Martin Timell, släng dig i väggen!

HA! Just det, för idag har jag och sambo snickrat ihop ett bord till mig. Jag ska ha det ute när jag planterar blommor och så.. ett planteringsbord. Det bästa av allt är att jag faktiskt har snickrat jättemycket. Jag har sågat med fogsvans, borrat små hål, spikat in långa spikar, dragit åt bultar och det var så roligt!! Vi har lite kvar på det så det blir kanske lite snickeri imån också.. Men på morgonen blir det auktion! Jag har aldrig varit på auktion vad jag kan minnas så det ska bli spännande... och vem vet, det kanske blir några fynd också?

Ikväll blir det dock välbehövlig vila. Det händer så mycket hela tiden att varken kroppen eller huvudet hänger med. Och på tal om vila så fick jag ofrivilligt vila från dagens planerade löppass. Hade så himla ont i knäet i fredags, vet inte vad jag hade gjort. Behandlade det med iprensalva och värmekudde på kvällen och i morse var det mycket bättre men jag vågade inte springa. Känns surt för det var så himla skönt att ha kommit igång. Nu känns det iaf knappt alls så jag hoppas att det blir en liten runda imorgon!
Glöm inte Earth Hour ikväll!!

Ett nytt rekord, gott folk.

OBS! Detta inlägg ska läsas så som de pratar i gamla svartvita sportprogram och med Åsa-Nisse-dialekt..

Ja, gott folk. Då har Himlagrisen ännu en gång lyckats slå ett rekord. Söndagen den 21:a mars var dagen då jäntan lyckades få inte ett, inte två, inte tre utan hela fyra blåmärken och det vid samma olyckstillfälle. Vi frågar oss då - hur har detta gått till? Jo, denna skickliga olycka inträffade när Himlagrisen gick nedför trappan. Då det var fyra trappsteg kvar lyckades hon elegant halka och sedan smidigt studsa ner på bakdelen de sista trappstegen. Jaa, jag tror inte mina öron. Men då har vi kommit till pudelns kärna, var är dessa blåmärken belägna? Ett på underarmen, ett på överarmen, ett på den fantastiska bakdelen och ett... *trumvirvel* under foten!! Vi kan bara fråga oss hur i himmelens namn tösabiten lyckades med detta? Men det är nu konstaterat att ett nytt rekord är satt, lägg det på minnet, kära vänner, lägg det på minnet....

Äntligen går det lite bättre.

Fy fan vilken vidrig vecka jag har haft! Jag har varit ledsen, arg, förbannad som bara den, ledsen, utmattad men NU är det bra. Fick en finfin slutkläm på veckan då mitt försäkringsbolag sluta tro att jag ljög om snöskadorna på bilen och alltså gick med på att laga alla skador som bilen fick. Dock känns det tungt att ha blivit anklagad för bedrägeri och inte ens fått en ursäkt.

Lördagen har gått ut på att titta. Titta på våtrumsmatta, titta på kakel, titta på soffa (och beställa en!), titta på lister (och köpa några), titta på kaminer. TITTA, TITTA, TITTA! Jag blir lite galen av sånt här. Har så dåligt tålamod, vill helst bara bestämma mig på momangen och sedan köpa. Men ibland måste man hem och mäta eller fundera lite.
Mitt största tänkande nu gäller badrummet. Jag vill ha ett varmt och mysigt badrum med mjuka färger. Men vilka? Just ni inne på bruna toner, men hur mycket? Ska det mixas med vitt eller svart? Ska det vara en annan färg inne i duschen? Andra plattor där kanske? Eller bara vid handfatet?? HJÄLP MIG!! Jag klarar inte av sånt här!!
Har idag också klarat av den 3:e löprundan för året. Den var tung och ganska tråkig men jag gjorde det och nu känns det bra! Så nu är det dags för myyyyyyys! :)

26 minuter.

Så länge varade årets första springtur. Det gick inte fort, delvis beroende på att det var årets första och delvis på att det var svinigt halt, jag fick ont i knäna och i halsen men jag blev glad. Trodde att jag skulle orka typ 5 minuter och sedan kollapsa i en liten hög men det gjorde jag inte! Är väldigt nöjd med årets första tur! På onsdag kommer nästa!

Nu - dusch och sedan Hollywoodfruarna! :)

Puh.

Yepp, that´s right. Jag överlevde gårdagens spännande äventyr. Det gick faktiskt riktigt bra. Naturligtvis blev jag aningen mobbad för mina rosa gulliga kläder men det var helt ok. Rockisar är inte så farliga som de ser ut, har jag lärt mig. Det var en rolig kväll iaf!!

Idag har vi spikar lister och städat. Jag har skolkat från Gymmix årsmöte för att ägna mig åt dessa roliga saker. Jag har jättedåligt samvete för detta men vi hinner ju aldrig göra sånt här annars!!! Skitjobbigt! Tror iaf inte att jag hade bidragit med särskilt mycket på mötet...
Nu är det dags för mat. Är yr av ugnsrengöringsmedlet så det är verkligen behövligt med mat nu!

Prepping.

Nu är det prepping för party som gäller. Är lite nervös gällande val av kläder. Ska besöka en kultur som jag sällan vistas i - hårdrockskulturen. Min klädstil är vanligtvis rosa och jeans.. känns inte som det kanske funkar hos hårdrockare? Jag har iaf gjort ett försök att blir lite "tuff". Neonrosa strumpisar (oj, hårdrockare kanske inte säger strumpisar om strumpebyxor... de kanske inte säger strumpebyxor heller), kort jeanskjol med söta detaljer (nej, jag vet, skulle inte vara för sött men det var det bästa jag kunde hitta), svart tröja (!) med rosa tryck (men den är lite sönderklippt vilket är tufft väl?). Sen är frågan om jag vågar ta mina rosa glittriga knästrumpor till eller inte... vi får väl se! :)
Här kommer också två helt omotiverade bilder på Bubblan när hon klättrar i träd!
Det gäller att hålla tungan rätt i mun!

Alice.

Ja, igår var det dags för Alice i underlivet.. eh, underlandet menar jag.. Vet inte varför det är så roligt? :)

3D var det iaf och det var rätt fräckt. Jag som är en glasögonorm även utan 3D-glasögonen tyckte att det var lite jobbigt med ytterligare ett par men filmen var rolig, söt och underhållande. Synd att Deppan var så utspökad, naturligtvis var han briljant som skådespelare med dregelfaktorn var noll.
Idag är det storstädning här i stugan. Det skrubbas golv, torkas hyllor och piskas mattor. Ikväll blir det rockfest, undra hur det ska gå för mig? :) Kul ska det bli iaf!
Nu är det väl bäst att gå tillbaks till städningen - den kallar på mig!

Pasta al forno a la Paolo Roberto.

Igår gjorde jag och sambo en avancerad pastarätt. Pasta al forno, hette den och det var tydligen Paolo Roberto som var grundare av detta recept. Vi stekte grönsaker, gjorde sås, stekte färs, rev ost, kokade pasta i all evinnerlighet, kändes det som. När det äntligen var klart så åt vi varsin STOR portion och det var jättegott (som kockTina skulle ha sagt).


Men, när jag kom ut och tittade på all mat som fanns kvar funderade jag på om vi ens hade ätit något. 4 portioner skulle de vara enligt Paolo. Jag och sambo åt varsin stor portion, sen gjortde jag 6 (!) matlådor varav en jättestor till Sambo. Detta blir alltså 8 portioner. Alternativa slutsatser:



1) Italienare äter jättemycket


2) Jag och Sambo äter jättelite


3) Paolo kan inte räkna

 

Jag skulle satsa på nummer 3.


Drömmen om Italien??

Jag ville kolla på Stjärnkockarna, Sambo ville kolla på Drömmen om Italien. Jag retirerade och det blev drömmen om Italien... Efter 13 minuter gav jag upp!! Gah, jag klarar inte av såna program. Förstår verkligen inte vad som är roligt med att lyssna på kackel och idiotiska bråk från några prettosvenskar?
Nä, tacka vet jag matlagningsprogram... och för att inte tala om Greys som är IKVÄLL!!! :)

Sisela och hundbajskorvar.

Igår råkade jag av en händelse zappa in på Sisela och dödsynderna på svt. När jag kom in i programmet läste hon upp förslag på dödssynder som tittarna mailat in. Ett väldigt ironiskt förslag var att det skulle vara en dödssynd att inte plocka upp sin hunds avträde. Well, jag är helt oironisk när jag säger att man faktiskt skulle fundera på att införa dödsstraff på detta.

Jag har ca 1 kilometer till busshållplatsen och såg ungefär 100 hundbajskorvar på vägen dit. Alltså, 1 kilometer är 1000 meter. 1000 meter dividerat på 100 hundbajskorvar = 1 hundbajskorv var 10:e meter. Jag räknade med att mitt steg var en meter (vilket det inte är men för att göra det enkelt). Detta innebär alltså att var tionde steg skulle det ligga en hundbajskorv och gissa vad? DET GJORDE DET! Det är faktiskt jätteäckligt! OCH då har inte all snö smält än - huablä och usch!

Så, summan av kardemumman är enkel - BAJSAR DIN HUND = PLOCKA UPP BAJSET!


Lycklig, lycklig!

Har jag haft den bästa helgen på länge eller vadå?

Myskväll med tacos och på spåret på fredagen.
På lördagen åka till Göteborg, träffa lillasyster, färga håret supersnyggt, ha superkul, komma hem till god lagad mat, få presenter, titta på Melodifestivalen (det sista var väl iofs inte så kul men ändå).
Idag. Vaknat. Tittat på Vasaloppsstart. Gått ut skottat fram grillplats. In igen för elvakaffe och målgång för eliten. Ut i SOLEN! Leka med Bubblan i snön. Tända en brasa. Grilla korv. Sitta på stengärdsgården och SOLA och filosofera. Säga adjö till svärfar som varit o hälsat på. Sätta sig på gärdsgården i solen igen. Pulsa runt i snön. Inspektera nybyggda älgtornet. Få massa snö i stövlarna. Sätta sig i solen igen. Snön i stövlarna smälter. Gå in. Blogga. Försöka blogga eftersom en utmattad Bubbla ligger på mina händer.
Jag är bara så glad för allt som jag har. Sambo, Bubbla, hus, fantastisk familj, fantastiskt svärfamilj, bra jobb med underbara arbetskamrater - idag är jag en lycklig människa.

PINK!

Nu sitter jag och väntar på att min lillasyster ska bli klar med sin kund så att vi kan sätta igång och ta bort min fula utväxt samt rosifiera håret lite! :)

Bubblan har ju en himla tajming också.. En sisådär 25 minuter innan jag ska åka klättrar hon upp i ett träd - JÄTTEHÖGT! Där sitter hon och spanar på småfåglar ett tag men de flög ju snabbt sin kos. Sen vill hon gå ner... well, det var svårt och mjauigt.. När jag till sist tänker, nä, hon klarar sig själv jag måste åka nu så ser jag en hök, eller iaf en rovfågel, som cirklar runt, runt, ovanför huset. Arg som ett bi står jag nere på marken och hytter mot fågeln med min kvast. Vet inte om det hjälpte men fågeln försvann, Bubblan tog sig med stor möda ner på marken och blev inlockad och instängd i huset och jag hann till tåget.


Nu hör jag att kunden betalar = MIN TUR NU!!!


Jag säger bara...

.. kika in på Ämmahs blogg http://slemmah.wordpress.com/
Fredag eftermiddag och superkul på jobbet? :)

En konstig men bra dag.

Idag har jag haft en konstig men bra dag. Jag vet inte riktigt hur jag annars ska beskriva den. Men jag vaknade på strålande humör och sen har dagen bara gått i ett huj. Jag har fantastiska kollegor som göra varje arbetsdag till ett roligt och spännande äventyr.

Bubblan har varit i slagsmål idag. Hade massa svarta tussar mellan trampdynorna idag när hon satt och gömde sig under altanen, sen morrade hon åt mig när jag skulle kolla på hennes mage efter rivsår. Hon är en bestämd madam den där.
Mr Patrol är nu åter i min ägo, min älskade lilla bil alltså. Trots att lånebilen var en sprillans ny bmw (dock en diesel med en pytteliten motor), så var det så skönt att få sätta sig i lilla skruttbilen och köra hem!
Nu är det dessutom snart Greys!!! Vilken avslutning på min konstiga men braiga dag!!!

Det blir inte alltid som man tänkt sig.

Nä, nu för tiden verkar det aldrig bli som jag har tänkt mig. Egentligen har jag inget att klaga på men när det händer flera små jobbiga händelser ganska tätt i ens liv så blir det lite jobbigt. Nu senast blev min bil mosad av fallande isblock. Min bil, som jag använder ca 1 gång/vecka, som jag har haft i 2 månader och som inte brukar stå parkerad där den gjorde i fredags, ja, den bilen blev krossad av isblock. Ja, jag har tur som inte var där när det hände men det är bara så jääävla surt!

Enough med gnällandet nu. Över till viktigare saker. Läste min rara arbetskollega Sofias blogg idag. Hon älskar att träna och är alltid full av tips och idéer. Hon har i ett inlägg skrivit att alla har tid att träna. Eftersom det på senaste tiden har varit min bortförklaring läste jag detta med förnyat intresse och insåg att hon har rätt. Så idag när jag kom hem med min hyrbil (en bmw iaf) så tänkte jag, nä nu jävlar. Bubblan och jag tog på oss träningskläder och så gick vi ut och intensivskottade - uppfarten, vägen, gången till huset, gången till uthuset, altanen... hm.. sen då? Då sopade vi gången och verandan och sen lekte vi. Bubblans favoritlek innebär att jag jagar henne runt husknuten, när jag sedan kommer runt husknuten hoppar hon rätt upp i luften och jagar mig. Fram och tillbaka, fram och tillbaka. Ok, intensivskottning och intervaller i 40 minuter + styrka på golvet, mage, rumpa, rygg = Jessan rätt nöjd. Nej, det var kanske inte världens bästa träning men bättre än inget!! Ett litet steg på väg!
Min lilla biiiil -snyft!
Min söta men lite blurriga katt :)

RSS 2.0