Mardröm.

Usch, inatt drömde jag så otäckt! För det första så var jag och Sambo osams och jag var jätteledsen. För det andra så fick vi reda på att det hade brunnit i det hyreshuset vi bodde. Vi visste inte om det var i vår lägenhet eller någon annans. Jag var så orolig för Bubblan att jag inte visste vart jag skulle ta vägen! Till sist fick vi titta på ett svart/vitt foto som de tagit på alla räddade djur. Jag vågade knappt titta av rädsla för att INTE se Bubblan på den där bilden. Men jag tittade och började störtlipa - av lättnad. Bubblan var med på bilden! Ingen trevlig känsla att vakna med, trots bra slut!


Dialoger med en 3,5-åring.

Vi har haft besök av ett litet 3,5-årigt charmtroll med föräldrar i ett par dagar. När man är 3,5 år så har man väldigt mycket frågor och funderingar. Här är ett par smakprov av vad de senaste dagarna har bjudit på.

 

Vi sitter på huk på gräsmattan framför en fågel som Bubblan har dödat. Charmtrollet: Oj, Bubblan har visst gnagt på den lite! Jag: Ja, hon har visst det. CR: Får man kanske hålla den lite? Jag: Nej, det får man inte. CT: Varför? ( ja, om ngn kan svaret på detta så informera mig gärna!) Jag: För att man inte får det. CT verkar nöja sig med detta fattiga svar och vi hämtar en skyffel och lägger den i det höga gräset på ängen. Sov gott, lila fågel säger jag (och gråter nästan, som jag alltid gör vid djurbegravnigar). CT tar min hand och säger sen: "Den behöver nog bara sova lite!"

 

Ny scen. Vi dricker kaffe, CT sitter i mitt knä och ger kaffekoppen till mig. Jag frågar CT om inte hon dricker kaffe. Nej, det gör hon inte förklarar hon men hon kan smaka lite. Javisst, varsågod säger jag. Hon för koppen till munnen och precis när hon ska dricka tar hon ner koppen och tittar på mig med stora ögon och gravallvarlig blick: "Det är inte ägg i kaffe va?" Mycket relevant fråga då CT är allergisk mot ägg. FYI kaffe är inte speciellt gott enligt CT.

 

Ny scen igen. Borås djurpark, björnanläggningen. CT's mamma förklarar för CT att jag är rädd för björnar och tycker att det är otäckt att gå dit och helst av allt skulle slippa. Då tittar hon på mig, återigen mycket allvarligt, sträcker ut handen och säger: "Men om du håller mig i handen, då törs du va?"

Ja, då tordes jag. :)


Män ska få simma konstsim!

Alltså jag tycker abslout att män ska få simma konstsim. Jag tycker att män ska få utöva alla sporter de vill i alla mästerskap. Jag tycker också att kvinnor ska få utöva alla sporter de vill i alla mästerskap. 
 
Idag läste jag en artikel på Aftonbladet där de skriver om den (typ enda?) sporten där män diskrimineras - konstsim. Svenska föreningen Stockholm Konstsim Herr får inte delta i OS för att de är män. Detta tycker jag är skit. Klart är män ska få simma och tävla i konstsim!
 
Lite längre ner i artikeln står det att det numera inte finns någon sport i sommar-OS där damer inte får delta. I meningen efter står det dock inom parentes att kvinnor inte får delta i brottning, grekisk-romersk stil men är välkomna att delta i fristil. Alltså finns det en gren där kvinnor inte är välkomna. Fast nyss skrev de att det inte finns någon sport i sommar-OS där kvinnor inte får delta? Ok, grekisk-romersk stil är en gren i brottning och inte en hel sport men ändå? Varför tas det upp som en liten bisak? För att kvinnor faktiskt är välkomna att delta i fristil (och ska vara tacksamma för det)? Varför står diskriminering av kvinnor inom parentes och männens som huvudrubrik?
 
Eller är det något inom brottning som jag inte förstår, finns det en logisk förklaring? 
 
Om det finns det, upplys mig gärna! I övrigt anser jag att diskriminering (på alla sätt, även i artiklar) bör förgöras!
 

På beställning.

Ja, på beställning kommer nu en bild på mitt "fönster" som jag gjort. 
 
Nu ska det säljas! :) 
 

RSS 2.0