10 sanningar om mig.

1. Jag är absolut livrädd för björnar. När vi flyttade till Borås vägrade jag gå till björnarna i djurparken. Sen hade jag ett-steg-i-taget-terapi med mig själv och nu kan jag titta på björnarna och det känns... äh, who am i kidding? Jag är fortfarande livrädd men så länge björnarna är i buren är rädslan under kontroll.

2. Jag skulle vilja försörja mig på att resa runt och hålla föredrag. Tycker om att stå inför folk och prata om saker som jag tycker är intressant, vad detta är, är ännu oklart.
3. Om jag vann 20 miljoner skulle jag starta ett "må¨-bra-boende". En stor gård med vacker natur, djur och harmoni där trasiga människor skulle kunna hela sina hjärtan.
4. Jag kan föna mitt hår i timmar. Fast jag fönar inte håret då, utan hela kroppen. Jag värmer mig, med andra ord.
5. Jag kan inte titta på Animal rescue, Djursjukhuset eller Hästmannen utan att gråta.
6. Jag är faktiskt väldigt bra på volleyboll och basket (trots att jag är kort).
7. Jag älskar att planera. Skriva in saker i almanackan känns bra i hjärtat, om Sambo föreslår något vi inte har planerat får jag ångest och blir sur. Men jag jobbar på det.
8. Jag är en värdelös skådespelare!
9. När jag var liten var jag så vild att jag fick ha hjälm på mig.
10. Jag älskar musikaler. Min hemliga dröm är att vara med i en musikal. Helst Kristina från Duvemåla.

Hotellutvärdering.

Ja, efter snart ett dygn på hotellet är det dags för utvärdering.

Rummet är litet men mycket charmigt. I taket hänger en kristallkrona och i fönstren hänger tunga sammetsgardiner, på väggarna hänger tavlor med gamla kungar som tittar på oss och en stor spegel med guldram har vi att spegla oss i. Sängen är skön med många, stora och mjuka kuddar. Badrummet är också litet med funktionellt och fräscht. Det finns egentligen bara två saker att anmärka på. Det första är vattentrycker i duschen. Alla ni med hyfsat tjockt hår vet hur jobbigt det är att skölja ur håret med en dusch med dåligt tryck! Nummer två är att vi har ett stort gemensamt täcke. På ett sätt mysigt men nej - jag vill ha ett eget täcke.
Sitter förresten här proppmätt efter frukosten som också var toppen. Blev så besviken först då jag trodde att de inte hade några ägg men då hittade jag ytterligare ett litet bord med ägg, bacon, köttbullar, pannkakor, prinskorvar m.m så det var verkligen till belåtenhet.
Har än så länge sett två kändisar också.
1) Katarina Ewerlöf
2) Peter Haber
Bilder hittade på Google.
Tjing!

Blue Man Group.

Japp, då har jag och Sambo sett Blue Man Group uppträda på Göta Lejon här i Stockholm.
Jösses, säger jag, ja det var verkligen en upplevelse. Jag har aldrig tidigare i mitt liv varit med om något som överhuvudtaget liknar detta. Det var så häftigt! De var duktiga musiker, de var roliga och de hade ett mycket tankvärt (tänkvärt? vad heter det?) budskap. Mina förväntningar var ju inte precis skyhöga så de var kanske inte så svåra att prestera över men jag är fortfarande överraskad över hur mycket jag uppskattade showen.
Sambo var så glad när vi gick därifrån. Inte nog med att han fått se dem, han hade också tagit kort tillsammans med en av dem och köpt ett "trumskinn" med deras autografer på. Han är så söt min A.
Denna dagen har varit helt otroligt bra. Resan gick bra, hotellet är fint, shoppingen gick kanon, maten var god, solen sken, kattvakterna kom till huset utan större problem, Bubblan kom in och BMG var så bra!!!
Nu kommer vi att sova gott i hotellets mjuka sängar för att imorgon vakna till en (förhoppningsvis) god frukost! :)
Tjillevippen!

Helg, val, tråk.

Jösses, vilket tråkstråk det har kommit nu. Bilar går sönder till höger och vänster, katter måste åka till veterinären (inte Bubblan dock - puh), kollega som är ledsen, valet går åt skogen, vi kanske har vägglöss (äckligt men inte farligt), vi får betala massa pengar till dåliga hantverkare, garaget är fortfarande inte klart (dock blev mycket gjort i helgen, tack för hjälpen, ni som var där) och jag har inga pengar kvar att spendera när i ska till Stockholm i helgen.


Räknar med att tråkstråket är förbi i och med helgen i Stockholm. Bo på hotell, sova, titta på Blue Man group, mysa på stan och bara ha det gött. Ser fram emot detta och försöker hålla andan tills jag är där.


Utfrågningen.

Ja, utfrågningen tänkte jag titta på men var tvungen att byta kanal när jag såg Jennys kläder. Kräkvarning! Varför har hon tagit städtantens rock? Och skorna? Vems mormor är nu skolös?

Beige halvlång rock + tantskor = NEJ! Nej, helt enkelt. NEJ FFS!!!!

Kristina från Duvemåla.

Okej, jag måste bara säga en sak. Jag lyssnar på musiken från musikalen Kristina från Duvemåla i bilen nu. Den är SÅ vacker. Jag blir så berörd, vissa låter får mig att nästan börja gråta av både glädje, sorg, ilska.... Det är inte mycket musik som kan påverka mig på det sättet.
Om jag hade haft bättre sångröst hade jag satsat på att bli musikalstjärna. Jäklar va bra jag hade varit, om jag inte hade börjat gråta då förstås.

Mamma.

Ja, detta inlägg är till mamma. Hon tjatar på mig att hon vill se mer bilder så jag försöker väl tröka in ett par till!

Detta är min far, liten blyg viol. (not!)



Tack vare de här karlarna gick det finfint att bygga garage!



Bubblis chillar på trappräcket.



Hahahahaha, tittade precis på Irene Huss-filmen. Hur roligt springer hon då? Jag höll på att skratta på mig, ser ut som en liten smurf ju!

Nä, det blir bara 3 bilder idag. Jag ska sova nu.

Pusspuss!

MASSA bilder om ALLT!

Okej, jag orkar inte skriva massa om allt men här kommer bilder från diverse händelser från mitt liv.
Dea och jag plockar blåbär och gör blåbärsmarmelad.
Sen dekorerade vi burkarna.
Alla underbara tjejer från AC (nästan) hade Mojjitokväll. Helén o ja laddade men vad som fanns att tillgå.


Hittade ett konstigt djur på vägen hem en dag (trollslända?)

Jag har gjort en taklagskrans. Detta måste man ha när man bygger nya saker annars får man otur.


Ja, och här är början till garaget.



Sen har jag, Sambo och pappa varit och tittat på Jeepar i skogen.


Jag har sågat.

Då måste man ha hörselkåpor på sig (vanligtvis har jag rosa men just på detta fotot hade jag lånat svärfars).


Bubblan har hjälpt till att bygga garage hon med.



Svärfar på taket!


Pang, pang, pang! Jag är bra på att hamra!


Sen sket jag och Sambo i garagebygge och drog till Close to Home! (o så här snygg var jag!)


Timo var där också!


Sen har vi skördat! :) Från egna landet!


Sakta men säkert byggs garaget upp!

Vitt är ju fint men det ska ju passa ihop med huset så rött blir det!




Bubblan får avsluta bildorgien denna gången. I taklagskransen.


Pussokram!!!


En dröm.

För ett tag sedan fick jag ett sms av min lillasyster (som också bloggar, minxx.blogg.se).
Det stod bl.a så här:
"Just det, inatt drömde jag att vi var med i nån tävling och cyklade i skogen, o då ringde du till mig helt hysterisk och sa att du hade blivit förtrollad. Du hade gigantiska böjda bockhorn, skägg och hår typ dubbelt så stort och buskigt som Gimlis. Haha! Puss"
Haha? I think not. Eller lite kanske. :)
Förlåt lillasyster för att jag lägger ut ditt sms här men jag tror att du förlåter mig!

Fotboll en fredagskväll.

Jag är totalt ointresserad av fotboll. Jag tycker att det är tråkigt att utöva det, jag tycker att det är tråkigt att titta på det IRL och tråkigast av allt är att titta på fotboll på TV.
Igår kl. 19.00 befann jag och Sambo oss dock på en lokal idrottsplats och tittade på just fotboll. Varför i hela fridens namn gjorde vi det, kan man ju då fråga sig? Jo, min fina kollega och vän Henrik spelar fotboll och kvällens match kunde avgöra om det lag han spelar i skulle vinna hela serien. Jag kände att jag som kollega och vän borde ställa upp och visa mitt stöd. Sen hade jag lite dåligt samvete för att jag under veckan hade utsatt Henrik för en del mobbing light. :) Så p.g.a vissa omständigheter så gick det bra att kolla på den här matchen. De omständigheter som utöver stöd och dåligt samvete bör finnas för att det ska bli ett bra fotbollstittande för mig är:
- Mysig miljö (typ landsbygdsfotboll) - CHECK
- Korv med bröd - CHECK
- Ha någon man känner i laget så att man verkligen hejar på ett lag - CHECK
- Vara där med någon man tycker om - CHECK
- Laget man hejar på vinner - CHECK
Eftersom dessa omständigheter infann sig var det rätt kul att titta på landsbygdsfotboll. Henrik skötte sig fint (vad vet jag om detta egentligen??) och S.I.F har nu säkrat seriesegern.
Nu blir det garagebygge för hela slanten!!

Knakelibrak.

Idag har jag varit hos kiropraktorn för första gången. Var lite rädd att det skulle göra ont men det gjorde det inte. Hon klämde på mig, sträckte upp armar, vred på mitt huvud, kollade reflexer och till slut tryckte hon till och knakade mig lite. Hon sa dock att jag står fel på flera sätt och att jag måste börja göra stretchövningar varje dag, 3 gånger om dagen i 3o sekunder per övning.... Jag börjar imån...

Efter besöket fick jag inte åka och rida ;( MEN om jag var duktig och gjorde mina övningar så skulle jag få rida nästa vecka. Ska på återbesök på måndag så får väl se om jag får godkänt då.

Tjoho, hejdå lönen...

RSS 2.0