Semester i Skånelandet.

Jepp, jag har varit på semester i Skåne. Har försökt att mobilblogga men tydligen är jag tekniskt handikappad för det fungerade inte. Jag tänkte göra ett mastodontinlägg nu och dag för dag redogöra alla roliga saker vi har gjort!

Fredag

Jag och Sambo börjar färden kl 10.00. Vi ska till min bästa vän och hennes trevliga sambo i Malmö. Eftersom de inte har semester nu fick vi inte vara där förrän kl 18, då de kommer hem från jobbet. Åtta timmar kanske låter lite lång tid för att ta sig från Borås till Malmö men med lite stopp på vägen så ordnade det sig finfint. Kan absolut rekommendera att åka till Höganäs outlet om ni är i krokarna! Billigt och fint!

Lördag

Vädret är inte så lovande men vi är modiga och bestämmer att vi ska åka till Köpenhamns Zoo. Det tar 30 minuter att åka dit. 30 min!! Att åka från Malmö till Köpenhamn, jag har nog inte fattat att det faktiskt är så nära. Jag skrev ett blogginlägg om detta som jag fixa till via mobilen men det funkade ju som sagt inte. Men jag skriver det nu istället.

"Har jag nämnt att jag gillar djurparker? Idag har jag och vänner varit på Köpenhamn Zoo. Jättefint! Kan verkligen rekommendera det. Dessutom har jag sett en isbjörn  som var jätteotäck men som jag tittade på ändå. Jag tycker att björnar är superotäcka så därför tycker jag att det var modigt gjort av mig! Nu ska vi hem och äta tacos!"


Den otäcka isbjörnen...Grr..

Ja, så det var den dagen, vi kom hem och åt tacos, sedan spelade vi TV-spel (Mario Kart, som inte var så roligt och sedan Buzz som var superroligt!

Söndag

Vi sov typ halva dagen, vilket var skönt men mycket tid försvinner ju. Sedan åkte vi till Biltema och skulle handla billampor. Eftersom min söta vän och hennes sambo inte är särskilt biltekniska så passade de på att snällt fråga Sambo om han kunde hjälpa. Eftersom Sambo är en duktig bilmekare så kunde han naturligtvis det men lampor var tvugna att inhandlas, så det gjorde vi. Sedan åkte vi inte til Malmö stad och gick på bio - Brüno. Helt sjuk film men rätt så underhållande ändå. Sedan åkte vi ner till någon strand... hm... kommer inte ihåg vad det hette. Det var iaf väldans fin och solen sken så snällt på oss. Efter det blev det mat på Möllan - mycket nice.

När vi kom hem skulle vi (Sambo) montera de små billamporna som inhandlats. Jag och A bestämde att vi kunde fixa skyltbelysningen bak. Inga problem, två skruvar och fem minuter senare var den bytt. We rock!

Men för Sambo och M, där fram på bilen, gick det lite sämre. Stora händer - små utrymmen - ingen bra kombo. Efter mycket knep och knåp fick vi/de ut lamporna, de byttes och sedan stoppades de med stor möda tillbaks på sina platser. Bra, då var det klart, tänker ni kanske... Nonono.. Eftersom det var mycket trixande med att få tillbaks lamporna tänkte Sambo att  man kanske kan skruva loss en grej för att göra det enklare. Jaha, så skruven skruvades ur och vi upptäckte alla att - nej - saken kunde inte tas bort. Oki, då skruvar vi tillbaks skruven. *Plupp* Där tappade Sambo skruven ner i motorrummet.... Jippie! Hur får man fram en liten, liten skruv som ligger längst ner i motorrummet? Jo, M backar bilen en liten bit och tvärnitar, kör fram bilen en liten bit och tvärnitar. Upprepa detta några gånger och skruven pluppar ut. *Lycka!*

Bara att skruva dit och gå in och tvätta händerna. :)

Nä, nu måste jag ta en paus. Skriver mer om måndagens och tisdagens äventyr senare... Nu måste vi åka och handla mat!


Kommentarer
Postat av: Kicki

Bara en liten check - har du kommit ihåg att börja dina mms med "Blogg" innan du skriver texten? Och man kan inte heller bara skriva en text, utan det måste vara med en bild. Har själv nämligen provat utan bild och upptäckt detta ;P Vet inte om något av detta hjälper, men lycka till iaf!

2009-07-15 @ 16:53:11
URL: http://charmcama.blogg.se/
Postat av: Tobias Thuresson

Isbjörnar som är så söta. Men de är förmodligen asfarliga så det passar ju att glutta på dom i en djurpark. :-)

2009-07-16 @ 02:04:43
URL: http://toby-t.blogspot.com
Postat av: Sanna

HAha, ni åkte alltså INTE in till Malmö o tittade på bio?:P Spännande. :)

2009-07-16 @ 07:53:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0