Vresig,

Idag har jag varit/är på dåligt humör. Inget speciellt som har hänt, det var bara jävligt tråkigt med måndag idag. Det har liksom hänt en del kul under dagen, jag har skrattat och skämtat men på något sätt återkom min dysterhet så fort skrattet eller skämtet var över. Jag gissar på PMS och hoppas att det är snabbt övergående.

Ikväll har humöret blivit aningen bättre efter cupcakesbakning och skrålande till Kristina från Duvemåla men jag planerar ändå ett tidigt sänggående. För allas skull.


Deal?

Man ser mycket människor när man är i nya städer, på konserter och åker tåg. Jag känner efter de senaste två-tre dagarna att det är absolut nödvändigt att vi som medmänniskor kommer överens om två saker.

1) LEGGINGS ÄR INGA BYXOR!

2) ONEPIECE HAR MAN PÅ SIG HEMMA!

Puh, skönt att få det sagt!

Ok, då har vi en deal då?!


Gävle.

Nu är jag och sambo i Gävle. Vi har åkt tåg mest hela dan men det har varit en behaglig resa. Vi har gått en kort sväng på stan där vi inhandlade förnödenheter inför kvällen (vin,pepsi,snacks) och var med om en brandutrymning. I Gävle eldar de tydligen mer än bockar! Dock inget traumatiskt, vi gick ut från ett köpcenter när en automatisk röst sa till oss att göra det, stod o glodde lite utanför, två brandbilar kom, en åkte och sen gick vi. Drama!! :)

Nu sitter vi på vårt fina hotellrum och väntar på att de från köket ska ringa och säga att våra hamburgare är klara! LYX! Därefter väntar bad i poolen, relax och mys!

Den här helgen börjar bra! :-)


Förslag nummer 2.

Förslag nummer 2 på Bruce Willis efterträdare:

- Josh Duhamel

http://www.imdb.com/name/nm0241049/

Till Sabina.

Detta inlägg är till Sabina. Till Sabina och alla andra som är lite rädda för att misslyckas när ni bakar. Här kommer ett brödrecept, steg för steg, med tydliga instruktioner och bilder. Lycka till! :)

Du behöver:
- vatten
- mjöl
- jäst
- salt
- olivolja
- flingsalt
- oliver
- timjan
- körsbärstomater
- hushållsvåg
- stor bunke
- litermått/tillbringare till vatten
- skål till mjöl
- liten skål till jäst
- måttsats (deciliter och matsked iaf)
- liten sked
- slickepott eller träslev
- Tupperwareform Ultra Plus eller två brödformar
- tillgång till ugn

Mät upp 8 dl vatten
Mät upp 900 g mjöl

Mät upp 5 g jäst (ja, bara 5 g)


Blanda jästen och 1 msk salt i en liten skål tills det löser sig
Ta fram en stor bunke


Häll vattnet i den stora bunken

Häll i jästen i vattnet och rör runt tills det löst sig

Häll i mjölet och rör runt tills det blir en smet/grötHäll i 1 msk olivolja och rör runt


Täck sedan smeten/gröten med en handduk och ställ svalt

Låt stå så och jäsa i minst 6 timmar och max 20 timmar!

Efter jäsning, häll i smeten i en Tupperwareform. Om du inte har någon, låna av en granne, om du inte har en så bra granne som jag har, andvänd två avlånga brödformar.Nu kommer det mest kritiska momentet i bakningen nämligen smaksättningen. I det här momentet måste man själv avgöra hur mycket man ska använda och även i viss mån vad man ska använda. Det jag visar är endast exempel och hur mycket salt/timjan/oliver/tomater man använder beror på vad man gillar.
Strö över flingsalt och timjan efter smak och tryck ner oliver/tomater.


Obs! Om man har katt och tappar en oliv på golvet kan man försöka få katten att äta upp den. Oklart om detta lyckas då katter generellt är väldigt kräsna.Grädda i 230 grader i 40 minuter (OBS! brödet inte katten!)Efter 40 minuter, ta ut brödet, låt svalna något, häll ut ur formen - ÄT!
Lycka till! :)
Nästa actionhjälte.

Häromdagen diskuterades det actionhjältar runt fikabordet på jobbet. Vem ska ta över efter Bruce Willis? Följande förslag kom upp:

- Matt Damon
- Mikael Persbrandt
- Jake Gyllenhaal
- han som spelar dr Watson i Sherlock (svt) och slutligen,
- Johan Glans (!)

Då ingen av dessa gentlemen faller mig i smaken som actionhjälte har jag fortsatt att fundera på saken. Ikväll, under fredagsmyset, när vi tittade på Hangover part ll, bara fann han där.

Låt mig presentera kommande actionhjälten: Bradley Cooper

http://m.imdb.com/name/nm0177896/


Obs!

Ny musik i badhuset idag. Svenska visor = klar förbättring!


Gå och bada.

Två gånger i veckan går jag och badar. Tidigt på morgonen med alla pensionärer simmar jag mina bassänglängder. Fram och tillbaka, fram och tillbaka. Rogivande så in i hoppsan. Det finns nästan ingenting att klaga på. Nästan betyder alltså att det finns något att klaga på och det är - musiken! Jag är inte så värst finkänslig när det kommer till musik på allmänna platser men efter månader av dansband och panflöjt (med ett kort avbrott för blandad julmusik) så börjar jag få nog. Jag menar HALLÅ!!!! Panflöjt??? Jag hade t.o.m hellre lyssnat på Kent och då är det illa. Nåväl, för ett par veckor sedan fick jag fylla i en utvärdering av badhuset. Jag framförde tydligt mina musikåsikter och nu, nu är det bara att vänta och se!


Jösses.

Tiden bara försvinner!! Känns som om jag inte hinner med någonting. Den här veckan har varit galen, på jobbet har det varit mer än full rulle och detta har bidragit till en enorm trötthet hemma. Huset ser ut som jaa, jag vet inte vad men jag har liksom inte orkat ta tag i det!

Jag ska försöka skriva något roligt här snart och även försöka lägga upp en bild kanske men inte nu.. nu ska jag snart sova ;)


Helg.

Äntligen är det helg. Denna veckan har verkligen varit upp och ner, högt och lågt, hit och dit och fram och tillbaka. Arbetsveckan slutade iaf mycket bra med en superkul mojitokväll med finaste tjejerna. Alltid mycket skratt när vi träffas och det är underbart!

Å nu är det snart dags att bege sig till föräldrarna. Idag är det nämligen flyttdag för storasyster! Ska bli mycket roligt!! Nu ska jag bara försöka komma ur en här situationen ;)


RSS 2.0