Himlagrisen - Jävla rådjuren 1-2.

JÄVLA HELVETESRÅDJUR! Jag är numera helt övertygad om att rådjur är Satans sändebud här uppe på jorden. Idag upptäckte jag att rådjursjävlarna har ätit på mina jordgubbsplantor, salladen i grönsakslandet, blasten på morötterna och rödbetorna (gjorde väl iofs inte så mycket men ändå) OCH mina små luktärtor som äntligen har vågat sig upp ur jorden.
Nu är det väv på grönsakslandet, jordgubbarna står längre in på altanen och jag har försökt att bygga ett litet stängsel för mina luktärtor. NU JÄVLAR ÄR DET KRIG!!!
Övertäckt var det här.
Avknipsat var det här (morr).
Mitt "nät".
Min f.d jordgubbsplanta
Av någon märklig anledning har de ratat denna. Eller så är det efterrätt?
Träffade på grannen med samma rådjursproblem. Fick en påse blodmjöl. Ska tydligen hjälpa.Humor.

Jag såg en kille på stan i modell rund som hade en t-shirt där det stod:

"FAT PEOPLE ARE HARD TO KIDNAP."

Jag gillar vanligtvis inte t-shirts med töntiga texter (typ "denna vackra kropp byggdes av öl") men jag tyckte faktiskt att den tröjan var kul. Självdistans och humor liksom. Gilla.

Nedräkning.

Jösses vad jag längtar efter semester nu! Jag har aldrig längtat så som jag gör nu. Varför? Jag är psykiskt utmattad. Inte så att jag är utbränd eller superstressad hela tiden men jag behöver en lång paus från panikutryckningar, känsloutbrott, telefoner som strular, puckade (andra) myndigheter och bullshit. Jag behöver få vara obehärskad, ostrukturerad, otrevlig och sur. Framförallt obehärskad. Mitt tålamod är lika med noll just nu. Bara något litet går emot mig blir jag galen och vill gapa och skrika och kasta saker omkring mig. Det funkar inte riktigt på mitt jobb. Så på semestern ska jag vara vild och galen, glad, gapig och skrikig, ostrukturerad och utsövd! Bara tre dagar kvar nu! Heja mig!

Härliga söndag!

Idag har jag inte gjort många knop. Började dagen med en promenad med lillasyster men efter det har jag suttit i solen och läst och rensat lite ogräs. Det är första gången den här "sommaren" som jag har suttit ned i solen en hel förmiddag och bara tagit det lugnt. Jag kan inte beskriva hur fantastiskt det känns! Anledningen till att jag har kunnat göra detta är att veden är klar och gräset klippt och balkongen skrapad och jag känner att vi inte har miljoner saker att göra. TACK till alla som har hjälpt oss med detta! Jag inser att det är tack vare min fina familj som det har gått så bra som det har gjort! Nu ska jag fortsätta ta det lugnt och kanske rensa lite mer ogräs. n
Veden torkar.
Jag sparar fina presentpapper, ytterligare ett bevis på att det bor en liten tant inom mig. De andra bevisen är att jag gillar marsipan, Marabous frukt & mandel och att jag har pelargoner i fönstren (enligt lillasyster).

Bra.

Det här är en bra helg. Familjen har varit här och vi har firat födelsedagar och midsommar - mys på hög nivå trots dåligt väder. Jag har fått en Himlagris - bra skit. Veden är klyven och ligger ute och solar sig - mucho bra. Idag har lillasyster varit här och hjälpt till med att få veden klar - en win-win situation, mycket trevligt och bra arbetskraft! ;) Vi har precis tittat på Pirates 2 och skrattat - Ai! Imån är planen att gå en morgonpromenad innan lillasyster åker hemåt igen - bra skit. En BRA helg helt enkelt och än är den ju inte slut! :)

Min Himlagris.

Himlagrisen - Jävla rådjuren 1-1.

Striden är inte avslutad. Idag, vid lite närmre undersökning, upptäckte jag minsann en knopp och eventuellt en till. HAHA! Så vad gör man då när man inte har någon otvättad fårull, vargurin eller hönsnät? Jo, man gör en liten kokong, ett litet rympskepp, en varm liten oas till de små knopparna. Kanske kan rådjuren äta sig igenom väven men de får i alla fall kämpa lite och dessutom tar det längre tid vilket också ger mig längre tid att upptäcka dem! Mohahaha!! En annan eventualitet är att de sätter i halsen och dör. Det går också bra.DÖ Bambi DÖ!

Igår kväll efter en synnerligen trevlig kväll hos söta Gelén kom jag hem till Sambo på gott humör. När vi stod och borstade tänderna tittar Sambo ut genom fönstret och viskar:
- Ååååh, kom o kolla!
Jag springer fram till fönstret och ser den sötaste lilla Bambin jag någonsin har sett. Han och hans mamma står lugnt och äter PÅ MIN ROSENBUSKE!!

- Rådjursjävlar!, skriker jag och tar på mig Sambos bautaskor och klampar ut på altanen och skriker och klappar händerna. Vad händer då? Jo, då lägger sig Bambi ner och ser så ynklig och hjälplös ut att mitt hjärta gör ont. Mamman har bara skuttat några meter därifrån och jag förstår att hon inte kommer att gå om inte Bambi följer med. Jag klampar in igen och stänger dörren. Jag väntar några sekunder och klampar sedan ut igen (asförbannad). Bambi har kommit på fötter och han och Mamman skuttar förvirrat hit och dit men iaf bort från rosenbusken. Jag skriker igen och försöker få lite fart på dem men de verkar inte vara så rädda för mig.

Jag går fram till rosenbusken för att se hur stor förödelsen är. Tre knoppar finns det kvar. TRE!!! Min rosenbuske som jag verkligen har vårdat ömt - klippt, gödslat, vattnat och nu finns den tre knoppar kvar.

Medans jag förtvivlat går omkring på gräsmattan och svär så det osar står Sambo på altanen och skrattar åt mig.  - Sluta skratta! fräser jag och är så arg och ledsen att jag nästan börjar gråta. Va fånigt att gråta över blommor va? Men detta är (var) rosor från min pappas föräldragård som mamma har tagit med sig till mig, som jag har vårdat och NU snart skulle de blomma.

JÄVLA JÄVLA RÅDJUR!

Men detta var inte nog, förstår ni. Nej, nej, nej. I morse var jag återigen tvungen att gå och kolla på förödelsen och gissa vad? Nu fanns det INGA knoppar kvar. De jävlarna kom tillbaks och åt upp de tre sista! Fy fan! Då, när jag står där och kokar av ilska, ser jag längst bort på trädgården ett rådjur som står och glor på mig. Jag vet inte vad som händer men jag tror att jag fick en liten psykos eller nåt. Med ett urtidsskri attackerar jag rådjuret, jag tacklar det till marken och tar strypgrepp om halsen och... Nä, just det, det var bara så jag önskar att jag hade kunnat göra. Det som händer i verkligheten är att jag skriker:
- WAAAAAAAAAHHH!!!! och springer så fort jag kan rakt mot det. När jag kommer till stengärdsgården hoppar jag upp på den och skriker:
- WAAAAAAH!!! en gång till samt kastar en sten mot den (som kommer typ två meter). Sen står jag på gärdsgården och flåsar som en urtidsbest och känner mitt rådjurshat etsa sig fast i hjärtat.

Ps. Om någon granne råkade se/höra mig så ber jag om ursäkt för mitt beteende.

Ps2. Typ såhär, skrek jag.

Morgonpromenad med björnar.

Jag är inte rädd för spindlar, getingar, nålar, hundar, hästar, läkare eller fåglar. Jag är rädd för björnar. Eller rättare sagt JAG ÄR LIVRÄDD FÖR BJÖRNAR. Jag brukar ändå försvara min rädsla med att den är relevant. För björnar är faktiskt livsfarliga. När vi flyttade hit och började gå till djurparken vägrade jag gå till björnhägnet. Sen insåg jag att jag kan ju inte gå runt och vara hysteriskt rädd för björnar, så modig som jag är begav jag mig till djurparken för att fejsa min björnrädsla. Jag gick till hägnet med björnar, stod 5 meter från staketet och varje gång jag såg skymten av en björn blundade jag och fick behärska mig så att jag inte skulle börja gråta. Denna procedur upprepades många gånger och nu kan jag stå vid staketet och lugnt titta på björnarna. Jag kan t.o.m tycka att björnungarna är lite söta (fast livsfarliga). MEN när de stora björnarna ställer sig på bakbenen och vädrar får jag kalla kårar och vill springa därifrån. Jag kategoriserar min björnrädsla som stor men under hyfsad kontroll.
Så idag på min morgonpromenad med inslag av jogging såg jag en björn. Jag kom precis över ett krön och nedanför backen i en hage satt en björn. Fy fan vad rädd jag blev. Jag kan inte med ord beskriva känslan som kom över mig. Jag frös till is och stod blickstilla. Jag ser att björnen tittar på mig. Min hjärna delades då väldigt tydligt upp i två delar. En stenåldersdel och en lite mer utvecklad logisk del.
Stenåldersdelen: Spring för fan, Himlagrisen! Så snabbt du kan!
Logiska delen: Det kan inte vara en björn.
Stenåldersdelen: SPRING!
Logiska delen: Det är ingen björn! GÅ FRAMÅT!
(Här tittar jag på björnen och jag ser hur han ser mig som en lite godbit och tänker; Åh, en med fyllning!)
Stenåldersdelen: Vill du bli mat? SPRING!
Logiska delen: Gå sakta framåt så ska du se att det inte är någon björn.
Här vinner den logiska delen och jag går med hårt bankande hjärta några försiktiga steg framåt... Det är en.... Det är en.... Det är en HÄST! EN jävla islandshäst! Till mitt försvar får jag väl säga att den låg ner, jag såg den i motljus och att islandshästar är väldigt lurviga....
Jag kanske får kategorisera om min rädsla för björnar ändå...  ;)

Jag är rik.

På många olika sätt (inte just pengasättet tyvärr). Idag känner jag mig extra rik för jag har varit på biblioteket. Det är en helt fantastisk inrättning. Tänk att bara få gå till ett ställe, lämna sina personuppgifter och sen får man låna hur mycket man vill. OCH det fungerar. Iaf så hyfsat att det inte försvinner. Det får mig att bli glad och återfå min tro på människan. Åh, vad jag älskar känslan att gå därifrån med en tung påse med böcker. Jag inser att detta gör mig till en absolut och total boknörd men det är ok. Jag står för det.
J A G  H J Ä R T A  B Ö C K E R
- Stormskaparen
- Tillsammans
- Tittaren
- Fight Club
- Varulvsvalsen
- Någon i din säng
Detta blev dagens fynd. Jag har inte en aning om vad de handlar om (förutom Fight Club). Jag lånar böcker efter hur de ser ut och de tre första meningarna på baksidan. Så ytligt är jag. Jag återkommer med recensioner om det i min hög finns något att rekommendera. Nu är det sovdags, planen är att komma upp hyfsat tidigt imån och ta en promenad/joggingtur. Hoppas att det inte spöregnar.

Skogen.

Idag var vi ute och red i skogen. Det var mysigt. Det är så jag alltid vill rida, inte runt, runt i nån bövla manege. Nästa gång är sista gången på ridningen...känns splittrat...

I lördags gick jag en morgonpromenad. Försökte blogga från mobilen men det gick tydligen inte så bra. Så här härligt var det då iaf.
Å sen blev det så här härligt i köksfönstret! (på order av mamma)
Imån är det fredag - GÖTT! :)

Vardagslyx.

Sånt här är verkligen vardagslyx!

Det växer ganska bra i landet. Lite sisådär med löken men sallad, spenat, morötter
och rödbetor verkar komma bra.
Före.

Efter.


Fynd?

Idag var jag och Sambo på Nellys stora utförsäljning. BIG besvikelse. Inga av de fina sakerna som jag kollat på, på hemsidan fanns och de sakerna jag hittade passade inte. Dessutom INTE EN ENDA VÄSKA! Som sagt stor besvikelse. Sambo shoppade loss ordentligt och gick därifrån med en välfylld kasse. De hade även lite heminredning där vi köpte en duk med fyra servetter, handdukar och en present. That´s it... eller ja, nästan. Jag köpte också en liten body till min supersöta kollega H´s kommande supersöta E. :)

Superbaby.

Fecking unmöglich.

Det är i princip omöjligt att gå och lägga sig i tid om kvällarna. Det är ljust och varmt. Vem kan sova då? Har somnat runt 12 varje dag den här veckan... Då är det HELT omöjligt att få upp ögonen runt 05.55 när min klocka ringer. G Å R  I N T E. Så jag snoozar till 06.30 - inte bra men jag har kommit fram till att det är nödvändigt.

Sol, svett, bränna och Batman.

Ja, hela ledigheten skulle i stort kunna sammanfattas så. Solen har varit på vår sida, svetten har lackat i våra pannor (och även på resten av kroppen) när vi har planterat syrénhäck, klyvt ved, vattnat och röjt i skogen. Min rygg fick sig även en ovanligt vacker bränna igår. Illröd fyrkant med lite ojämn sick-sack kant upptill. Det var så långt jag själv kom åt att smörja och sedan glömde be Sambon om hjälp med resten. Jaja, det försvinner väl med tiden.
Det mest spännande som har hänt under helgen måste ha varit gårdagens fladdermusjakt. Igår kväll när vi hade gått och lagt oss hostade Sambo så mycket att jag sa åt honom att gå och ta hostmedicin. Han lommar ut ur sovrummet men kommer snabbt tillbaka och stänger förskräckt dörren efter sig med en smäll och säger:
- Det är någonting flygande där ute.
Då det är jag som får ta hand om spindlar, harkrankar, getingar o.s.v tar jag lite papper och är på väg mot dörren då Sambo säger:
- Nej, alltså det är något fågelliknande där ute.
Jag öppnar dörren och kikar ut genom springan. Floff, floff, floff, floff låter det och det svarta flyger från murstocken mot sovrumsdörren och tillbaka igen, om och om igen.
- Det är en fladdermus, säger jag och Sambo ser ut att vilja kräkas.
- Vi måste öppna fönstret och försöka få ut dem, påpekar vilket innebär att Sambo måste gå ut och öppna takfönstret eftersom jag inte når upp.
- Okej, nu går vi ut, säger jag och tar ett djupt andetag och går ut.... själv. Sambo står kvar i sovrummet och kikar på mig genom dörrspringan.
-KOM UT, beodrar jag med mig strängaste röst. Att jag stod där ute gjorde ju varken till eller från då jag inte nådde att öppna fönstret.
- KOM IN, ropar Sambo förskräckt.
- KOM UT NU!, skriker jag tillbaks medan jag duckar för fladdermusen som nu verkar ha kommit in i någon slags trans (dududududududududu, BATMAN!, föreställer jag mig att den sjunger för sig själv).

Till sist sätter sig Batman på murstocken och jag meddelar detta till Sambo som springer ut, öppnar fönstret och springer tillbaks. Batman sitter på sin plats. Jag går ner, hämtar hostmedicin, lugnar Bubblan (som inte alls behöver lugnas utan lugnt bara har tittat på hela spektaklet för att sedan gå ner och lägga sig i fåtöljen) och går sedan upp igen. Batman sitter kvar på sin plats. Jag tänker att han nog inte har förstått att fönstret är öppet.
Jag hämtar moppen och petar lite försiktigt på Batman. Han går återigen in i trans (dududu.....) och fattar inte att fönstret är öppet. Då han flyger mot mig så duckar jag och duckar tills jag sitter på huk. Jag kan informera om att jag vid detta tillfälle var iklädd trosor och en svart kofta på grund av att jag har hört att fladdermöss dras till vitt och min hudton är ju vit... såatte...
Ja, hela äventyret slutade med att Batman, istället för att flyga ut i friheten, kröp in i murstocken genom ett vetilationsgaller och har nu antagligen bosatt sig där. Sambo läste efter hela hallaballoon att de inte är farliga utan tvärtom bra eftersom de tar smådjur och skadedjur. Jag vet dock inte om jag vill ha familjen Batman i murstocken ändå. Ikväll ska vi öppna fönster och släcka alla lampor (att ha lampan tänd var felet vi gjorde innan) och hoppas att Batman kommer fram och flyger ut i friheten igen.

RSS 2.0