En del saker är bara så sanna.


Snodde bilden från langta.blogg.se

ORMAR ska inte vara i badrum!

Okej, dålig, dålig dag idag.

Dåliga besked ger dåliga vibbar på jobbet. Inte kul.

En liten flicka har dött idag på grund av en tragisk olycka. 

Väl hemma öppnar jag toadörren för att gå på toaletten. Vad ligger det där? Ett hårband? Nej, det är mjukt och varmt OCH HAR EN TUNGA! AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHH!


EN ORM I VÅRT BADRUM!!


Den här dagen är verkligen inte normal. Dessutom har våra grannar gift sig. Vet ju inte om jag ska vara glad eller ledsen, skratta eller gråta.

Nu ska jag samla mod och ta med lilla ormen (som jag fångat i en plastburk) och släppa ut den i skogen.


Här är den.



Fredag och sammanfattning av veckan.

Positivt med den här veckan:

- INGET MER HALSONT!! (typ iaf)
- Ingen diarré eller underlivssvamp - in your face, apotekstant!
- Idag ska jag träffa lillasyster - jippie!
- Imån ska jag åka hem till päronen - jippie!
- Min bil ska in på lagning och däckbyte

Negativt med den här veckan:

- Jobbiga saker på jobbet
- SNÖ
- Åkte av hästen igår igen (känns lite tjatigt nu)
- Vinterdäck ska betalas
- Lagning av bil ska betalas (bye bye sparpengar)


Bubblan har hittat en lekkamrat - en spindel. Den levde en stund iaf.


Fluss.

Japp, då är det konstaterat att jag har halsfluss. Inatt kunde jag inte sova på grund av att jag hade så ont i mitt vänstra öra när jag svalde. Jag tog en ipren men det hjälpte inte. Tog då till det enda husmorstipset jag vet, jag tryckte in en vitlök i örat, det sägs hjälpa mot öroninflammation. Hjälpte ingenting (å andra sidan har jag ju inte öroninflammation), fick nån konstig hosta och blev helt torr i halsen. Blev förbannad och gick upp och tog två alvedon och en noskapin. Det hjälpte så mycket att jag kunda sova några timmar i alla fall.

När jag vaknade ringde jag Vårdcentralen, trodde att de skulle säga att jag skulle avvakta (igen) men hon tyckte att jag skulle träffa en läkare. Så kl. 10.10 fick jag träffa ett mumintroll till läkare som konstaterade att jag antingen hade öroninflammation eller halsfluss. Han skickade mig till labbet där de stack ner en bautatops i halsen på mig och vispade runt en stund. Några minuter senare var det konstaterat att jag hade halsfluss och skulle behandlas med Kåvepenin. Tjoho! Bye bye halsfluss!


När jag några minuter senare står på Apoteket och ska hämta ut min Kåvepenin så säger tanten i kassan. "Har du ätit de här förr?" "Ja, svarar jag men det var längesen". Tanten tittar på mig och säger sedan "Ja, nu blir du nog av med bacillerna men du kommer antagligen att få diarré och underlivssvamp"... "Okej", svarar jag. För vad ska man svara på detta? "Tack din glädjedödare!? Jag som var så glad över att jag skulle bli fri från halsflussen och så ska jag få diarré och underlivssvamp istället??" Nej, så kan man ju inte säga. Så jag log väl ett generat leende och skyndade mig därifrån.

Så nu har jag börjar min kur och dricker vatten och Proviva som en galning, för att motverka diarrén. Angående underlivet vet jag inte hur jag ska motverka detta, får väl gå omkring och lufta muffen som i Tillsammans... eller inte, för fy va jobbigt det kändes att bara skriva det. Kan ju inte gå omkring utan trosor hemma. Nä, tanten på Apoteket sa att det finns massa saker på Apoteket att köpa, både mot diarrén och svampen.. tack, tack...



Svamp?? 

Soppa och mannagrynsgröt.

Ja, mycket soppa har det blivit på sistone och igår var jag så trött på det att jag inte kunde få i mig något. Sms:ade till Sambo och bad honom försöka komma på någon mat som var varm, len och god men inte soppa. Efter en stund ringer han upp: Mannagrynsgröt, säger han då. JA, mannagrynsgröt! Och åh, så gott det var. Den där sambo är allt bra att ha.


Mitt sjuktillstånd är följande; feberfri (hurra!), djävulusiskt ont i halsen när jag sväljer och som en liten bonus idag så är jag täppt i näsan och hostig. Fab.. eller inte.

Hade verkligen tänkt att gå till jobbet idag men när jag pratade med min chef igår så sa hon mer eller mindre till mig att stanna hemma idag så det var bara att lyda. Är nu mycket glad att jag stannade hemma, min chef är väldigt smart faktiskt.

Så nu jobbar jag på att bli frisk till helgen. Misstänker att det inte blir jobb imån heller tyvärr.

Nu ska jag äta mannagrynsgröt igen - mums!

ÄCKELVARNING!

På riktigt, ni som inte klarar av slem och sånt sluta läsa nu..









Jag kände att jag var tvungen att berätta för någon och Bubblan, som förvisso är ett bra sällskap, är tyvärr (tyvärr för er iaf) ingen vidare bra lyssnare.

Nyss hostade jag upp en slemblobb som faktiskt skulle kunna vara en utomjording. Ja, jag blev lite rädd för den och spolade ner den i avloppet och stod sedan och stirrade ner i handfatet för att vara säker på att den inte kom upp igen.

Bara för att få tillbaka färgen till era ansikten igen så bjuder jag på denna! :)


Tråk och pluttaved.

Jag är sjuk. Vad jag än skriver om det så blir det tråkigt.

Tänker visa er en grej som hände för några veckor sen men som är kul.

Min lilla bil var hemma hos pappa och blev reparerad. Jag frågade pappa om han inte kunde skicka med lite pluttaved när han ändå hade bilen hemma. Svaret blev lite svävande och jag funderade på vad han nu hade för hyss på gång.

Detta är svaret:


Tack pappa! :)




Liten ordlista:
Pluttaved - kommer från pluttved som betyder liten ved, mindre vedbitar. Pluttaved är särskilt bra att tända med.

SJUK.

Gah! Efter min mycket braiga lördag fick jag på kvällen ont i halsen och kroppen. 38,5 visade termometern - Hurra! Jag blev förbannad eftersom detta var den första helgen på länge som vi inte var uppbokade och kunde jobba på med garaget. MEN det blev inget garagebyggande för mig igår, låg i sängen, satt i soffan och satt i fåtöljen framför brasan, det var så mycket jag orkade göra igår.

Idag lär det inte bli mycket bättre. Känns som om febern är lite lägre men min hals is killin me! Gosh, kan ju knappt svälja utan att grimasera.. blä!

Nej, detta var inte kul... Inte kul!


RSS 2.0