Helvetesvecka men bra.

Ja, typ så skulle man väl kunna beskriva min vecka. Har haft helt sjukt mycket att göra på jobbet. Det har för det mesta varit positiva möten och saker men det har ändå varit för mycket. Nästa vecka ska jag se till att det blir bättre på den punkten. Magkatarr och andra stresstecken har börjat visa sig och det vill jag inte veta av. Veckan avslutades iallafall mycket bra. Jag och bästa Jeanettan var på Happy Hour-ridning (det är alltså en vanlig ridlektion fast man äter mat och tjatar efteråt) och det var mycket kul. Jag har nog inte insett hur mycket jag saknar hästarna. För det är mest hästarna jag saknar (och umgänget med J). Stod och klappade och myste med "min" häst efter ridpasset medan hon mumsade hö. Det var så rofullt och mysigt.
Igår var jag och världens bästa Sambo på Hem och Villa-mässan i Gbg. Det var mycket trevligt och mysigt och vi fick många ideér till allt möjligt. Synd bara att man inte är miljonär. :P Efter det åkte vi förbi en kompis och fikade. Även det mycket mysigt och roligt. På vägen hem plockade vi upp min söta lillasyster som följde med hem. Väl hemma blev det vin och slingning av hår och mycket, mycket babbel. Vi pratade och pratade och drack vin i flera timmar. Både pratet och vinet var var välbehövligt och jag är så himla, himla glad att jag har henne så nära mig! <3
Idag blir det en mysdag med Sambo och lite plock och fix här hemma. Det behövs alltid, känns det som. Min vecka har, som sagt, varit mycket stressig men ändå bra. Jag känner mig glad och nöjd och snart, snart redo att ta mig an kommande vecka. Jag ska bara mysa lite vid kaminen först. :)
Här är en bild på mitt hår. Efter att lillasyster har "toppat" det. ;)

Bästa helgen på länge.

Oj, vilken helg jag har haft! Jag har haft så roligt och ändå fått väldigt mycket gjort.
Jag är så trött nu så jag orkar inte berätta allt kul men igår skrattade jag så tårarna rann, jag fick ont i magen och knappt kunde andas. Det var fantastiskt kul!! Jag vet inte när jag skrattade så senaste gången.
Idag har vi eldat massa bös, kört in den sista veden (jippie, äntligen!) och räfsat löv (med hjälp av lillasyster).
Summan av kardemumman = en fantastisk helg!
Tack alla fina människor som förgyller mitt liv! <3
Jag har också höstpyntat lite. Med betoning på lite, jag har hängt upp en krans.

2 mycket intressanta saker.

1) Pelle (en av domarna i Idol) är verkligen supertöntig. T Ö N T I G!
2) Ganska nyligen insåg jag att det var själva burken och inte handkontrollen som kallas konsoll (gällande TV- spel typ X-box)

HOHO!

Idag satt Sambo och jag och tittade på TV när jag plötsligt hörde ett konstigt ljud, som ett skrik. Äh, det var väl TV:n tänkte jag men nä, där kom det igen. Sambo mute:ade TV:n och då hörde vi det igen, ett gällt skrik. Vi gick ut på balkongen och lyssnade. Lätet kom oregelbundet och det var nära. Nu lyckades vi bestämma att ljudet kom från ett djur, gissningsvis en fågel. Sambo gick ner och hämtade våra bautaficklampor (som den som de har när de kallar på Batman) och vi började lysa. Vi lyste och lyste i tallar och granar och björkar. Efter envist lysande ser jag plötsligt - EN UGGLA! Jag har aldrig sett en uggla så nära så det var rätt häftigt. Efter att ha suttit i spotlighten en stund bredde den ut sina breda vingar och flög till en annan tall. Så STOR var den! Om jag någon gång skaffar en fågel (föga troligt) så ska jag ha en uggla!

HOHO! (fast den lät inte alls hoho)

Tvärflöjt i modern musik.

NEJ! Nej, säger jag bara. Usch och usch. SLUTA! Den förstör bra musik och gör dålig musik sämre (om det är möjligt).


http://youtu.be/jI2EcRXR7RU


http://www.youtube.com/watch?v=GVIv4rULrys
Scones och mys.

Idag har vi bakat och ätit scones. Mycket mysigt och mycket gott. Det var verkligen perfekt sconesväder idag. Bubblan behagade inte komma in igårkväll och inte heller i morse men idag när vi kom hem från jobbet kom hon glatt och mötte oss. Det värsta är ju att man som ganska liten katt blir väldans trött av att vara ute en hel natt och en hel dag....som synes...

Här kan man va...
Här kan man va....
Här kan man va...
Å här kan man va....

Detta var dagens bästa annons i den lokala...

dsc01307 (MMS)

Detta var dagens bästa annons i den lokala tidningen. En hårklippare för nötter. Dessutom extra rosa!!


Blev de kvällá? Vaffö, vaffö gör i på detta viset?

Idag när jag kom hem började jag med att bära in ved (mmm, mys vid kaminen). Vädret var fint och jag pratade i telefon med min kära moder. När jag var klar med vedbärandet tänkte jag passa på att ta vid där Sambo slutade i helgen i lövräfsandet. Räfsa, räfsa, räfsa, tre stora högar fick jag ihop och telefonsällskapet hade nu bytts ut till Sambo (som är på tjänsteresa). Han frågade mig om det inte var mörkt hemma ännu. Nääääääj, svarade jag. Mörkt? Här är det så ljust så. Samtalet avslutades, jag hämtade trädgårdstraktorn med släp och lassade på alla löven. Fullt lass! När jag ändå var igång hämtade jag trappstegen och rensade hängrännorna på garaget. Löv + barr + löv + barr + vatten = äckligt. Men rensat blev det och jag gick ner från trappstegen och upptäckte att det helt plötsligt hade blivit natt. Jag hade inte på mig någon klocka och började fundera på om jag helt hade tappat tidsbegreppet. Jag såg inte trädgårdtraktorn 10 meter längre bort i mörkret och månen lyste lite svagt på mig bakom ett moln. Jag skyndade mig att köra in traktorn och ställa in stegar och räfsor. Eftersom jag inte gillar måne bakom moln (Thriller!) så skyndade jag även på stegen in till huset och upptäcker där till min förvåning att klockan är 19.11... eh hallå? 19.11!! Hur kan det vara så här mörkt klockan 19.11? Jag älskar att bo i Sverige men vid såna här stunder undrar jag lite... varför?
Bubblan, aka Djärvulskatten, försökte hjälpa till att rensa hängrännor men hon nådde inte upp.
Fullt lass. Ja, jag vet att det knappt syns men ni får väl använda er fantasi lite!
Otäck måne bakom moln och väldigt mörk trädgård.


Destruktiv?

Enligt 118 100 betyder destruktivt beteende detta:

"Ett destruktivt beteende är ett beteende som inte är bra för individen. Destruktiv betyder förstörande, nedbrytande, nedrivande, omstörtande, upplösande och negativ."

Igår fick jag helt plötsligt för mig att jag ville röka en cigarett. Jättemärkligt för jag röker aldrig. Om det står rökare kring mig bryr jag mig inte nämnvärt (förutom att jag brukar flytta på mig för att det luktar illa), jag blir liksom aldrig sugen på en cigarett. Men igår kom det bara över mig, jag vill röka (typ som i fucking Åmål fast hon vill knarka)! Hade vi haft cigaretter hemma så hade jag lätt rökt en. Nu har vi ju inte det då varken jag eller Sambo röker och åka till affären och handla ett paket cigg kändes liksom inte aktuellt. Istället åt jag choklad...massa choklad.. men om det är destruktivt att röka är det inte också destruktivt att äta (massa!) choklad? Jag tror att jag fick denna ingivelse för att det är så mycket känslor som brusar i mig att jag inte vet hur jag ska hantera dem. Varför det skulle bli bättre om jag rökte en cigarett är dock oklart.

Har alla något destruktivt beteende? Oavsett om det är cigg, choklad eller rakblad?

Ps. Mamma, jag ska inte börja röka, jag lovar. ds.

 


Morgonpromenad!

dsc01278 (MMS)

Morgonpromenad!


Rörigt.

Min hjärna känns som mos, jag har en svag huvudvärk, jag är hungrig och ensam (människa iaf, Bubblan är ju med mig). Jag är lättad och glad på ett sätt men samtidigt känner jag mig trött, utmattad och ledsen. Jag har dåligt samvete och vet inte hur jag ska hantera det. Jag ser fram emot helgen men känner ingen fredagskänsla. Det är som om hela jag är avtrubbad eller avdomnad. Jag vet inte, rörigt i hela huvudet är det iaf och för en gångs skull vet jag inte hur jag ska reda ut det. Jobbigt är det nu.

Please hold.

Jag hatar att vänta. Oavsett vad det är på. Bil, buss, tåg. Stå i kö till kassan, vänta på en vän eller värst av allt BILKÖ! I en bilkö är man fast. Man kan inte ångra sig, man kan inte vända, man kan inte göra någonting! HEMSKT! GAH! Idag har jag börjat dagen men att stå i bilkö. Den sniglade sig fram och jag fick sammanbrott. Nu är jag på jobbet och försöker lugna ner mig och fokusera på jobbet. Starten på den här dagen hade kunnat vara bättre.

September i bilder.

Ibland stannar livet upp. Allt som ibland verkar så viktigt bleknar och man inser vad som verkligen är viktigt, på riktigt. Därför har jag inte prioriterat bloggning. Men nu kommer några bilder som visar vad september månad har innehållt.
En gladpåse fick jag från mig lillasyster <3
Skördetider.
Inlagda
Bubbelmys.
Begravt en fågel eller två.
Tagit in sommarens sista blommor?


Gjort fina cupcakes med fina vänner. 

Ja, det var allt jag hade att bjuda på för den här gången.

Nyss var det fullt av fina blommor här! Rå...

dsc01261 (MMS)

Nyss var det fullt av fina blommor här! Rådjursjävlar!! alt. Älgjävlar!!


RSS 2.0