vet, det låter helt psyko och jag antar att det är lite psyko men jag är så nöjd över min träff. Jag stod i vårt blivande badrum (som nu fungerar som förråd) och slänger ett öga ut genom balkongdörren och ser då två rådjur i trädgården. Fly förbannad grabbar jag tag i det första kastvänliga jag hittar, vilket råkade vara en stor tärning som tillhör något av Sambos spel. Jag går behärskat ut ut på balkongen och kastar med stor koncentration iväg tärningen mot rådjuren och - SMACK - rätt på rådjursbockens rumpa hamnar den. Jag blir så förvånad att jag skrattar högt och springer ner till Sambo och ropar "häng med!" medans jag springer ut och skriker på dem för att förstärka skräcken. De sprang inte så fort som jag hade hoppats men ändå, vilken triumf att jag träffade! Från balkongen till rådjuren är det säkert en sträcka på 20-25 meter.
JAG ÄR GRYM!
Jag stod alltså vid räcket och rådjuren vid telefonstolpen.
Här är vapnet. Den stora alltså! :)

Present.

Har ju glömt att visa. Fick en present (en bra den här gången, alltså ingen död fågel som jag fick av Bubblan) av världens bästa Slemmah.

Underbara, knappt-så-att-man-får-använda-dem-vackra servetter!

Skördetider.

Idag har jag skördat. Först skogen, sen landet. Resultatet blev detta:
Smörstekta kantareller på knäckebröd var verkligen mumma. Då detta är första gången jag har plockat och tillagat svamp är jag dock lite orolig för att jag ska bli förgiftad och dö. Hoppas inte.

Lystring, lystring!

Jag har ett viktigt meddelande;

Jag ser ner på, ja nästan föraktar, människor som stoppar bananer i en plastpåse när de handlar. Det finns ingen vettig anledning till att göra detta. Anledningen till varför de gör det är väl för att de stoppar all annan frukt i påse och använder därför inte hjärnan till att göra bedömningen att nej, bananer behöver ingen påse.

Slut på viktigt meddelande.

Första arbetsdagen.

Igår var första arbetsdagen på fyra veckor. Det var tungt att gå till jobbet, vilket är en ovanlig känsla för mig. Väl där så var det inte så farligt men det hade ju varit skönt med en vecka semester till... eller två. När vi skulle sova igår kväll hade jag lite svårt att koppla av och komma ner i varv. När jag legat i sängen en stund och snurrat runt 145 varv och sömnen kändes låååångt bort så försökte jag prata med Sambo (som typ sov).
H: Duuuuu?
S: Mm..
H: Jag tror att jag har glömt bort hur man somnar.
S: Du är tyst och ligger still.
H: ...... Du är inget bra på att ge sömnråd.
S: Det är du som inte är bra på att lyssna på dem.
Jahopp, så det var bara att ligga still och vara tyst och försöka somna. Så det gjorde jag.l

RSS 2.0