Tuff dag.

Min känslomässiga pyttipanna fortsätter. Inga besked plus avsked av underbar kollega (förvisso "bara" för föräldraledighet men ändå). Mitt hjärta klarar inte riktigt sånt här. Nu försöker jag att inte lipa och istället plocka upp mitt självförtroende som ligger och skvalpar vid fötterna.

Det går sådär.


Vänta vänta vänta.

Nu har jag ju väntat hela veckan! GAH! Jag hatar att vänta. Ring nån gång då och säg hur det blir!


Överblick.

Som avslutning på detta Gekåsbildmaraton får ni en bild på kaoset som sker när man packar upp kassar efter en dags shopping där.


Gårgårdagens matchymatchy.

Kunde inte välja. Tog en av varje. Bara på Gekås man kan göra så.


Gårdagens vackraste köp.

Vet inte var de ska vara men jag tror att det kommer att lösa sig.


Gårgårdagens wowköp.

Love love love love love them! Rymdiska leggings - WOOP WOOP!


Gårgårdagens tråkigaste köp.

Snark. Men så bra.


Gårgårdagens tuffaste köp.

Yeah! Jag tror att Ankty kommer att bli avundsjuk! ;)


Gårgårdagens mest praktiska-men-ändå-så-fina-köp.

Vackra och praktiska!!


Gårdagens mysigaste köp.

Mysbyxor i microfleece. GÖTT! Som att gå omkring iklädd bomull fast ÄNNU MJUKARE! Wunderbar I say.


Gårdagens fynd.

En scarf med hästar på för 20 spänn. Jepp, det är vad jag kallar för fynd.


Gårdagens mest prisvärda köp (?).

Förstår ni hur glad jag blev när jag hittade detta?? JÄTTEGLAD! (för er som inte fattar vad det är så kan kag meddela att det är små, små kulor som man har på naglarna, som 3D nagellack typ.)


Gårdagens mest onödiga köp.

Måste jag ens kommentera? Hello Kitty-näsdukar.


Gekås.

Igår var vi i Ullred på Gekås. Det var kul. Jag kommer under dagen och morgondagen presentera mina köp på olika sätt. Vi börjar med gårdagens mest nödvändiga köp. Nytt avsminkningshårband (som var elastiskt till skillnad från mitt gamla och utan fläckar också till skillnad från mitt gamla).


Bergochdalbana.

Ja, den senaste veckan har varit en emotionell bergochdalbana.

Fått en jobbintervju - upp, sambons farmor gått bort - ner, framgång på jobbet - upp, samtal på Previa - upp och ner, kollega som fått jobberbjudande - upp och ner, skickat ett mycket viktigt mail - upp och ner.

Dessa berg och dalar har skapat någon slags känslopyttipanna hos mig. Det är massa olika känslor prydligt hackade i små tärningar och sedan ihopablandade, stekta och serverade med rödbetor och ägg. Jag gillar det inte. Tydlighet är viktigt i mitt liv och jag är i detta nu varm, stressad, förvirrad, ledsen, glad och har huvudvärk. Inte tydligt någonstans. Någon som har ett handfast tips till en stressad och förvirrad själ?


Flärd.

Jag är inte mycket för märkeskläder. Kan inte komma på att jag har ett enda.. Eller jo, ett par handskar från Noanoa men det är nog banne mig det enda. I mitt liv hittar ni min lyx och flärd i badrumsskåpet. Där trängs mina vackra parfymflaskor med varandra. Dior, Calvin Klein, Ralph Lauren, Marc Jacobs, Anna Sui, DKNY och Kenzo får snällt samsas på min hylla. Jag skulle aldrig få för mig att köpa en lågprisparfym. Varför vet jag egentligen inte, jag är väl en parfymsnobb!?


Trim.

Det finns mycket jag är bra på men att köra med grästrimmern tillhör inte detta. Jag trimmar ALLT. Blommor - check, hus - check, buskar - check, altan - check, träd - check. Å då menar jag inte att jag trimmar runt dessa saker utan mer att jag trimmar över/på/bort dem.

Jag får öva mer.

På bild 1 har det funnits en ros.
På bild 2 har det funnits lite mer vinbärsbuske.
På bild 3 har jag trimmat bort lite blommor. Observera också det vackra mönstret jag gjort i gräset.
På bild 4 har Bubblan inspekterat grunden till växthuset liiiiite för tidigt (har inget med trimmandet att göra).


Bajsnödig.

Idag började jag dagen med en kort morgonpromenad. Underbart! Solen sken, himlen var blå och fåglarna sjöng för mig. När jag nästan hade promenerat klart och var på väg hem blev jag superbajsnödig. Alternativet att dra ner byxorna och sätta sig i skogen var lockande, måste jag säga. Varför gjorde jag då inte det? Det var inte tanken "tänk om det kommer någon" som höll mig tillbaka. Nej, nej! Det var inte heller det lilla problemet "vad ska jag torka mig med?" som höll byxorna uppe. Nej, det som gjorde att jag på ett mycket lustigt sätt sprang de sista metrarna hem var tanken på att få en fästing i rumpan! Fattar ni va obehagligt??! Fästingar är ju obehagliga oavsett vad men just tanken på att ha en fästing i rumpan - NEJ TACK!

Så därför sprang jag alltså den sista biten, fumlade med nyckeln och pustade ut på toaletten. Som, jag verkligen hoppas, är fästingfri.


Världens bästa bok.

Om du bara ska läsa en bok i hela världen så läs - "Momo eller kampen om tiden".
 
Den är exceptionell.
 
Det är en saga och kanske kan upplevas som barnslig men budskapet i den är allvarligt och viktigt. 
 
Jag vann den i nån tävling på biblioteket i det lilla samhälle jag växte upp. Jag var kanske 12 år eller så och nu läser jag boken för kanske 7:e gången. Varje gång jag har läst den har den gett mig något tillbaks. Det är som om man inte förstår vissa saker förrän vid vissa punkter i livet. Eller som om den bara släpper ifrån sig det man just då behöver förstå. Ja, kanske är den faktiskt lite magisk. 
 
Läs den, är i alla fall mitt råd. 
 
 
 

Cykeltur.

Idag skrek min kropp efter någon typ av fysisk ansträngning. Då detta är ganska sällsynt tänkte jag att här får man passa på. Mitt huvud dunkade dock och energin var inte på topp så jag bestämde mig för en (ganska) sansad cykeltur. Efter en fantastisk middag bestående av tonfisk, rivna morötter, oliver och chilibearnies (hej-vi-har-inte-handlat) så tog jag på mig mina asheta tajts och var redo.

Det var så jävla underbart. Solen sken, vinden var ljum, fåglarna kvittrade och luften var hög och klar. Jag cyklade i en symfoni. Däckens vinande mot asfalten, vindens sus, fåglarnas kvitter, hjärtats rytmiska dunkande och mjölksyran som sjöng i benen.

Amen to that.

En husmor.

Ja, jag har tydligen blivit en äkta husmor. Helgen har varit oerhört effektiv och strukturerad.

Fredag:

- gödslade land och förberedde för sådd/plantering

- handlade mat

- lagade mat

Lördag:

- gick upp kl 07.00

- rensade bland mina fröpåsar

- sådde

- åkte och köpte blommor

- planterade blommor

- sydde nya bakhanddukar

- lagade mat


Söndag:

- röjde i oredan

- dammsög och svabbade hela huset

- lagade mat

- bakade bröd

- kollade mina planteringar/min sådd

Mellan alla mina uppgifter har jag också kokat kaffe, försett min karl med dricka, lekt med katten, hjälpt till att mäta/hålla/räfsa/kolla/hämta medan sambo har grävt och grävt och grävt.


Är det meningen att man ska vara utvilad på måndagen??

https://cdn3.cdnme.se/945585/7-3/pic_51ac4b12ddf2b32f09baaaaa.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/945585/7-3/pic_51ac4b17ddf2b33a9ebffaac.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/945585/7-3/pic_51ac4b1f9606ee51f1c094c1.jpg" class="image">


Tant.

Om jag nu är en tant och vaknar klockan sju en lördagsmorgon så är väl det bästa alternativet att gå ut och lägga sig i soffan på altanen och lyssna på fågelkvitter?


RSS 2.0