Tråkig?

Ja, jag har varit dålig på att blogga i helgen men det har inte hänt så mycket i mitt liv. Vi har städat (vilket inte är så himlans kul att blogga om), vi har solat (det har jag bloggat om), vi har kollat på film och ätit popcorn... Ja, det var väl typ det... En skön helg men kanske inte så rolig att blogga om...? Jaja, jag ska försöka skärpa mig i veckan...


Usch, fick just "vill-inte-gå-till-jobbet-ångest". Äckligt. Blä.

Sol!

Mmm... sol!


Idag har jag och sambo gått på stan. Köpt presenter och lite annat smått och gott. Sen var vi på Blomsterlandet och köpte blommor till vår lilla balkong. Nu är de planterade och lyser så fint i solen.

Ikväll blir det grillning på den nyinköpta "hinkgrillen"! :)

Långfredag.

Jo, jag vet att det inte är långfredag idag men det känns banne mig så! Jag tror att dagarna är olika långa oavsett vad experter säger.

Måndagar är oftast väldigt långa. Tisdagar är lite kortare. Onsdagar är ännu lite kortare. Torsdagar är ytterligare lite kortare. Fredagar är långa fram till kl 16 - sen korta. Lördag är superkort. Söndag är superduperkort.


Så är det.

Bajskorv.

Blä, nu känns allt sådär trist och jobbigt igen.

Vill inte jobba.

Har hittat drömhuset nu men en miljon grejer innan vi är framme vid köp - gah!

Har ont i fötterna.

Folk dör som flugor runtomkring.

Jag vill ha regnbågar, ponnysar, rosa klänningar och skor, en katt, solsken, GLÄDJE!

Oj, jag vill visst vara i ett avsnitt av My Little Pony - ooops, jaja men så kan det bli ibland.

Tänkte att jag skulle gå ut och gå men har inget batteri i MP3:n heller... BASJKORV!

Död - igen.

Idag fick jag ett nytt besked.

En kvinna har dött på min nuvarande arbetsplats.

Jag jobbar på en stor arbetsplats men den här kvinnan satt i samma korridor som jag. Några dörrar bort bara,  och nu är hon död - DÖD!

Jag ser henne framför mig när hon går till skrivaren i sina tofflor. Jag var alltid lite irriterad på henne eftersom hon hasade tofflorna efter sig på ngt sätt. Jag var irriterad på hennes toffelgång och nu är hon död!

Vad är det här?

Nytt lösenord.

Mah!

Är det inte jobbigt när man har bytt lösenord till inloggningen men inte kommer ihåg det förrän datorn säger till en att det är fel?!

Så får man liksom börja om... och det tar typ en vecka innan man har lärt in detta nya lösenord.

Herregud vilket i-landsproblem jag har!

DÖD.

Jag fick idag beskedet att en f.d kollega till mig är död.

36 år blev hon.

Ledsen blev jag.

Ingen vet vad som hände - ännu.

Usch.

Fuck you, fuck you, very, very muuuuch.

Ja, så sjunger jag i bilen när jag jobbar. Lallar glatt med till Lily Allens nya låt. På något sätt blir jag lite fnissig av att sitta i tjänstebilen med hög volym på radion och sjung "Fuck you, fuck you very,very muuuuuch!" och det är inte ens så att jag gör något olagligt eller maskar eller så utan jag måste liksom transportera mig vissa sträckor och då går det bra att lyssna på radion och sjunga. Ibland är mitt skitjobb fantastiskt! :)

Elektroniska saker och nyheter.

Aaaaahhh, ibland blir jag så trött, jag orkar inte.

Nu har Västtrafik fått för sig att göra om hela sitt kortsystem.... detta innebär att imorgon när jag ska åka buss så kan jag inte trycka ner mitt (tydligen) stenålderskort i apparaten och vara glad. NEJ, då måste man ha ett nytt (elektroniskt) kort som dessutom kostar 100 kr att ta ut OCH sen måste man trycka på massa knappar och ha sig - GAH!

Kan inget bara få vara? Stanna lite i utvecklingen? Jag hänger ju inte med! Och jag som hade tänkt lära mig blogga från mobilen, glöm det kan jag säga nu! Tack så mycket Västtrafik för det! Nu kommer jag aldrig att bli någon bloggdrottning och det är ert fel!


Nu fattar jag varför pappa envist vägrar lära sig surfa på nätet.

Söndagmorgon.

Okej, nu har jag hunnit diska, sätta in viktiga papper i pärmen, säga upp min tidningsprenumeration på Glamour (helt värdelös tidning), kolla födelsedagspresent till mor, fylla på nytt toapapper..... Men tvätten ligger i vardagsrummet och ser fruktansvärt otäck ut, så frågan är ska jag gå och göra något åt den eller ska jag gå ut så jag slipper se den?

Jag har märkt att jag blir aningen rastlös när jag är ledig en längre period... hm... kan inte vara bra!

Mummalördag.

Fatta vad gott att det bara är lördag idag! Trodde när jag vaknade att det var söndag och kom sedan på att det var lördag - det var ju som att få en extradag huxflux!

Idag har jag ätit frukost och kollar på Sex and the City. Sen när solen vågade sig fram cyklade jag till parken och låg på en filt och solade och läste  - wunderbar! Det är det enda jag har gjort idag! Eller okej, tvättat lite också men ändå, idag är en sån skön dag....

Och nu står det hemmagjorda hamburgare på menyn... mmm....

Tjingeling!

Tanzen.

Jaa, nu är vi hemkomna från vännen J och stan.

Har druckit Kapten och cola, pratat med vännen från förr (mycket roligt), dansat oss lite och ätit chawarma.

Lyckad kväll!

Men nu väntar sängen...

Nattinatt!

Uppdrag slutfört.

Australien albumet är nu klart! Sköööönt!

Nu har jag duschat med min rosa slinga och försökt att inte rosa ner det andra håret runtomkring alltför mycket. Det gick bra faktiskt.

Sen måste jag be lillasyster om ursäkt. Anledningen till att det var lite motigt för oss/henne igår var för att jag hade lördagsstrumporna på mig!! På en torsdag! Det fattar ju vem som helst att det blir knas då liksom... så sorry!

Nä, nu ska jag föna min slinga och sminka mig lite. Ska till vännen J och dricka kapten och cola och träffa en vän från förr. Spännande!

Tjing!

Pinkie.

Jag har rosa hår. Det är så fint! :) Hela håret är inte rosa alltså men igår var jag hos min kära syster som först klippte pch slingade mitt hår och sedan gjorde en knallrosa slinga! Hihi...Ska försöka få fram en bild på den snart..

Igår var jag som sagt hos lillasyster. Vi hade så roligt. Vi åt god mat på pick-nickfilt i hennes trädgård, vi grejade med hemliga saker till mors dag, hon klippte och färgade mitt hår, hon spillde rosa färg på sitt golv och i panik kastade hon sig efter klorinflaskan, jag råkade göra en klorinsjö på hennes golv (men färgen gick bort), jag råkade gå i klorinsjön, vi bakade dumlekakor, hon stängde igen kylskåpet så att yoghurten klämdes och det spruttade yoghurt i halva kylen, vi rengjorde hennes kyl och vi lyssnade på Hjalle och Heavy....allt detta och mycket mer gjorde under mycket fniss och skrattattacker.

När jag gick och la mig luktade mina fossingar som Stadsparksbadet. Jag säger till min sambo att lukta på dem (det är ju inte varje dag mina fötter luktar klorin liksom), han böjer sig fram och luktar och säger sedan "Uuuää, tåfis!". Vadå tåfis? Dom luktar ju klorin! Men tydligen så har min sambo inget luktsinne!

Nu ska jag gå runt och mysa och sedan ska vi göra klart vårt fotoalbum från Australien...som vi var i 2007..... På tiden? Va vad menar ni? ;)


Plåt.

Nu tänker jag inte på henne så fort jag går in i köket. Jag ropar inte hejdå när jag går hemifrån. Jag hör inte längre hennes små ljud. Jag ser henne inte i varje hörn.

Men, varje gång jag skramlar med en plåt så tänker hjärnan "Nu blir hon rädd".  Det är inget jag kan kontrollera, hjärnan gör det automatiskt och jag kan inte hindra det.

Hon avskydde verkligen plåtskrammel.

Betty.

Ja, jag gillar Betty. Jag gillar hennes sätt att vara och jag gillar hennes kläder - oftast.

MEN vid virkade knallblåa öronmuffar med knytning under hakan, där drar jag ändå gränsen!


Salvi.

Idag när jag var och handlade köpte jag en ask Läkerol Salvi. Jag hade fått för mig att det skulle vara jättegott. Det var det inte. Men det ledde till en del funderingar:

Vad är Salvi för smak egentligen?

Under cykelfärden hem kom jag fram till att det mest logiska är att det är en blandning av salmiak och viol vilket i sin tur ledde fram till nästa fråga:

Vad är viol för smak egentligen?

Ganska snabbt kom jag ju på att Viol är inte en smak, viol är en blomma! Men det finns en barntablettask som heter Viol. Vem har liksom bestämt att viol ska smaka så? Är jag knäpp eller är det inte så att någon har hittat på att Viol ska smaka på ett visst sätt? Jag kan inte komma på att jag smakat något naturligt som smakar "viol". Jag har ju ätit jordgubbar, hallon, blåbär, apelsin och andra saker man smaksätter mat/godis med men aldrig har jag satt mig i blomsterlandet och börjat mumsa på en viol???!!

Nä, jag fattar inte vad viol är för smak.


Att cykla.

Att cykla till mitt jobb är ingen konst. Nerförsbacke, nerförsbacke, rull,rull,rull - framme!

Att cykla från mitt jobb är värre. Platt, platt, platt - fram till hit helt okej.

Liten uppförsbacke - också helt okej.

Lite, lite uppför, lite, lite uppför, lite, lite uppför - nu är det lite jobbigt.

Jättebrant backe - jobbigt som f-n.

Lite mindre brant backe men seeeeeg - lite mindre jobbigt.

Jättebrant men kort backe - jobbigt.

Idag gav jag upp i den första jättebranta backen. Jag hoppade av cykeln och gick.

Mitt i den sega lite mindre branta backen kommer det en cykel-och gångväg ifrån höger. Där kommer det en hurtbulle och cyklar när jag flåsar mig upp i den sega backen. Han tittar förnedrande på mig och sätter näsan i vädret (som Hedvig) och cyklar hurtigt förbi mig.

MEN då blir jag förbannad och skriker: JAHA, VÄRST VA DU VAR HURTIG DÅ, MEN DET SÅKLART NÄR MAN BARA CYKLAR I HÄLFTEN AV ALLA BACKARNA SOM JAG CYKLAT I SÅ ÄR DET JU INTE SÅ JOBBIGT! DESSUTOM KAN JAG SLÅ VAD OM ATT DU INTE RED I EN TIMMA IGÅR OCH HAR TRÄNINGSVÄRK PÅ INSIDAN AV LÅREN? ELLER GJORDE DU DET KANSKE? VA? VA? NÄ, JUST DET!

Sa jag inte.

Men kanske en annan gång ska jag säga det.Hopp och skutt på Creon

Jepp, nu har jag hoppat igen! Idag fick vi hoppa bana för första gången. Hela 3 hinder! :) Det var superroligt!

Jag hade hästen Creon som var snäll och lydig och såg inte ens några spöken i hörnen som han gör ibland! Sen hade vi ju underbara Dennis som är min elaka ridlärares raka motsats! Beröm, feedback och kritik istället för gap, skrik och gnäll! Han är fantastisk!

Nu ska jag dricka Pepsi Max (säg det till din man kära ridkompis JDR)! :)

Reunion

Håhåjaja, igår var det minsann reunion för alla Furulidare som gick ut nian för 10 år sedan!

Jag var nervös innan, tänkte att alla kanske blivit stela och konstiga och inte ville prata med mig.. MEN så var det inte. Vår klass träffades hos min kompis IZ innan själva middagen och där var det ju helt klart roligast. Gamla minnen drogs upp, vem som var kär i vem, gamla lärare diskuterades och vad bodde man nu och vad jobbade man med... Mycket att diskutera med många. Tror att jag berättade 15 ggr vad jag jobbar med nu... :P

Det var iaf kul att träffa min gamla klasskamrater igen och det blev mycket skratt under kvällen. Vissa hade förändrats rätt mycket, andra inte, vissa blev kalasfulla andra var nykterister.... Jag är nöjd, det blev över förväntan och som sagt mycket prat och skratt under kvällen... Skippade dock efterfesten, jag kände mig så glad och nöjd när jag gick hem och ville inte förstöra den känslan (sen var jag helt slut men det tar emot att erkänna att man inte orkar vara uppe till längre än 01.30).

Nu är det strax hoppning med hästen!  Jippijey! :)

Fredag.

Guuuud, vilken lång vecka det här har varit. När man lär sig ett nytt jobb så blir man helt utmattad. Jag har gjort så mycket saker och humöret har varit som en berg- och- dalbana, upp, ner, upp, ner, lite rakt fram, upp, ner, uppochner....

Inte blir det lugnt i helgen heller. Ska på återträff med gamla skolkamrater. De som slutade nian för 10 år sedan.

10 ÅR SEDAN!!!!! FÖRSÅR NI HUR GAMMAL JAG BORDE VARA OM DET ÄR 10 ÅR SEDAN JAG SLUTADE NIAN! 

Hjälp...


 Se hela bilden


Matlagning.

Nu har jag lagat mat i ca 30 minuter. Förväntade mig mumsig kassler med het sås och potatis, morötter och lök som fått gosa till sig i ugnen.

Vad fick jag?

- Äcklig gummiaktig kassler.
- Konstig smak på potatisen
- Överbakade morötter ( de var iofs goda ändå)
- God lök
- Lite god sås

Istället för en supergod middag fick jag alltså god lök, goda morötter och lite halvgod sås... Jag tror man kan kalla denna middag för misslyckad.

Jag ska nog göra popcorn istället, de blir minsann alltid goda :)

Tisdagsfest.

Klockan 21.59 igår kväll tyckte min granne att det var en superbra tidpunkt att börja spela musik - HÖGT.

Jag pratar inte om att man hör lite dunk som förflyttas i väggarna utan jag hörde verkligen vad de spelade. Jag förstår inte? Varför börjar man spela klockan tio på kvällen? Varför inte en timma tidigare? Runt klockan 22-23 måste ju ändå vara den vanligaste tiden folk går och lägger sig? Eller är jag en sån medelsvensson att jag ska skämmas nu?

Ja, jag förstår inte iaf. Som tur var så slutade han/hon kl 22.30 så jag överlevde.

Se hela bilden

Förnimmelse av sommar.

Ja, det var just det jag fick idag. Jag vet inte vad det var, kanske en lukt men något påminde mig om sommaren. Kanske var det mer än en förnimmelse eftersom det lyckades avbryta mina tankar på hur fruktansvärt jobbigt det är att cykla i uppförsbackar när man har himmelochpankaketräningsvärk i låren. Men, sommarkänslan tittade fram i några sekunder.

Idag är min första "lediga" eftermiddag på jag vet inte hur länge. De senaste veckorna har varit helt galna, jag har tränat, varit på möte, sjungit, varit på möte, tränat, utfört diverse inhandlingsuppdrag, tränat, haft gympaavslutning m.m. Dessutom inte en "ledig" helg så långt ögat kan nå bakåt i almanackan.

Idag har jag njutit av min eftermiddag på följande sätt:

16.45 - kommer hem.
16.50 - läser bok, liggandes i solen, i soffan
17.30 - Sambo kommer hem och vi hinner prata med varandra
17.45 - Åker till Helen för att få massage (hon är grym, vill ni ha nummer så fråga!)
18.00 - Får underbar massage
18.40 - Underbara massagen slut
18.45 - Handlar
19.30 - Lagar mat i lugn och ro
20.00 - Äter mat i lugn och ro och tittar på dålig TV
20.41 - Bloggar.

That´s it for today... Resten av kvällen ska jag bara greja lite och ta det lugnt - SKÖÖÖÖÖNT!

Big Comedy och Loppis.

Igår var jag och vänner på Big Comedy. Glans och Batra regerar! Det är så roliga! Mede var en stor besvikelse och de andra var helt okej. Kvällen forsatte med hämtpizza hemma hos oss och vilda diskussioner om tja... allt!

00.30 gick vi och la oss. 06.00 ringde klockan.....zzzzz....

08.15 var vi i Jönköping för att tjäna lite pengar på Loppis. Det gick rätt bra men en del människor är bara dumsnåla!

Nu är jag hemma hos päronen och myser. Har inte varit hurtig och promenarat mina steg så det känns jobbigt men jag har djävulskt ont i mina fötter så jag orkar inte. Ska försöka göra lite situps ikväll iaf.

Men nu... tjaa... mysa lite tror jag :)

Choklad.

Åre chokladfabrik - chilitryffel. Behöver jag säga mer?

Mmmm... :)Se hela bilden

Körriktningsvisare

Ja, alltså blinkers på bilar. Jag säger bara en sak:

ANVÄND DEM FÖR I HELVETE!!!!!!

Jag är en elak människa.

Idag när jag cyklade hem från styrelsemötet (ha! hur många vuxenpoäng fick jag nu?!) såg jag en kvinna som var ute och sprang. Eller sprang och sprang, lyfte på fötterna precis så mycket så att man kan kalla det jogging. Och vet ni vad jag tänkte?

"Om du skulle se dig själv just nu så skulle du sluta springa (jogga)"

Hur elakt är inte det? Och den tanken kom snabbt upp i hjärna. Ja, hennes stil var väl aningen långsam och fötterna slängde hon på något lustigt sätt framför sig men vad har jag för rätt att tänka så elakt om henne? Hon kanske är en jättetrevlig person och jag är inte så jävla snygg när jag springer heller (tror jag).

Elak är jag och jag känner mig som en urvriden trasa...klarar inte av att vara positiv längre! 


Jobbigt.

GAH! Usch och blä. Dagen har funkat ganska bra men nu orkar jag inte vara käck och positiv längre. Jag får fanimig fixa allt, människor är otrevliga, jag gillar inte mitt nya jobb och vi kommer aldrig att hitta något hus. Aldrig!

BAAAAAAJSKOOOOOOORV!


Stockholm i mitt hjärta...

.. låt mig bejunga dig nu... Lala lalalala laaaa laaaa. sjöarnas stad, det är du....


Ja, helgen i Stockholm har varit superbra. Allt har gått smidigt och skönt, inget krångel med ngt.

När vi kom fram på fredagseftermiddagen gick vi till vårt lyxiga och moderna hotell och checkade in. Så fiiiint! Nästan så fint att man känner att man inte passar in bland alla Vuittonväskor och Ralph Lauren-skjortor, men men rummet var finfint och sängarna sköna. Vi gav oss ut på stan en sväng för att reka lite... så vi gick och gick och gick, Stockhom är vackert! Sen blev vi hungriga och åt på Pizza Hut - mumma! Kvällen spenderades i sängen med att titta på TV och ät Oreo-kex :)

Lördagen började naturligtvis med en fantastisk frukost! Bacon, ägg, korvar, salami, ost, fetaost, brieost, vindruvor, ananas, fil, flingor, kaffe, te, choklad, mörkt bröd, ljust bröd, mellanljus bröd, crossianter, wienerbröd... Ja, allt man kunde tänka sig fanns det. Mätta och belåtna gav vi oss ut i den strålande solen med siktet inställt på gamla stan. På vägen dit råkade jag köpa en klänning i en storlek som jag inte kunnat ha på flera år!! Förstår ni vilken bra start på dagen det  var?

I gamla stan gick vi runt och kollade i mysiga affärer, fikade på ett mysigt café och tittade på vaktavlösningen vid slottet. Ibland funderar jag på varför försvaret har en musikkår men man kan inte säga annat än att de är duktiga, jag fattar inte hur det kan spela så bra och stampa med fötterna och gå omkring samtidigt! Då är jag ändå en kvinna som, så gott som alltid, gör flera saker på en gång. Nåväl, efter det åkte vi lite båt och när vi var nöjda med det gick vi tillbaka till hotellet. Där chillade vi en stund för att orka ta oss till Gröna lund. När vi varit på Gräna Lund i ca en timma tyckte vi att det var tråkigt. Gröna Lund är ju helt fjuttigt om man jämför med Liseberg. Liseberg har ju vackra parker och roliga affärer och billiga chokladhjul, på Grönan finns det inga parker, inga roliga affärer och dyra chokladhjul. Nä, det var inget att ha så vi gick tillbaka till hotellet (vilket tog typ en timma pga mycket gnäll om fotsmärtor från både mig och Sambo). Där tittade vi på Robinsson, sen gick vi ner i vår lyxiga lobby och drack drinkar. Sen ville bartendern inte göra ngn macka till mig (han påstod att köket hade stängt) så då blev jag tjurig och gick upp på rummet och åt Oreo-kex i en halvtimma, borstade tänderna och sen stensomnade vi. Romantiskt va?

Efter ytterligare en underbar frukost (se tidigare notering) så har söndagen har mest bestått av bussåkning... Ska redogöra för det vid ett annat tillfälle men nu är det snart dags för ridlektion. Undra hur det ska gå för jag är jättetrött! Är det inte meningen att man ska vara utvilad när man är på semester? Jag blir alltid jättetrött!

Jaja, nöjd där både jag och Sambo och jag har bestämt att vi från och med nu ska åka till Stockholm minst en gång om året! (ja, detta är en oerhörd höjning av vår närvaro i huvudstaden).

Over and out.

RSS 2.0