Semester i Skånelandet, del 2.

Måndag

Eftersom A och M inte har semester nu så fick Sambo och jag masa oss upp runt 06 på måndagsmorgonen. Idag skulle vi verkligen turista. Glad i hågen går jag uppför trappan (vi bodde i källaren, usch va hemskt det lät, men det var det inte, det var superbra) och tittar ut. SPÖREGN!

Suck, vad gör man i Malmö kl 06.30 när det spöregnar? Jo, man åker till utkiksplatsen för Öresundsbron och äter medhavd frukost. Efter detta åkte vi vidare till Skanör och Falsterbo där vi promenerade omkring lite. Vädret var nu bättre men det blåste som attan. Färden fortsatte sedan till Smygehuk som var vackert och här sken solen från blå himmel! Efter det åkte vi till campingen där vi hade bokat en liten stuga. Campingen låg jättevackert precis vid havet men tyvärr var standarden på toaletter och sånt inte precis vad man hade önskat (blääääää!). Jaja, vi skulle ju inte vara där så länge så vi åkte till Ales stenar och kollade läget sedan åkte vi till stugan och grillade korv.

Medans vi satt på vår lilla veranda och kollade på folket på campingen så insåg jag att camping är lite 80-tal. Det är mycket matchande tröjor, mycket vräkiga husvagnar (men ändå känns det ju lite fattigt att dela toa med typ 500 pers), mycket grillande och jag såg t.o.m en midjeväska och hör och häpna - ett äkta sol-nässkydd a la Sällskapsresan! Trodde inte mina ögon, har nog aldrig sett ett sådant IRL förrän nu.

Vi satt på vår veranda och hade det allmänt skönt och drack cider då en fullastad gammal kombi skumpar in på gräsplätten framför "vår" stuga. Det var en polsk familj som skulle sätta upp sitt tält där - för första gången. Ett tips till alla tältare, sätt upp tältet på prov hemma först. De stackarna höll säkert på i en halvtimma innan jag fick nog och övertalade Sambo att vi skulle gå och hjälpa dem. Så det gjorde vi. Eftersom bara ett av barnen, sonen på ca 13 år, kunde engelska så var det lite besvärligt men efter lite svett och bök så fick vi upp tältet och de kunde gå och lägga sig.


Tisdag

Tisdagen började med lätt (oerhört lätt) städning av lilla stugan och sedan packning av bil. Vi vinkade av polska familjen och åkte sedan mot Glimming hus. Vi var för snåla för att gå in där, så det blev bara en sväng utanför och kafferast. När kaffet var uppdrucket styrde vi kosan mot Kivik och marknaden. OMG, säger jag bara. ENORM MARKNAD! Vi bara gick och gick och gick, den tog aldrig slut! När vi var tillräckligt trötta i fötterna åkte vi till Stens huvud (vi missade bara avtagsvägen dit 2 gånger). För er som inte har turistat i Skåne så är det alltså inte ett riktigt huvud utan typ ett berg och en nationalpark. Vi knallade upp på berget (jobbigt!) och fick som belöning en underbar utsikt!

Men nu kände vi att vi hade turistat klart och styrde kosan hemåt. 22.30 var vi hemma - puh. En händelserik och skön Skånesemester var nu slut!



Ales Stenar


Vallmo vid en åker med vete (?)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0